Speljävlar och en massa statistik.

Idag drar en ny omgång av vårt andelsspel igång. Det byter i samband med detta namn från Hästjävlar till Speljävlar. Bakgrunden till det är att vi inte vill vara taskiga mot hästarna längre och att vi har utvidgat vårt fokus på spelandet. Vi kommer i framtiden inte bara spela på hästar utan en del av potten har vigts åt lotto och stryktips. Detta för att sprida chanserna lite och lätta pressen på de fyrbenta djuren med sulky.

Av denna anledning har jag spenderat en stor del av förmiddagen åt att konstruera en ny statistikfil som passar detta nya ändamål. Jag njuter! En väl spenderad förmiddag om jag får säga min mening. Och det får jag, det är min blogg. Statistik i Microsoft Excel är en av mina favoritsysselsättningar här i livet. Knep och knåp med siffror och rutor. Mumma!

<3

Jag saknar dig.
Men imorgon ses vi igen.
Jag är glad för det.

<3 <3 <3

Vinnare till sist

Första jobbdagen på länge. Skönt att göra lite nytta. Också skönt med en mjukstart. Sovmorgon, lugna gatan innan avfärd och tidig hemfärd. En jobbdag på fem timmar. Mjukstart.

- - - - -

Jag är lite besviken på bigaråträden här hos pappa. De har haft för bråttom. I princip alla smaskiga bär har mognat över och de som ännu inte övergett den fina röd-gula nyansen för den tråkiga bruna tråk-färgen har en massa sprickor och ett och ett annat maskhål här och där. Jag vill ha bigaråer!

En liten tröst hittade jag i frysen. En burk med körsbär. Det är visserligen inte bigaråer - som jag håller som godast - men det är i alla fall något att koka soppa på. Körsbärssoppa på balkongen en ljummen sommarkväll. Visst låter det mumma!

- - - - -

Man skulle kunna tro att jag också är lite besviken på spelresultatet under helgen som gick. Jag förlorade pengar. Men eftersom jag inte förlorade lika mycket som jag på förhand målade upp som skräckscenario att jag skulle göra så känns det bra.

Att jag inte gick med vinst gör inte så mycket. Jag hade en trevlig helg med pappa och vi bevittnade många fina travlopp. Det härligaste var när Viola Silas stack nosen först i helgens näst sista lopp. Hon var uträknad i sista kurvan men hämtade upp en hel längd och vann miljonen. Trots regnet som pissade ner under hela loppet - och både före och efter också för den delen - var nog denna segern helgens skönaste. Vilken häst!

Axevalla

På plats på Axevalla. Spelet igår var under full kontroll, även om det inte gick bra. Idag är en ny dag med nya möjligheter. Planen är full kontroll igen, fast med lite bättre resultat. Kul är det i alla fall.

Allt annat än en sketen tisdag

Igår var min älskling och jag på semester. Vi åkte till Falu Koppargruva. En resa på endast några kilometer, och ändå infinner sig semesterkänslan. Fantastiskt. Och billigt. Jag tror känslan av att vara turister trots att sevärdheten ligger så nära hemmet beror på att vi nog faktiskt är turister i den här staden, fortfarande. Kul i gruvan var det i alla fall. Intressant och skrämmande att höra historierna om de som arbetade i gruvan. Om hur hemskt de hade det och om hur det ibland hände olyckor som fick till följd att de dog.

Efter gruvan och en kort sväng på stan åkte vi till lägenheten för att ta igen oss och så småningom fixa till oss inför ett besök på China Thai. Det är en kinarestaurang i Falun som vi spanat in lite och som vi ville testa. Det var billigt, mysigt, på ett speciellt sätt - inte det där vanliga kinarestaurang-mysiga sättet - och vi fick mycket mat. Nästan för mycket. En skottkärra och någon som körde den hade inte varit dumt när vi skulle ta oss till bilen för hemfärd.

Så på grund av det bastanta matintaget blev soffan nästa anhalt och framför den en tv med Sagan om Ringen-trilogin. Vi hade sett till halva andra filmen och fortsatte därmed därifrån. Vi blev så tagna av filmen att det inte stannade när andra filmen var färdig, trots extended version. Näe, skiva ett med den tredje filmen åkte i och när den var slut var de mitt i en fight och då kan man ju inte sluta titta. Skiva två var ett faktum och strax innan 01.00 gick vi och la oss, med över fem timmar oavbrutet Sagan om Ringen-tittande i bagaget.

- - - - -

Jag är förvånad, jag har faktiskt inte spelat så mycket FM2009 senaste dagarna. Trodde jag skulle vara beroende men det har släppt lite. Tyvärr har det nog att göra med att jag fick sparken från Liverpool FC. Jag vann Ligacupen åt dom men inte hjälpte det. Innan slutspurten i ligan inleddes försvann jag från managerposten. Tragiskt, eller hur...

Små söta bär

En promenad i skogen utan någon form av hink är den närmaste framtiden oansvarigt och fullständigt otänkbart. Det vore ett hån mot alla de blåbär som vill bli plockade att göra så. Idag på förmiddagen fick min tröja agera hink och det funkade bra eftersom det är sommar och varmt samt att jag, i ärlighetens namn, inte har något emot att gå omkring och blända alla jag möter med min vita bringa.

- - - - -

Idag drabbades jag av total glömska följt av total panik. Därefter bilkörning så som den inte bör vara - hetsig och alldeles för aggressiv - och till slut oerhörd lättnad. Jag hade glömt matkassen på parkeringen men när vi kom tillbaka till affären stod den kvar. Tur det eftersom jag hade min plånbok i den.

- - - - -

Jag har fått barn. 18 stycken. 18 stycken små smultronbarn. Eller plantor kanske det heter egentligen.

Metallica, Viola Silas och en konstig bild i min hjärna.

Jag har precis sett en dokumentärfilm om Metallica på drygt två timmar, gjord 2004, och jag konstaterar följande:
1. Lars Ulrich, som jag vid något tillfälle under mina mellanstadieår tyckte var gud eftersom han kunde spela trummor bakom ryggen - hade jag hört -, verkar vara en riktigt jobbig person. Uppblåst, egocentrisk och väldigt svår att ha att göra med.
2. Jag tyckte synd om James Hetfield när nämnde Lars hela tiden attackerade honom och sa emot vad än James sa. Fast Lars visste att James precis kommit tillbaka från ett halvår på behandlingshem och därmed genomgick en tuff period.
3. Jag borde lyssna mer på Metallica.
3,5. Jag har ingen Metallicaskiva att lyssna på.

- - - - -

Idag är jag 22 år och en månad. Bara en sån sak.

- - - - -

Stortrav i dagarna tre står på schemat nästa helg. Jag har nämnt det tidigare och jag gör det igen, heja Viola Silas! Det vore så kul om hon vann. Det vore även kul - det här har jag också nämnt tidigare, men det tål att upprepas - om jag vann nästa helg. Jag ska ju, till skillnad från Viola Silas, inte tjäna mina pengar genom att springa runt en oval utan jag ska ju satsa pengar på de kusarna som springer. Det är nog bäst så. Tvärtom hade sett roligt ut.

- - - - -

Imorgon är det 6 veckor till jag börjar skolan.

Laddad

Jag har nu tackat ja till platsen på ekonomprogrammet på Högskolan Dalarna. Känns hur bra som helst! Jag har även sökt CSN-pengar och kollat upp allt kring bussarna mellan Falun och Borlänge och vägt buss mot bil med vågar märkta pengar, tid och bekvämlighet. Jag litade mest på den märkt pengar.

Behöver jag skriva att jag är laddad.
Laddad för att utbilda mig.
För att bli någonting att räkna med.

- - - - -

Om du har en och en halv timme över någon gång och inte vet vad du ska göra, lyssna på det här. Det är gripande, proffspratat, fascinerande och väldigt väl spenderade minuter.

- - - - -

Och nej, Football Manager 2009 har ännu inte släppt sitt grepp om mig. Jag tror inte det kommer ske förrän slutet av augusti. Och jag tror det kommer ske av helt andra anledningar än att jag tröttnar på det. Tidsbrist och fullt fokus på annat är mina gissningar. Skolan börjar nämligen då. Laddad var ordet.

- - - - -

Laddad är jag även kring klockan halv sex på eftermiddagarna. Det är då min älskling kommer hem. Det är den bästa stunden på dan. Mina dagar i lägenheten - då hon jobbar - kan bli långtråkiga och sega och här och där kan en och en annan olustkänsla leta sig fram. Men när hon kliver innanför dörren försvinner allt. Jag blir ett enda stort leende och det tackar jag henne för.


<3 <3 <3

Precis vad jag vill

Igår kom vi hem från en nätt resa på 100 mil med målet att titta på en teaterföreställning. Trots den väldiga sträckan till spektaklet var det väl värt varenda avverkad mil!

Pjäsen det handlade om var En Midsommarnatts Dröm och spelplatsen var Döda Fallet, östra Jämtland. Det spektakulära med pjäsen var att en kompis till oss hade en av rollerna och att läktaren snurrade på sig och vilket gav stora möjligheter för skådespelet och stundtals vackra vyer ut över Döda Fallet och indalsälven för oss åskådare.

De var jätteduktiga! Sven Wolter gjorde en rolig insats som den småjävlige Puck. Vår kompis Jocke var skogshuggare och fick vid ett tillfälle spela tjej i en pjäs i pjäsen. Med rosiga kinder och röda läppar trippade han fram och talade med så ljus röst han kunde och skapade skrattsalvor bland oss i publiken. Kanske framförallt bland oss två i publiken som känner honom.

Vi åkte norrut i onsdags och tillbaka igen igår, torsdag. Vi hann, förutom att se En Midsommarnatts Dröm, prata en hel del med Jocke och besöka en loppis i Bispgården där bl.a. en hylla och en Bustertidning från mitten av 80-talet införskaffades. Vi fick även en guidning om historien om Döda Fallet, dubbelt upp! Först fick vi agera provpublik när Jockes teatergrupp spelade en liten föreställning om det som hände. Sedan fick vi följa med när Jocke gick runt med sin guidegrupp och pratade lite mer utförligt om den där natten, 6 juli 1796, då Storforsen blev till Döda Fallet.

Som om det inte vore nog med detta, vi hann även med ett besök på IKEA med resultatet att det står två mörka sängbord i sovrummet. Sovrummet är för övrigt omtapetserat nu och vi är jättenöjda! Ljuslila tapeter med en lila fondvägg där olika blomformationer breder ut sig. Trots att jag är man gillar jag tapeterna.

- - - - -

I tisdags ringde en kille till mig och sa:
- Du är välkommen till ekonomutbildningen på Högskolan Dalarna.
- Tack så mycket, sa jag glatt.
Till och med så glatt att mannen i andra änden verkade lite förbluffad av glädjen.
I vilket fall som helst så ska jag med andra ord bli ekonom. Jag börjar i höst och slutar om tre år.
Precis vad jag vill.

Positivt!

Jag kan glatt meddela att min tid som beroende av datorspelet Heroes of Might and Magic II är över. Nu är det Football Manager 2009 som förgyller min tid. Jag hade glömt hur kul det var med fotbollmanagerspel (är det ett ord?) och hade inte köpt det om det inte varit på rea. Kul är det i alla fall och glad är jag.

Jag är också glad för att målaren har kommit till vår lägenhet idag och börjat jobba med de grejer vi ska få fixat åt oss. Dessutom verkar det vara en mycket trevlig målare, vilket iofs inte förvånar mig ett dugg. Målare brukar vara trevliga.

En annan sak som gjort mig glad var den härliga biten strutsfilé som grillades och avnjöts igår. Mycket gott kött vid en mycket mysig måltid på en mycket bra dag.

Positivt!


Positivt var det även den 19 juni, då den här bilden togs. Per och Kajza var på väg till Falun och en ljuvlig tårta nalkades. Lägg speciellt märke till dalahästen i bakgrunden som så fint är i fokus. Bor man i Dalarna måste man ha en dalahäst som man kan titta på varje dag!

Lycka

Jag är nyss hemkommen - från en nästan två timmar lång promenad - och konstaterar att bara ett stenkast från vår lägenhet finns nästan ofantliga möjligheter när det gäller uteaktiviteter och friluftsliv.

Lugnets naturreservat innehåller ridstigar, skoterleder, skidspår (inte nu dock, men på vintern) och helt vanliga promenadvägar i flera olika miljöer och naturtyper.

Jag gick förbi vindskydd, utsiktsplatser och gamla gruvhål.

Det ska nog gå att leva i den här delen av Sverige.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus