Snooker-VM

Nu är det klart vad min uppgift blir under Studentiaden i Falun till helgen. Jag ska vara resultatansvarig! Ska ta och fundera rejält hur jag vill att resultathanteringen ska gå till, det är ju trots allt mitt ansvar att det ska bli bra! Detta är kanske något jag borde ha gjort innan jag tackade ja till uppdraget. Eller i alla fall tidigare än i början på sista veckan. Men jag tror ändå det kommer bli bra. Och roligt! Fredag morgon kl 5.12 går tåget från Umeå.
 
I lördags hade jag omtenta. Det var den där koncernredovisningen som jag gick en omgång till med, eftersom jag vek ner mig för lätt förra gången. Men i lördags - och vid pluggandet dagarna innan - vek jag minsann inte ner mig! Det kändes bra under hela tentatiden och jag gick till och med en halvtimme innan sista inlämningstid. Jag tror på godkänt. Sen ska det i ärlighetens namn sägas att jag upplevde det som en klart enklare tenta denna gången. Mer räkning och mindre teorifrågor.
 
Jag sitter nu och kollar på Snooker-VM. Fantastiskt skickliga spelare! Deras förmåga att vara oerhört koncentrerade och fokuserade i timmar och kunna lägga upp strategier för flera stötar framåt - och sedan genomföra det precis som de tänkt! Det är skickligt.

Det växer så det knakar! Del 2.

 
Nu börjar det hända saker i krukorna!


 
För övrigt kan jag meddela att det är vår här i Umeå nu. Jag såg en sädesärla i tisdags och frågade mamma om det innebär att våren kommit. Så är det, sa hon. Så då är det så. Hon kan det där med fåglar. Och när dom kommer och går.

Äntligen!

Idag hände något som inte hänt på en massa år. Jag besökte glassbilen. Jag har hört den där signalen ett flertal gånger sen vi flyttade till Obbola och därmed vetat att den huserar i krokarna. Men först nu var det dags för ett besök. Det måste vara vårkänslornas fel. Även om våren just idag inte direkt visar upp sin bästa sida. Men glass blev det i alla fall och strax blir det provsmakning. Frågan är om det ska blir en Smack eller Mormors Godaste Blåbär?

Det växer så det knakar!

I helgen som var sådde vi lite frön. Jag tänkte redovisa hur detta fortskrider.
I bildform. Dock har jag inga bilder på hur det såg ut nyplanterat, men jag tänker att det inte är så mycket att se. Jord.
 
Nu ser det ut såhär:
Till vänster en begynnelse till solrosplanta. I mitten en balkonglåda med ringblommor. Och längst till höger ett flertal tomatplantor.
 
Spännande detta!

Årets första löppass

Årets första löppass klarades av idag. Det blev en knapp halvtimme och det känns väldigt fjuttigt när jag i vinter haft skidpass på både 3 och 4 timmar. Nåja, är det i början av löpsäsongen så är det. Och dessutom är jag ingen löpare. Mycket mer skidåkare, om jag får säga det själv.

Det kändes i alla fall som att det var välbehövligt. De träningspass som man kan kalla träningspass har varit lätträknade sedan Vasaloppet, så en seriös löptur var på sin plats. Lite stelt och tungt emellanåt, plus lite känningar på framsidan av mitt vänstra underben. Man brukar prata om benhinnorna tror jag. Känns som en klassisk åkomma när man drar igång löpsäsongen! Lite armhävningar och situps efter löpturen blev det också, för att ytterligare se till att inte kroppen somnar till i väntan på den riktiga våren och sommarens tävlingar.
 
- - - -
 
 
Nu ska jag leta reda på ett härligt middagsrecept! Liv kommer hem om ett par timmar efter en lång arbetsdag och allt jag vet nu är att det ska serveras kyckling. Frågan är bara på vilket sätt. Och om det blir gott.
 
 
 
 
 
Ps. Det var en mycket trevlig avslutning med IKSU Längd igår! Vi grillade korv och lekte lekar vid brasan tills vi alla luktade riktigt mycket rök. Precis som det ska va!

Säsongsavslutning med IKSU Längd

Ikväll är det säsongsavslutning med IKSU Längd. Kommer nog kännas tomt. Vad ska man nu göra på tisdagarna? 18.00 har ju varit ett givet inslag i veckoagendan sedan i september, nu blir det en öppet. Öppet för nya äventyr.
 
Kanske skulle prata ihop mig med någon och göra det till en löparkväll? Eller kanske ägna stunden åt att sticka raggsockar. Var alldeles för länge sedan. Dessutom har det senaste paret jag stickade färdigt gått sönder, så det vore ju på tiden.
 
Ett annat alternativ för att förgylla tisdagarna skulle kunna vara en återkommande tid för städning. Varje tisdag klockan 18 är det dags att starta dammsugaren! Men det låter ju inget roligt... Även om det i högsta grad skulle vara välbehövligt. Jag skulle också kunna baka, kanske jitterbuggar. Då vet jag en som skulle bli glad! Eller göra färdigt det där broderiet jag påbörjade en kväll i Fögeberg, för sisådär 10 år sedan.
 
Det är inte lätt det här med fritid, vad ska man göra med den!?

Morgonborstning

Jag ska nog inte sätta min fot utanför lägenheten idag! Överhuvudtaget. I protest mot att det är sånt tråkigt väder. Mulet, regn, blåst och en massa ful svart snö.
 
Istället ska jag plugga! Och borsta tänderna. Så den här dagen kan starta ordentligt. Det är svårt att få en dag att bli produktiv om man inte har borstat tänderna. Den såsiga och trötta smaken i munnen efter frukosten med tillhörande kaffe får en att vilja gå på halvfart hela dagen. Och så kan man ju inte ha det. Då blir det inget gjort.
 
Nu har jag sett tre Star Wars-filmer, tre kvällar i rad. I slutet av varje film har jag suttit och slumrat till. Är de så tråkiga? Ja, det måste nog vara så.
 
Eller så har de gått för sent på kvällen.
 
Eller helt enkelt innehåller lite för många skumma karaktärer. Som Chewbacca. Eller R2-D2, C-3PO och Jabba the Hutt. Ja ni hör ju...

Sportig dag!

Vilken sportig dag jag har idag! Framför teven alltså. Alla former av träning och motion är som bortblåst.
 
Det började med att jag lyssnade på slutet av damernas SM-final i innebandy på vägen hem från Umeå. Därefter har jag suttit klistrad i soffan och sett Falun ta hem herrarnas innebandy-guld. Parallellt med det har jag slängt blickar på datorn där Liverpool - Reading från Premier League har rullat under eftermiddagen, med en fruktansvärt bra målvakt i Readings mål som gjorde att matchen (tyvärr) slutade 0-0. Nu är det SM-final ett i hockeyslutspelet som fått mitt intresse. Drygt 10 minuter kvar och fortfarande 0-0 på resultattavlan. Spännande! Vid utvalda tillfällen, såsom reklam- och periodpauser, har jag dessutom hunnit med att se alla dagens V75-lopp.
 
VILKEN DAG!!
 
 

Star Wars

Ikväll börjar Star Wars-filmerna sändas på 6:an. Jag har inte sett en enda av dom och har mer eller mindre blivit beordrad att inta plats i soffan ikväll klockan nio. Och det är klart, det är nog en beordran med rätta! Det är ju klassiker, de där filmerna.
 
Men det är en sak kring Star Wars-filmerna som gör mig lite konfunderad. Det är totalt sex fiilmer (tror jag) och de ska sändas denna helg och nästa (tror jag), men i vilken ordning? Vad jag har hört är det en himla konstig ordning på dessa filmer. Den första filmen är den tredje. Typ. Jag fattar inte riktigt, men det kanske visar sig hur det ligger till.

För övrigt planerar jag att vinna 60 miljoner på V75 imorgon. Det ser jag fram emot! Alltså själva planerandet och systemskapandet. Själva vinnandet är förmodligen så långt bort i fjärran att förhoppningar kring det är fullständigt onödiga!

Det är något för mig det!

Det här med att stava är inte alltid det lättaste. Ord och bokstäver kan ibland hamna lite huller om buller. Jag kan skriva en text och sedan kontrollera den både en och två gånger, ändå blir det fel! Det är som att det behöver gå ett par dagar för att ögonen och hjärnan ska kunna nollställas och se på texten på ett fräscht och vaket sätt för att det ska bli rätt.
 
Det kan bli jobbigt detta beteende när det vankas uppsatsskrivande. Om man behöver lusläsa texten flera gånger. Det är ju ändå en hel del sidor som bör skrivas.
 
- - - - -
 
Om knappt en månad ska jag bege mig till Falun för en spännande helg! Det vankas Student-SM och jag ska få vara med och hjälpa till på ett hörn. Min uppgift kommer att på något sätt ha med resultathanteringen att göra. Det blir perfekt! Ordning och reda. Det är något för mig det!
 
 
 
 
Ps. Nu är godiset slut. Totalt. Faktiskt varit så sedan flera dagar tillbaka. Det vore nästan skandal om det hade funnits kvar vid det här laget!

Det som verkligen är naturen

Snön börjar redan smälta undan. Snart är det samma svarta, smutsiga omgivning som för några dagar sedan. Men det är väl oundvikligt antar jag.
 
Som tur är blev skidspåren uppfräschade tack vare snön som föll och håller sig nog åkbara ytterligare en tid tack vare påfyllningen häromdagen. Jag var och åkte ett pass nu ikväll här i Obbola. Kom hem från skolan vid 16 men kände mig lite trött, så jag åt middag och tog sen en lugn stund på sängen med en bok innan jag gav mig ut. Välbehövligt! Nackdelen var att solen hann gå ner så pass mycket att 90 % av spåret låg i skugga.
 
Men resterande del, det var något utöver det vanliga!
 
Jag stannade till på en myr som badade i denna kvällssol. Runt omkring mig låg snön orörd sånär som på skidspåret som smalt och försiktigt dragits upp i det vita pudret. Jag stannade till i flera minuter och bara njöt. Det var vackert.
 
Lyssnade. Tittade. Allt var lugnt och det enda som lät var mina egna andetag.
 
Plötsligt hördes något från skogsbrynet! Var det ett djur? Ekorre? Fågel? Eller var det bara snö som ramlade från en kvist?
 
Jag har saknat tystnaden i naturen. Att bara sitta och inte göra någonting. Vara på sin vakt. Hoppas få se eller höra något av det som verkligen är naturen.
 
Jag vill bli bättre på att ta mig tid till det.
 
 
 
 
Ps. Jag såg aldrig vad det var som lät. Så det var nog snö som föll. Men nästa gång är det nog ett djur!

Vilken morgon!

Blev väckt av Liv imorse. Hon skulle till jobbet och gick upp lite tidigare än mig. När jag vaknat drog hon undan gardinen och till min glädje såg man ingenting. Bara vitt överallt. Det snöade! Och gör fortfarande. Och har snöat under natten. Så nu finns det gott om snö för att göra nya fina skidspår. Underbart!
 
Sitter jag och äter frukost framför Lejonkungen. Jag tror att den är den film jag har sett flest antal gånger. I konkurrens med framförallt Dirty Dancing. Kanske också Titanic. Eller Braveheart. Härlig och mysig film är det i alla fall!
 
Det blev alla rätt på Melodikrysset igår! Med lite fusk (eller tips från utomstående part som man också kan säga) visserligen, men det vet ju inte Eldeman & co när de rättar.
 
Dagplanen är lite pluggande - ska gå och hämta nyköpta böcker på ICA efter filmen - följt av kanske lite fotboll på teven och senare lite fotboll i verkligheten. Har börjat spela med FK Obbola, ett nystartat lag här i Obbola som ska spela i division 6 denna sommaren. Verkar vara ett härligt gäng. Folk som har spelat i högre serier blandat med folk som inte har spelat alls. Kan nog bli kul. Framförallt är det väldigt nära till träningar och matcher. Det är skönt.
 
 
 

Melodikrysset v.14

Sitter och löser melodikrysset denna lördagsförmiddag. Det var ett tag sedan jag gjorde det nu. Kanske två månader. Det märks. Det börjar inget bra. En svensk låt som sjungs på tyska, vad heter den på svenska? Känner igen den men tyskan gör det omöjligt att försöka komma på några svenska ord som kan bilda en titel. Det fortsätter med ett kort vinkelord som jag inte heller kunde. Sen var det en melodi där en man sjunger opera. Förnamn på 5 bokstäver. Jag gissar på Jussi (Björling), det brukar vara han.
 
Jag tror svaret på gårdagens fråga, "Årets match?", är JA! Fantastiskt tryck i arenan! Fullsatt, 6 002 personer var där. Faktiskt fler än som var på Skellefteås SM-semifinal samma kväll! Visserligen bara en person mer, men ändå. Matchen var ganska fartfylld, med två bra målvakter! Piteås målvakt höll de kvar i matchen första 10 minuterna, Björklöven hade många chanser då. Sedan spelade Piteå upp sig och Björklövens målvakt fick visa sig duktig vid flera tillfällen. Sista perioden, när det stod 3-0, kändes som att det var klart och de bara spelade av matchen, trots att det var bra fart och mycket målchanser. En konstig känsla. Men stämningen i hallen när det började nalkas slutsignal var magisk! En sån glädje! Som jag skrev igår, som Umebo bör man ha varit där denna kväll!
 
Sen kom en låt med musik från Michael Jackson, den kunde jag. Billie Jean. Därefter var det kört igen. En operett. Jag kan ingen sån. Jag vet ju inte ens vad det är. Men sen jäklar! Jag tog det redan innan melodin började spelas! Ravaillacz med sin schlagerdänga! "Men volym i både röst och i kostym" Mest kostym skulle jag tro.
 
Får se hur dagens kryss slutar. Förmodligen att jag kan ungefär hälften och fuskar mig till resterande del rätta svar. Som vanligt.

Årets match?

Pizzan är i ugnen. Jag är laddad. Ikväll ska jag till Umeå Arena, det blir mitt första besök. Det är avgörande match i kvalet till Allsvenskan och Björklöven har god chans att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Division 1 är ingen plats för anrika Björklöven. Därför talas det i staden om att kvällens match kommer bli en match man kommer minnas länge. Jag hoppas på det och känner att man i egenskap av Umebo (nästan i alla fall) bör vara där ikväll.
 
Denna kväll kan bli den kväll folk här kommer prata om i årtionden framöver!
 
Så därför ska jag nu ladda med att äta lite pizza (köttfärs, tomat, kiwi och en massa ost) och sedan bege mig mot centralorten.
 
Heja Löven!

Egentligen ska jag ju vara glad!

Tentan i förra veckan gick inte så bra. Nådde inte upp till den poäng som krävdes för godkänt. Inga konstigheter.
 
Jag kände att jag inte kunde ämnet riktigt, då ska man heller inte klara tentan! Nu får jag en ny möjlighet att lära mig allt om koncernredovisning.
 
Så egentligen ska jag ju vara glad!
 
 
 
Ps. Godiset är ännu inte slut, men det börjar sina i skålen...

Godis är gott!

Påsk och godis hör ju som alla vet ihop en hel del. Det var ju påskharen som spikades fast på ett kors för länge sedan och därför äter vi en massa ägg fyllda med godis. Eller?
 
I vilket fall, innan vi åkte till Röån i torsdag handlade Liv en massa godis. Hon köpte 2,6 kilo som vi fem personer skulle dela på. Det är ju ganska mycket godis, och lägg därtill att Liv och jag gett varandra varsitt påskägg i samma veva och man förstår att godismagen var så gott som full när påsken närmade sig sitt slut igår. MEN, igår på jobbet fick min älskade fru för sig att "näe, men det är ju så billigt med godis fortfarande så jag köper lite till". Och det hade väl varit i sin ordning, om det var just lite som hon köpt. Hon kom hem med 1 600 gram godis!! Hur ska mage och tänder må nu?
 
Nu ska jag i och för sig inte klaga för mycket. Jag är ju inte den som säger nej till godis om det bjuds, godis är ju gott! Så det får helt enkelt bli några extra skidpass den närmsta tiden! Och kanske framförallt, godisförbud till efter sommaren! Eller i alla fall till nästa helg.

Påskhelgen i Röån

Påskhelgen förbi (snart i alla fall) och idag är det första april. Egentligen tycker jag inte om denna dag. Man ska inte luras. Men om det görs med finess och det är tydligt att det är lurendrejeri, då kan det vara okej. Jag har läst om flera aprilskämt idag som varit lite roliga, här är ett av dom. Det vore klart fusk om detta vore sant!
 
Påskhelgen har varit underbar! Mycket sol, varma vindar och en temperatur kring nollan! Inte dumt det. Det har blivit en del uteaktivteter dessa dagar och det är så det ska vara. Det gäller att ta vara på de fina dagarna! Det har bland annat blivit korvgrillning. Visserligen på gårdsplanen utanför stallet, istället för vid en skidtur ute i skogen som det först var tänkt. Men det var inte dumt det heller! Skidturen kom istället senare. Det blev en tur ut i skogen (inga pistmaskinsspår här inte!) med diverse orienteringsbekymmer. Inga misstag direkt, vi kom ju hem. Men jag skulle ljuga om jag sa att vi visste var vi var någonstans. Faktum är att det ganska svårt att åka vilse när man åker skidor. Man har ju hela tiden spår som leder hemåt...
 
Skidturen blev lite speciell. Med oss (jag, Liv och Emil) var hundarna. Nikki sprang lös som vanligt och i hög fart hela tiden. Även det precis som vanligt. Barro däremot gick i koppel och jag höll kopplet i vänsterhanden och staven i högerhanden. Nu kanske ni tänker att "vilken lyx, en hund som drar en framåt hela tiden". Nja, så blev det inte riktigt. Det antagandet bygger ju på att det är just framåt som hunden vill gå. Det gick visserligen bra till en början, men Barro vill, som så många andra hundar, vara ute och gå så mycket som möjligt och att vända hemåt är inte högt prioriterat. Så på hemvägen var han mer bakom mig med sträckt koppel än framför mig...
 
Har under helgen åter igen fastnat lite för att samla hockeybilder. Emil är en riktig samlare och hade köpt en massa - och då menar jag verkligen EN MASSA - nya kort som vi satt och sorterade i ordning och satte in i pärmar. Nostalgiskt! Nu måste jag bara hitta mina egna hockeykort...
 
Här är lite bilder från helgen!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus