Första advent

Idag är det första advent. Advent betyder för mig vinter, mörkt och kallt. MEN. Vintern, mörkret och kylan blir med några enkla knep enorma mysfaktorer. Pynta med adventsljusstakar och tänd dom. Myselimysigt!

Vill man göra första advent ännu mysigare gör man denna dag till en julbakdag. På med julmusik och sätt igång att baka pepparkakor och lussekatter! Har man aldrig bakat lussekatter tidigare får man sig ett skratt när man tar ut plåten ut ugnen och ser formerna på de gula högarna som var tänkta att se ut som lussekatter.

Det går faktiskt att mysa till det inför julen ytterligare ett snäpp denna dag. Om man har varit förutseende på julklappsfronten och inhandlat dessa redan nu är första advent en perfekt dag för att sätta sig på golvet med julklappspapper, snören och fina etiketter både till höger och vänster om sig, och med saxen i högsta hugg göra små fina paket.

Allt detta har skett på Jungfruvägen 3A idag.

- - - - -

Esterel ska starta på V75 nästa helg. Hon kom med i ett stolopp över 2140 meter med lärlingar i sulkyn där första priset är 100.000. Det är i skrivande stund inte klart vilket spår hon får men klart är i alla fall att jag kommer hålla tummarna stenhårt för vinst på lördag!

- - - - -

Imorgon ska jag ner på stan och göra ett nytt försök med att inhandla skidor och diverse skidutrustning. Kommer jag bara ihåg rabattkupongen kommer det nog gå hur bra som helst!

Imorgon är också dagen då den senaste pm-uppgiften ska få sig en rejäl ansiktslyftning och kanske till och med bli betraktad som klar. Den som lever får se.

- - - - -

Igår var det fotbollsturnering borta på Lugnet. Kopparstaden och HIFF anordnade tillsammans en inomhusfotbollsturnering för studenterna vid Högskolan Dalarna. Jag var ansvarig för ett lag med det oerhört ofantastiska namnet "Hiff kille". Jag vill med en gång påpeka att det inte var var jag som bestämde det namnet. I alla fall, att jag var ansvarig för laget innebar att jag skulle fixa ihop ett gäng personer som ville vara med i laget. Det visade sig vara lättare sagt än gjort och först på fredagskvällen var vi tillräckligt många. Det blev många sms under den kvällen kan jag meddela.

Man kan ju undra hur det gick i turneringen, när laget blev klart så sent. Jag skulle vilja påstå att det gick ganska bra. Vi vann nämligen hela skiten! Yeah!

En dag på stan

Ett litet misslyckande idag.
En tur på stan var det som sagt som gällde, med bland annat införskaffande av skidor tack vare en underbar rabattkupong som en punkt på shoppinglistan. En fördel när man ska göra något sådant är att man tar med sig kupongen till affären...
Ja ni förstår säkert hur det blev med det inköpet.
Skidorna ska istället inhandlas på måndag, om inte minnet sviker då också.

Men det blev i och för sig en trevlig tur på stan i alla fall. Två fina ringar valdes ut och beställdes. Fantastiskt!

Mysigt var ordet!

Det blev mysigare än jag vågade hoppas på! Underbart. Tack älskling!

- - - - -

Vasaloppsträningen är i full gång igen efter ett litet avbrott i helgen. Jag sprang lite intervaller igår morse. Jogga lätt i ett lyktstolpsavstånd och spring ganska fort i tre lyktstolpsavstånd. Min taktik var att upprepa detta tills lyktstolparna vid vägen jag sprang på tog slut. Som tur är sprang jag ut från staden så lyktstolparna tog slut så småningom. Hade jag sprungit i en annan riktning, med mer bebyggelse, hade kanske lyktstolparna fortsatt i närmast oändlighet och därmed också min löpning. Det hade blivit jobbigt.

Jag funderar på att köpa mig ett par skidor. Jag kommer få låna ett par om jag vill men det är inte säkert att pjäxor, skidor och stavar passar mig optimalt. Det i kombination med att jag fått en rabattkupong som kan innebära många hundralappar billigare skidor gör att jag har börjat överväga att skaffa mig ett par egna laggar. Ska ner på stan nu och se om jag hittar något passande!

- - - - -

HV vände och vann igår. Låg under med 2-0 i början av tredje men på drygt fem minuter var det underläget vänt till 3-2 ledning. Så slutade sedan matchen och tre sköna poäng ramlade in i Jönköping. Men fler behövs. HV ligger just nu på sjätteplats och det är alldeles för långt ner för att kännas bra. Men jag tror på dom, innan serien är över ligger Jönköpings stolthet i toppen!

- - - - -

För er som inte redan vet det, jag och Liv har förlovat oss. Puss på dig älskling!

Ola Hjärta Liv

Snart har vi varit tillsammans ett år. Det firar vi med en liten resa bara för oss själva. Siktet är inställt på Sveriges västkust med Jul på Liseberg som huvudmål. Det kommer bli mysigt!

Ola Hjärta Liv

Vintermorgon

Det är visserligen november, men vilken vintermorgon! Klart och fint väder med en strålande sol som skiner på träden där nattens snö ligger oförstörd och vackert vit. Jag trodde inte att ett löprunda i fem minusgrader kunde vara så härlig. Det är något speciellt med att springa på mornarna, mysigt och uppiggande! Nu kommer hela dagen gå som en dans!

Lyckligt lottad!

Nu är det fredag och helgen är på väg med stora steg! Det blir en intressant helg.

Den inleds idag med styrelsemöte i HIFF ikväll. Det är många frågor som ska diskuteras med förhoppningsvis kloka beslut som resultat. Samtidigt som mötet äger rum springer Esterel på Kalmartravet. Senaste rapporten från tränaren lyder: "Gick bra till slut senast. Känns fortsatt fin i jobben. Lövgrens häst blir för svår, men där bakom kan vi vara. Plats."
Kvällens möte kan dra ut på tiden (eftersom det nog blir mycket diskuterande) och det är lite tråkigt på ett sätt. Ikväll kommer nämligen Livs kompis Ida hit och hälsar på. Hon ska på en form av mässa i Falun i helgen och då har vi äran att få agera övernattningsvärdar åt henne.

Imorgon bär det för min del av till Gävle. Det är V75 där med mycket fina lopp! Pappa möter upp mig och tillsammans ska vi titta på loppen och hoppas på miljoner. Helgen fortsätter efter travet med en husletarresa norrut. Pappa är på jakt efter ett passande hus och jag följer gärna med och spanar in tänkta objekt. Det blir en trevlig resa!

- - - - -

Skolan flyter på bra nu! Vissa dagar i skolan blir dock långa och koncentrationssvårigheter uppstår ganska lätt när klockan blivit eftermiddag och mörkret börjar lägga sig. Men med ordentlig lunch, en frukt på eftermiddagsrasten och mycket vatten blir till och med sista timmen på den långa dagen lärorik!

Jag är lyckligt lottad när det gäller mängden arbete vi har just nu. Det finns de i klassen som har en hel drös med omduggor/omtentor att göra som ligger och släpar från första delen av terminen plus att man ska omarbeta sitt pm-arbetet. Jag har bara förfiningen av pm-arbetet och de ämnen vi håller på med för tillfället, redovisning och marknadsföring. Som sagt, lyckligt lottad.

- - - - -

För övrigt åt jag våfflor med glass igår. Eller om det var glass med våfflor...

- - - - -

Jag älskar Liv. Är det i något sammanhang jag verkligen är lyckligt lottad så är det detta. Puss på dig!

En liten uppdatering

Det där med spårlottningen i ett lopp med 15 hästar bakom bilen var inte riktigt min starka sida. Jag trodde jag hade rätt men jag hade fel. Det är tydligen så att de med startnummer 13-15 startar i ett tredje led, inte ihopklämda i det andra ledet. Det innebär att Esterel får välja mellan att rygga den med startnummer 1 eller den med startnummer 2. Plötsligt blev det tråkiga läget till ett riktigt bra läge! Heja Esterel!

- - - - -

Jag och Liv köpte som sagt en andel i Stall Malmö igår. Vi var på alerten och köpte vår andel 12.06. Det var tur det, för 12.08 var alla 1000 andelarna i det stallet slut!

Esterel Gull

Då är det klart för ny start! På fredag ska Esterel springa på Kalmartravets oval. Det är i det första loppet för kvällen, det så kallade FLEX-loppet. Att det är FLEX-lopp innebär att det sänds live i TV4 klockan 17.51. Dessvärre kommer jag sitta på HIFF-möte då så jag missar det, typiskt. När väl chansen att se henne live ges har jag annat för mig! Hmm.. får se om jag lyckas fixa fram en tv och dessutom avbryta mötet en liten stund för att få en liten glimt..

Att det är FLEX-lopp innebär också en annan sak. Nämligen att det är 15 hästar bakom bilen. Det är fler än det vanligtvis brukar vara vilket innebär att det i princip är två hela rader med hästar bakom bilen. Om man då har en bra häst vill man inte ha startnummer i bakre ledet.

Beroende på hur mycket pengar hästarna tjänat kunde Esterel i spårlottningen få startnummer 1-6 eller 9-10. Det betyder i främre ledet eller de innersta två platserna i bakre ledet. Egentligen hade inte spårlottningen så himla stor betydelse för Esterel, bortsett från att spår 9 inte vore bra. Gissa vilket spår hon fick! Just det, spår 9. Det blir svårt att vinna därifrån. Troligtvis hamnar hon på innespår hela loppet och kan inte göra så mycket. Förhoppningarna på bra placering är inte stora.

- - - - -

Att hon kommer till start redan nu på fredag tycker jag talar för en start på Romme 27 nov, trots allt! Efter fredagens start är det drygt 3 veckor till V75 på Halmstad 4 nov och det är väldigt långt uppehåll för en häst i toppform anser jag. Lite hopp har återvänt!

Esterel och tränaren Fredrik under Stochampionatshelgen 2009

Esterel var ju en RIXallsvenskan-häst när det begav sig. Nu är jag med i den där svängen igen! Liv och jag har köpt en andel tillsammans i Stall Malmös häst. Vilken häst det är är inte bestämt ännu, men tränaren är utsedd och det är pga honom som vi valt just det stallet. Han heter Michael Lönborg och är en personlig favorit. Vi hoppas vi får mycket spänning under det kommande året för de ynka 300 kronorna vi spenderat i Stall Malmö!

FEST! (tyvärr)

Idag är det party. På andra sidan väggen. Det är inte så kul, men jag antar att man får stå ut med det ibland. I alla fall kommer älskling och jag, som motprestation mot allt det väsen som grannarna sannolikt kommer producera, ha en filmkväll! Vi börjar med Percy Jackson och kampen om åskviggen. Därefter kommer vi satsa på att beta av den långa listan med att-se-filmer vi skapade för ett par veckor sedan. Troligtvis blir den första filmen som försvinner från den listan Titanic, till min stora glädje! Efter det kan det bli vad som helst. Taktiken är i alla fall att hålla på tills partyfolket däckat så man kan sova i lugn och ro sen.

- - - - -

Just nu är Liv och jobbar på Mackedonkan. Och för att fördriva tiden i väntan på att hon kommer hem har jag varit ute och sprungit en runda i det klara och fina vädret. Stjärnorna sken så vackert där uppe i mörkret! Jag är nu ganska slut och ser fram emot en dusch och lite godis samt den annalkande filmkvällen.

- - - - -

HV vann idag. De krossade Södertälje med 6-1 och det var skönt efter lite sämre spel och resultat tidigare i veckan. Dessvärre gick det sämre för fantastiska Viola Silas. Hon gick i dödens och såg pigg och fin ut länge men i sista sväng var hon slagen och blev till slut trea. Surt, men det kommer nya lopp!

- - - - -

Trots att ljudnivån på andra sidan betongen redan nu har börjat höjas ser jag ljust på den här kvällen! Det är ju trots allt lördag och då får man äta jättemycket onyttigt, utan att behöva ha minsta lilla dåligt samvete!

Pannkakor med glass?

Nu är Prova-på-veckan med HIFF över för min del. Det återstår dock en aktivitet och det är fotbollsträning för tjejer på söndag men dit är jag av naturliga skäl inte välkommen.

- - - - -

Idag började min Vasaloppsträning. Som ett led i att möta mina bröder över nio mil 2012 har jag redan nu börjat med uppladdningen. Den består av Öppet spår 2011. För att klara av detta på ett respektabelt sätt ska jag springa en del nu innan snön kommer och sedan förhoppningsvis få en massa mil under skidorna.

Som tur är har jag två klasskompisar som ska åka Öppet spår samtidigt som mig och som är väldigt målmedvetna om att träna mycket nu under höst/vinter och sedan genomföra de nio milen ordentligt. Det sporrar mig att också träna. Det kommer behövas. Normalt brukar jag klara att träna 2-3 veckor innan jag tycker det blir tråkigt och onödigt. Nu kan det visserligen bli tråkigt i alla fall efter 2-3 veckor men det kommer definitivt inte bli onödigt!


Såhär såg jag ut senast jag åkte skidor, det var på turskidor vid Storulvån. Jag tror inte jag kommer ha de där glasögonen när jag åker Öppet spår och jag tror framförallt inte jag kommer ha med mig en spade på ryggen!

- - - - -

Läste precis att start på Romme för Esterel den 27 november troligtvis inte är aktuellt. Det loppet det siktas på är Klass 1-försök på Halmstad veckan efter. Lite tråkigt, men det får man ta. Så närmast ett lopp på Åby 18/11 och sedan V75 4 december. Kanonform rapporteras från stallet, då är det viktigaste att det blir start så formen utnyttjas. Var starten blir av spelar egentligen mindre roll.

- - - - -

För övrigt åt jag pannkakor med glass till middag idag. Eller ja, det var nog snarare glass med pannkakor om jag ska vara ärlig...

Vilken dag!

Till att börja med; jag vill inte skryta, jag är bara glad och vill dela med mig av min glädje.

Idag har jag fått reda på resultatet på tre olika tentor/duggor. Det var tentor i organisationsteori och ekonomistyrning samt dugga i matte.

* Jag fick 29,5 av 40 på på organisationstenten, vilket innebär G!
* Ekonomistyrningstentan hade jag fått 34 poäng av 41 och därmed ett G men läraren hade gjort fel angående rättningen så han har rättat om och då fick jag 37 av 41, vilket betyder VG!
* Matteduggan kunde som mest ge 20 poäng och jag fick full pott!

En kalasbra dag detta! Humöret på topp skulle man kunna säga.

Nu ikväll ska jag fira med fortsättning på Prova-På-Veckan med HIFF. På programmet står först 2 timmar basket följt av en paus på en timme innan innebandytimmen startar.

Vilken kväll och framförallt, vilken dag!

Bild på Esterel

Här är en bild på Esterel från dagen på Charlottenlund. Allt på bilden är suddigt utom min travstjärna. Så ska det va!

Trea!

Det blev en fin tredjeplats för Esterel igår. Hon togs lugnt från start och hittade tredje invändigt och följde med i ryggar in på upploppet och med fritt 100 kvar och en ettrig spurt knep hon tredjeplatsen. En lucka 50 meter tidigare hade gett henne andraplatsen.

Faktum är att hon hade lite problem igår. Hennes hovar blev ömma under loppet pga att hon sprang barfota i senaste starten och även igår. Plus att dagarna från senate starten inte var så många och att banan på Charlottenlund var hård. Allt detta bidrog till ömma hovar. Det resulterade i att hon började schabbla med travet när Fredrik skulle avancera en bit in i loppet. Men nu löste det sig ju ändå så slutet gott, allting gott!

Nästa start kan vara aktuellt om ungefär två veckor. Då är det skor och lättare motstånd som gäller. Sedan är tanken att det ska bli start på V75. Jag "råkar" veta att V75 om knappt fyra veckor går på Rommetravet och att det där finns ett stolopp som är öppet för hästar till 300 000 (Esterel har tjänat 230 000). JAG HOPPAS!!

- - - - -

För övrigt klarade jag av att vänta tills tv-sändningen. Det trodde jag nästan inte.

- - - - -

Idag har min älskling åkt till Röån. Jag kommer vara själv i Falun till fredag kväll. Det bli tomt. Men jag har mina pluggböcker att "underhålla" mig med. Dessutom är det Prova-På-Vecka med HIFF och jag ska försöka gå på en aktivitet varje kväll för att visa delaktighet och försöka värva massor nya medlemmar som vill vara med och ha kul!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus