Första dagen

Första dagen avklarad. Lugn inledning och det kändes bra.

Helt plötsligt blev jag intervjuad av Borlänge tidning och en fotograf tog lite bilder på mig. Det blir till att köpa ett blad imorgon och se vad för dumt jag sa.

De rutinerade studenterna i konstiga - men snygga - overaller kallade mig och mina klasskompisar "nollan". Jag antar att det är så det ska vara. Jag tycker det var mer roande än jobbigt. Och det tror jag att de som skrek det också vill att man ska tycka.

Skolstart

Premier League (högsta ligan i engelsk fotboll) har nyligen dragit igång. Jag satt för en stund sedan och konstaterade att Viasat inte gjorde ett bra intryck på mig. Jag tar det från början.

 

För två veckor sedan var det premiär och det sändes flera matcher i TV6, en kanal som styrs av Viasat och som alla kan se. Viasat äger rättigheterna till Premier League och kommer under säsongen sända matcher flera gånger veckan. Jag tror till och med att de kommer sända varenda match live - de har väldigt många olika kanaler de kan utnyttja till fotboll.

 

Det som är tråkigt med Viasat är att det kostar pengar. Och det är klart, ska man sända en massa matcher måste man också ha in pengar för att finansiera detta och då behöver man också en massa tittare som betalar för det de ser. Med det i bakhuvudet är det inte konstigt att de la premiären i TV6 i syfte att göra ett bra jobb och locka folk att beställa Viasat.

 

Det är i detta skede jag tycker att det gick lite snett. Det mesta är dock bra. Ola Andersson ritar och visar hur fotboll ska spelas och den duktige Erik Niva berättar det spännande och intressanta man vill höra ur fotbollsvärlden. MEN. De har också Ola Wenström. Den sändningen jag såg hade han alldeles för bråttom. Han verkade oerhört stressad och hela sändningen rycktes med och det lugnet och den harmoni jag vill uppleva när jag tittar på sändningen inför en match eller snacket i halvtid fanns inte där. Det skulle rymmas så mycket olika saker på så lite tid. Inte bra.

 

Jag kommer således inte köpa Viasats kanaler om det är det där jag får. Fotbollen i sig är ju bra, men om de gör ett påkostat studieprogram kan de väl göra det ordentligt och sevärt. Det räcker inte med att 2 av 3 programledare heter Ola för att jag ska gilla det.

 

- - - - -

 

För övrigt börjar jag skolan imorgon. Jippie!


Tistorp

Jag sitter just nu i ett regnigt Östergötland och väntar på att solen ska göra sitt. Väggarna är för blöta och då blir det inte mycket målande gjort. Det är mormors uthus som förväntas bli en aning rödare och fräschare under den här veckan. Men strilar regnet ner lite då och då och ibland hela tiden - som idag - blir färgen kvar i burken. Imorgon ska det emellertid spricka upp har det sagts och det låter onekligen bra.

I väntan på det ägnas nog tiden åt ett besök på Vadstena slott, jakt på loppisfynd och kanske även lite kinamat framåt kvällen.

För övrigt kan jag meddela att det blåser på slätten. Ordentligt. Men vi är glada ändå. Vi har ju semester.

Kurslitteratur

Att hitta kurslitteratur verkar vara lätt. Att hitta rätt kurslitteratur desto svårare. Att sedan hitta den till det billigaste priset kan vara ett riktigt pusslande. Jag tillbringade tre och en halv timme av gårdagen åt detta och denna dag är på väg att fyllas med samma sysselsättning. Ännu inga böcker som kan betraktas som köpta av mig.

Det positiva med allt bokletande är att jag definitivt är på väg in i Högskolans värld och att jag på allvar inser att det inte är långt kvar till skolstart.

En ordentligt negativ sak med bokletandet är att jag igår fick se att en av de böcker jag ska köpa och använda mig av senare i höst är en bok på drygt 900 sidor. På engelska. Det känns tungt. Jag fattar ju knappt företagsekonomi på svenska - hur ska jag då kunna lära mig 900 sidor företagsekonomi på engelska?

Aja, den som lever får se...

Vågar du läsa detta...

Jag vill bara säga att jag igår åt friterad banan med glass.

Två gånger.

Det var bara det.

Nu ska jag inte störa längre utan lämnar er avundsjuka och ledsna för att jag nämnde något så gott utan minsta vink av att jag någon gång kommer bjuda er på det.

Fredagen den 13:e

Denna dag sägs innehålla extra mycket otur. En del människor är rädda för denna dag och försöker undvika oturen. Men hur ska man egentligen kunna akta sig för otur? Att gå omkring en hel dag och vara försiktig och tänka på varje liten rörelse man gör så att det finns minsta möjliga risk att något händer kan inte vara kul. Det är slöseri. En hel dag som kan fyllas med äventyr och välbehag fylls istället med självskapad ångest. Kan inte vara nyttigt.

- - - - -

För övrigt brukar inte jag ha otur fredagen den 13:e. Jag brukar ha otur torsdagen den 12:e. Men igår var en vanlig dag utan otur. Härligt!

Strutsbilder

I början på den här veckan var Gerda och Jon på besök. Mycket trevligt att de ville hälsa på oss. I tisdags innan de styrde kosan åt respektive håll besökte vi älskling på hennes jobb, Sahlins Struts. Det resulterade i god glass och en del strutsfoton.

Fler bilder finns här!

- - - - -

Det har slagit mig att den här bloggen inte handlar så himla mycket om det den heter. Naturen ger mig ro. Det är inte så mycket om naturen.

Det kanske beror på det faktum att jag ser en stund i naturen som självklar och att den ger mig ro att ägna mig åt andra saker. Saker som jag sedan berättar om istället för själva naturupplevelsen.

Jag gillar namnet på bloggen i vilket fall.

Kloka ord

Jag känner att jag är skyldig en redogörelse av det som skedde igår efter inlägget om den härliga dagen som kommer att minnas. Den blev faktiskt ytterligare lite bättre. Vi tog en cykeltur där känslan bestämde vägen. En väg som blev ganska lång och tog en dryg timme att cykla. Vädret var lugnt och skönt och kvällen som gjord för en impulsiv tur på två hjul. Två gånger passerade vi huset i andra änden av Bojsenburg som stod i lågor för en vecka sedan. I princip hela takvåningen har gått upp i rök. Runt hela huset fanns nu snitselband och stängsel och vi konstaterade att det var väldigt skönt att det inte var vårt hus som börjat brinna.

När vi kom tillbaka till lägenheten satte vi oss på balkongen med varsin stor mugg te och såg på medan kvällen med kontrollerad och bestämd styrka sakta utplånade dagen alltmedan vi återigen insöp lugnet och kände glädje.

- - - - -

Idag kommer Gerda hit. Det blir kul!

- - - - -

Imorse gick jag på morgonpromenad och lyssnade återigen på en sommarpratare. Denna gång en professionell storviltsjägare och författare vid namn Natasha Illum Berg. Lyssna på detta om du har tid. Intressant innehåll och dessutom vältalat. Lyssna här!

För övrigt har jag märkt att när man lyssnar på ett sommarprogram kan man inte ägna sig åt någon annan aktivitet som kräver tankeverksamhet. Då missar man några sekunder av pratet och det har man inte råd med för att förstå och kunna ta in alla kloka ord som sägs.

En dag att minnas

Söndag 8 augusti 2010.
En dag att minnas.
En dag att minnas för att det egentligen inte hänt något stort och minnesvärt utan för att en massa små saker titt som tätt gjort den här dagen till en otroligt trevlig och mysig dag.

Det började med sovmorgon. Det är ju aldrig fel. Morgonen fortsatte med bakande. En omgång härliga kärleksmums med både färgglatt och brunt strössel samt kokos gräddades. Receptet var mammas men de såg verkligen inte ut som mammas brukar göra. Däremot smakade de som hennes och det är nog ändå huvudsaken.

Sen lunkade dagen vidare med lite bokläsning varvat med lite kortspel både på datorn och i verkligheten. Framåt eftermiddagen blev det en cykeltur till närmaste ICA-affär. Cykelturen blev längre än närmsta vägen men det behöver inte vara fel. När det är skönt väder och man vill röra på sig är en omväg faktiskt till det postiva, trots en liten tidsförlust.

Väl tillbaka från cyklandet var det middagsdags. Och vilken middag det blev! Prinskorv, Livs egengjorda köttbullar och klyftpotatis. Till det naturligtvis bearnaisesås och en underbar mousserande jordgubbsdryck. Samtidigt som vi åt den goda maten lät vi två pajer gräddas i ugnen. Den ena en vanlig smulpaj med äpple och den andra en smulpaj med egenplockade hallon.

Efter allt detta är det inte mycket man vill känner att det är värt att öppna munnen för. Men en sak är perfekt efter en måltid som denna. Kaffe. Ljuvligt vill jag minsann påstå!

Som sagt, en dag att minnas. Tack älskling! <3

En bra morgon

Tiden går grymt fort. Jag trodde det var igår jag skrev mitt senaste inlägg. Men så var det i förrgår.
Det känns inte bra. Det känns som att jag har förlorat en da. Vad gjorde jag igår?

Jo, jag cyklade fram och tillbaka till stan. Där tog jag en fika med Issa som jag inte träffat på ungefär ett år. Det var roligt! Inte att inte ha träffat henne på ett år utan att träffa henne igår, ni förstår.

- - - - -

Igår kväll var älskling och jag på kinarestuarang. Vi åt gott och hade ett trevligt litet firande. 8 månader <3

- - - - -

Idag gick jag på morgonpromenad med en sommarpratare i öronen. När jag kom tillbaka till jungfruvägen hade hon inte pratat färdigt så jag vände strax innanför dörren och lyckades få med mig en tom burk av märket tupperware och begav mig till hallonsnåret. Där pratade hon efter en liten stund färdigt men då var inte jag färdig med hallonplockandet så det blev en sådär härligt tyst och skön stund som det bara kan bli i naturen. En bra morgon.

Pussel

Den här sommaren har det varit mycket fokus på att lösa korsord på Jungfruvägen 3A. Men det har svängt lite i och med det senaste loppisbesöket. Nu är korsordstidningarna lagda åt sidan för att röja både tid och plats för pusslande. På köksbordet håller vi på med ett fint pussel på 1000-bitar. Jag kommer inte ihåg senast jag la ett pussel men jag tror inte det var i närheten av 1000 bitar. 1000 bitar kanske inte är så märkvärdigt - jag vet inte - men för mig är det i alla fall en utmaning. Då är det det tur att min älskade medpusslare är bättre på att få bitarna på att passa ihop än vad jag är.

Den senare delen av sommaren har varit mycket lämpad för den här sortens aktiviteter, vare sig det handlar om korsord eller pussel. Om vädret ute är sisodär får det bli inomhusaktiviteter. Och det är inget att klaga på, jag gillar ju korsord och pussel så det passar ju mig utmärkt.

- - - - -

Mina smultronbarn växer som bara den! Jag är spänd på deras framtid.

- - - - -

Andelspelet Speljävlar inleddes i helgen med ett litet bakslag. Min det fanns en liten framgång mitt i förlusten som ger hopp inför det som komma skall. Jag längtar redan till på söndag då resultatet av nästa omgång är klart. Det innebär mer statistikunderlag och därmed också mer statistikifyllade för mig. Wohoo!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus