Kom igen FAIK!

Fagerhult förlorade igår. 8-1. Såg inte bra ut alls. Kom igen killar!

Men redan på söndag ges möjlighet till någon form av revansch. Björkshult spelar match - derby mot Fågelfors - och jag ska vara med! Wohoo, jag ska spela fotboll! Jag har längtat efter lite bollsparkande. Det verkar som att jag ska vara utespelare, men är inte helt säker. Jag hoppas på vänsterbacksplatsen.

Idag är det fina travlopp på Solvalla. V75-finaler och många jättebra hästar. Pappas system ser lovande ut och vi hoppas på vinst. Imorgon är det fler som hoppas på vinst. Då går årets elitlopp av stapeln med 3 miljoner i första pris. Vilken travhelg!

Heja FAIK

Så var den då slut. Tiden på Hampnäs är förbi. Jag hoppas att någon dag i framtiden kunna återvända till skolan för att fira en lycklig stund i mitt liv. Om nu skolan kommer försvinna och marken säljas ut till hustomter hoppas jag i alla fall på ett återseende av Själevad. Och då framförallt en speciell och väldigt vacker byggnad...

- - - - -

De sista veckorna var hektiska. Många saker på gång hela tiden. Naturligtvis lite jobbigt att ha väldigt ont om lugna stunder men samtidigt väldigt inspirerande och lärorikt. Jobb under press leder oftast till något gott. Det har varit backklättring, bäversafari, kanotpaddling och två olika guideuppdrag. Det ena i Skuleskogen och det andra i Kålhuvudets naturreservat. Utöver alla uteaktiviteter har städning stått på programmet. Korridoren och det tillhörande köket plus mitt eget rum. Med facit i hand tycker jag det flöt på riktigt bra. Korridoren och köket avverkades på några timmar tack vare bra samarbete från alla på våningen. Mitt rum tog inte heller lång tid, tack vare min hjälpsamma älskling.

Alla uppgifter till trots, nu har jag i alla fall landat på stabil mark. Jag sitter just nu i Fögeberg och laddar för en vecka med målarjobb följt av den så eftertraktade flytten till Falun. Jag längtar!

Ikväll ska jag på fotboll. Jag ska kolla på min första FAIK-match för året. Förhoppningsvis blir det inte den sista men man vet aldrig. Kul ska det i alla fall bli.

Imorgon ska jag söka ett par jobb - fortfarande inte fått något sommarjobb - samt plocka med det jag ska packa ner i lådorna som det står Falun på.

Men nu är det som sagt fotboll på agendan, heja FAIK!

-

Morfar.

Hampnäsdagen

Hampnäs håller på att försvinna bort i sommarhettan. 21 plusgrader idag och snart är skoltiden slut. Hemskt och underbart på samma gång. Så tror jag de flesta känner. Jag känner i alla fall så. Det har varit ett underbart år och många härliga minnen härifrån men jag har en nystart i mitt liv att se fram emot och den ser jag fram emot extremt mycket!

- - - - -

Idag har vi i klassen varit och skjutit. Inte varann - som tur är - utan lerduvor och på en älgtavla. På lerduvorna smällde vi iväg hagel medan älgpappen fick känna på 22-ans kraft, som iofs är ganska liten. Skjutningen gick bra för alla och det ska nog kunna bli riktiga jägare av hela bunten nån gång i framtiden.

- - - - -

Efter lerduvorna har vi trixat med backklättring. Det är så att på lördag är det Hampnäsdagen här på skolan. Vår uppgift är att arrangera backklättring, dvs. man ska klättra upp på drickabackar så högt som möjligt medan man är säkrad i en kompis via riktig och rejäl klätterutrustning. Alla som vill är välkomna till Hampnäsudden på lördag för att prova på! Det kommer även att ske en massa andra saker här på skolan. Hampnäsruset - en löpartävling för vem som helst - går av stapeln. Inne i aulan har hantverkarna och smederna vernissage och i idrottshallen kommer teatrarna spela upp en pjäs. Vilken dag! Evenemanget pågår mellan 10-15. Välkommen från alla Sveriges hörn!

Vårvärmen har kommit till Hampnäs

När vindarna är varma är våren ett faktum. Idag har de varit det. Även om inte solen har strålat igenom molnen särskilt mycket har värmen ändå infunnit sig. Kalas. Imorgon verkar det bli regn medan lördagen tydligen ska bjuda på kanonväder! 20 grader och strålande sol tackar man inte nej till.

Imorgon och på lördag ja, då är det dags för bäversafari. Jag och min klasskamrat Mari ska guida ett gäng elever under ett par dagar. Man kan kalla det ett examensprojekt. Vi börjar på fredagen med lite vandring följt av bäverspaning och eldmys innan vi bäddar ner oss - antingen inne i en stuga eller ute i ett vindskydd - för att på lördagen ta oss tillbaka till Hampnäs. Jag har ägnat den senaste delen av dagen åt att dela ut packlistor till deltagarna samt att se över min egen packning.

Se över packning ska jag även göra till söndagens kajaktur. Vi i klassen ska paddla från skolan, förbi Ö-vik och ut till havet där vi ska hitta någonstans att sova innan Niclaz möter upp oss på måndag för att paddla en runda och sedan återvända till Hampnäs med kajakerna på släp. Det är vårt önskemål att få en extra kajaktur (vi paddlade ett par dagar i höstas).

Ett annat önskemål vi haft har varit att få klättra. Det fick vi som bekant i tisdags och det var mäktigt. Ringkallen i Nordingrå var platsen för bergsbestigningen. Den typen av klättring vi ägnade oss kallas toppsäkrad klättring och innebär att man fäster ett rep i ett eller flera träd ovanför berget. De båda ändarna ska slängas nedför den bergväggen man ska klättra upp för och därefter fästas i två olika personer. Den ena av dessa personer är den som ska klättra, förstås. Den andra är den personen som säkrar upp den som klättrar så att han/hon inte faller så långt och hårt ifall greppet på bergväggen tappas.

Från vänster:
* Mari som är på väg ner.
* Utsikt från klätterstället.
* Naturguideklassen minus Ola plus lärare Niclaz.
* Klättringsexperten Johan på klätterväggen.

Det var som sagt mäktigt. Jag hade sett fram emot detta och tänkt mig att jag borde kunna klättra upp en bra bit för berget i alla fall. Men redan efter en halvmeter körde jag fast lite och började känna mig instabil. Bergväggen var trots allt nästan lodrät med inte alltför många potentiella greppunkter. Men jag kämpade på och kom allt högre. Vid vissa tillfällen - när jag fick jobba mycket för att hålla mig intill väggen - var adrenalintrycket i kroppen riktigt högt! Jag var tvungen att ta några djupa andetag innan jag kunde ta mig vidare. Men allt flöt på bättre och bättre och det hela blev en toppendag. Den skinande solen och havsutsikten från berget uppskattades av hela klassen.

Det jag gillade mest med att klättra var att den hårfina gränsen mellan njutning och skräck. På berget fanns inte mycket att hålla sig i och det var som sagt nästan lodrätt. Det gör att man måste anstränga sig mycket för att inte ramla. När jag kände att jag var på väg att tappa greppet kom skräcken. Fast jag var säkrad och trygg på det sättet ville jag ju inte ramla från väggen och få börja om. Nån form av vinnarinstinkt tror jag. Men att då mobilisera kraft och hålla sig kvar, kanske endast med fingertopparnas kraft, gör att man blir väldigt glad och nöjd med sig själv.

- - - - -

Bäversafari och kajaktur till trots, de nästkommande dagarna kommer bli jobbiga. Liv har åkt till Avesta. Hon ska hälsa på sin kompis på Sjöviks Folkhögskola. När hon kommer tillbaka är jag och paddlar kajak och innan jag hinner tillbaka från kajakandet åker hon till Ulvön. Inte förrän på onsdag eftermiddag kommer vi kunna träffas. Det är på tok för länge!
Jag kommer sakna dig älskling <3

Klättring

Idag är det klättring på schemat. Egentligen borde jag använda mig av alla mina Klättermusen prudukter, de är ju konstruerade för klättring. Men de är samtidigt väldigt värdefulla och jag är rädd att de ska gå sönder. Jobbigt dilemma det där.

Helg

Skolveckan avslutades bra, med godkänt på teoridelen av Jägarexamen.
Jag känner medvind inför helgen. Är det kanske imorgon som det blir en massa miljoner på V75!?

Jägarexamen

Prov i Jägarexamen imorgon. Två i klassen skrev idag och klarade och nu känner jag mig taggad på att också skriva och klara!
Ikväll är det pluggpluggpluggpluggplugg som gäller!

- - - - -

När jag inte skriver prov imorgon är det filmtittande på schemat. Hela dagen, från frukost till eftermiddagsfika, ska vi kolla på Planet Earth. En serie dokumentärer om naturen som BBC har gjort. Väldigt påkostade och väldigt bra sägs det. Det blir kul.

- - - - -

Efter filmerna är det avfärd till Röån inplanerat. I helgen ska bland annat lite blivande Falun-möbler hämtas. Nu är det snart dags för flytt. Jippie! :D

Beachvolleyboll

Tillbaka från en två-dagarsvandring i Skuleskogen. Mycket trevligt!

Ikväll är det sommarvarning här på Hampnäs. Beachvolleybollplanen ska premiärspelas i kvällssolen. Spännande.

Bilder via länk.

Jag kan upplysa om att det finns bilder från friluftsdagen samt isvaksbadandet här på skolan på denna länk. Två aktiviteter som vi naturguider hade hand om.

Bilderna från dessa aktiviteter finns i slutet av albumet. De andra bilderna är från andra tillfällen under min Hampnäsvistelse.

En spegel har blåst in i maj...

I torsdags köpte vi en spegel till hallen i Falun. Den fanns på en second hand-affär i Örnsköldsvik och kostade endast 90 kronor. Det känns som att vi stulit den från någon. Vilket vi faktiskt nästan har, billig och köpt på second hand.

- - - - -

Idag har det blåst frenetiskt på Hampnäsudden. Till och med vindarna protesterar mot landstingets beslut att flytta skolan!

Blåsten har gjort att isen försvunnit och nu går vågorna höga ute på fjärden. Jag gillade mer när det låg en lugn och bastant is därute.

- - - - -

För de som inte märkt det är vi nu inne i maj. Till och med två dagar inne i maj. Hej vad fort det går! Om 4 veckor är det nästan juni och i juni går flyttlasset till Falun. Ojojoj.

- - - - -

Pluggandet till Jägarexamen har gott förvånandsvärt bra den här helgen. Jag har läst bra mycket mer än jag trodde jag skulle förmå. Positivt.

- - - - -

För en stund sedan fick jag se ett genomdrag av min älsklings senaste regiuppdrag. Pjäsen Paraflax framfördes och det var en fröjd för både öga och öra. Mycket duktiga skådespelare. Och regissör förstås!

- - - - -

Och ja, jag jublar fortfarande. De småländska guldgossarna skänker mig glädje varje dag.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus