Mellanlandning i Falun

Vilken härlig julhelg! Vi är nu tillbaka i Falun efter trippen söderut och laddar för att åka norrut till Röån imorgon.

När vi anlände till Falun igår upptäckte vi att snön hade smält. Längtan efter skidåkning var stor och denna dag hade planerats åt en tur i spåren. Men nyttan av 700 meter skidspår gjort av konstsnö - som man dessutom måste betala för - översteg inte begäret efter att få snöra på sig pjäxorna. Men vi ska ju som sagt till Röån och där finns det snö!!

Julottan var som man kunde förvänta sig. Dvs tidigt på morgonen. Därför fick det bli en liten förmiddagslur när vi kom hem strax efter åtta.

På annandagen blev det mycket riktigt en tur till mellandagsrean i Växjö. Därmed blev det mycket mer av shoppingdag än av sportdag i soffan för min del. Och med "sportdag" kan man faktiskt mena att man tittar på sport, inte utövar själv. Därmed kan det alltså innebära att några andra sportar, när jag har sportdag. Så det så!

Julträffen igår var trevlig! Återigen massa mat, som det ska vara.

Men nu är alltså siktet inställt norrut, och imorgon bär det av. Ett stopp med en kopp i Väja låter kanon!

- - - - -

Det blev alltså ingen skidtur idag. Men på juldagen blev det ett skidgångspass i Danseli, den branta backen mellan Fögeberg och Göshult. Det kändes i armarna kan jag meddela! Men det är härligt, det är så det ska vara!

God Jul världen!

Ja då var det Julafton! Ser fram emot Svensson Svensson ikväll, det är nog min favorit på julen. Ser naturligtvis även fram emot dagen med familjen!

Vidare ser jag även fram emot morgondagen. Mamma ska sjunga i kyrkan på julottan och det blir mitt första besök på denna företeelse. Ska bli spännande! (Även om uppstigning runt kl 6 inte känns lockande när man har sovit till efter 9 ett par dagar..)

På Annandagen ska vi åka på mellandagsrea. Huvudpunkten på inköpslistan är en tv som mamma och Janne ska köpa. Den gamla är från -97 och rejält tjock! Dags för en ny med andra ord. Annandagen är annars en riktig sportdag, så det är synd att åka från tevesoffan. Finaler på V75, massa Premier League-fotboll, Elitseriehockey och i år även en dokumentär om Peter "Foppa" Forsberg. Den sistnämnda hinner vi nog hem till så den ska vi bänka oss framför!

Den 27:e december är det julträff på Kvinnebyvägen 69. Det ska bli riktigt kul! Det känns som att alla kommer dit och det var länge sedan. På kvällen samma dag åker vi vidare till Falun. Om det inte är dåligt väder och/eller vi är trötta, då väntar vi till dagen efter.

Resten av julledigheten tillbringas på nordligare breddgrader, bl.a i Röån och Umeå.

- - - - -

Jag känner mig skyldig att redovisa senaste skidturen. Den var, likt en tur häromdagen, alldeles för kort för att redovisas i träningstabellen. Denna gång berodde det på en kombination av att klockan var mycket och snötillgången var tveksam. Först åkte vi till ett spår där det var dåligt med snö och bitvis även dåligt med ljus (klockan var runt 21). Därför åkte vi vidare till ett annat spår och där fanns det snö, men då var klockan så mycket att vi bara hade en kvart på oss innan ljuset skulle släckas. Men det var härligt att åka det lilla vi åkte!

Nästa tur planeras till den 28:e, alltså under mellanlandningen i Falun (mellan vistelsen i Småland och vistelsen i Röån). Ser fram emot den!

11:11

Det börjar bli tjatigt, men jag lyckades titta på klockan även idag när den visade 11:11. Fantastiskt om ni frågar mig!

Mot Öppet spår! Del 1.

Maxpuls = Cirka 200 slag/minut
Distanspass = Ett långsamt pass där syftet är att vara igång länge snarare än att köra hårt.
Intervallpass = Hög intensitet några minuter varvat med vila i kortare stunder.
Orginalpass = Ett ganska hårt och långt pass. Bra tryck i åkningen i 1-1,5 timmar.
Värde i fet-stil = Den högsta noteringen denna vinter.
Datum Tid Sträcka Maxpuls Medelpuls Maxfart Medelfart Typ av pass Kommentar
tt:mm:ss km Slag/minut Slag/minut Km/h Km/h
2011-12-20 0:42:26 8,74 185 171 37,5 12,4 Orginalpass Bakhalt, -2, fint väder! Bra siffror för att ha känts sådär.

Premiärturen!

Vinterns premiärpass på skidor är avklarat! Det blev inte riktigt den njutning som jag hade hoppats på efter många långa månader utan den vita marken. Fästet var nästintill obefintligt och det var först efter en stund, när jag fick till nedtryckningen av skidan - och således kontakten med marken - som jag kände vallan göra sitt jobb.

Men det var ändå skönt att ha första passet avklarat. Både Liv och jag var ute och åkte svängen på Lugnet, och vi upplevde båda två nysnöns förrädiska sätt att förstöra för klistertejpens ärliga försök att ge oss en behaglig tur i vinterlandskapet.

Det blev med andra ord ingen lång tur. Den blev så kort att den inte förtjänar att vara med i min träningstabell. Så kan det gå!

Kära dagbok,

nu har jag lyckats titta på klockan vid samma tidpunkt två dagar i rad. Jag såg igår när den var 11:11, och samma sak idag. Idag stod dessutom termometern vid denna tidpunkt på 0,0 grader. Vad ska detta betyda!?

Mot Öppet spår!

Såhär kommer förmodligen det att se ut på bloggen de närmsta månaderna. En mängd statistik om träning. Visst ser det fantastiskt ut!

Dessvärre är det än så länge statistik om skidgång, inget om skidåkning. Anledningen till det är att det helt enkelt inte kommit tillräckligt med snö än. Tråkigt men sant. Dock ser det ut att kunna bli snö imorgon (söndag) och det är ju förstås positivt! Det kanske blir en premiärtur då!?

- - - - -

Maxpuls = Cirka 200 slag/minut
Distanspass = Ett långsamt pass där syftet är att vara igång länge snarare än att köra hårt.
Intervallpass = Hög intensitet i ca 10 minuter följt av vila i ca 2 minuter.
Tempopass = Ett ganska hårt och långt pass. Bra tryck i åkningen i 1-1,5 timmar.
Värde i fet-stil = Den högsta noteringen denna vinter.
Datum Tid Sträcka Maxpuls Medelpuls Maxfart Medelfart Typ av pass Kommentar
tt:mm:ss km Slag/minut Slag/minut Km/h Km/h
2011-11-19 1:02:09 6,22 185 154 11,5 6,0 Intervallpass Skidgång i backen upp mot TV-masten.
2011-11-20 0:41:34 3,46 177 158 12,1 5,0 Intervallpass Skidgång i backen upp mot TV-masten.
2011-11-24 0:58:48 6,05 183 154 11,9 6,2 Intervallpass Skidgång i backen upp mot TV-masten.
2011-11-26 0:45:41 4,06 175 154 15,6 5,3 Intervallpass Skidgång i backen upp mot TV-masten.
2011-12-04 0:56:43 6,22 181 156 12,2 6,6 Intervallpass Skidgång i backen upp mot TV-masten.

Hej vad det går!

Bli nu inte rädda när ni ser den här fartdåren längst upp, eller förvånade när bredden inte är densamma som innan. Faktum är att bloggen behövde förändras lite för att passa kommande inlägg...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus