Härliga sommar!

Jag tänker att det är dags för en liten uppdatering på vad som händer i Faluntrakten, med fokus på Jungfruvägen 3 A:

* Peace & Love har startat. Borlänge är förändrat. Man ser en massa folk överallt och bussen måste åka omvägar. En kombination av detta har denna veckan inneburit att bussen har varit mer ur tid än i tid.

Jag hade gärna spanat in ett gäng artister under dessa dagar, men brist på tid och pengar gör att jag stannat hemma.

* I lördags var jag och Liv på Fornaboda travbana utanför Lindesberg. Förmodligen Sveriges mysigaste travbana. Publikplats är en gräsbeklädd sluttning, som gjord för picknick! Vädret var med oss (solen började skina när vi kom dit, och gick i moln när vi åkte) och mysigheten var på topp! Problemet med det soliga vädret var att vi inte väntat oss det, och därför fick vi båda en grisaktig nyans på huden, vilken nu har börjat flagna. Så kan det gå!

* Fick idag reda på att studielånet ska höjas lite till hösten. Det är inte mycket pengar det handlar om men ändå skönt med en liten ökning! Visserligen måste man ju betala tillbaka det sedan...

* Just nu sitter jag på balkongen och njuter av glass! Dagens glasstallrik består av dom sista skedarna av den hemmagjorda blåbärsglassen, tillsammans med lite härlig chokladglass. Under tiden glassen smälter i min mun studerar jag odlingarna på balkongen. Tomatplantorna är jättehöga, smultronplantorna börjar bli stora och små gröna jordgubbar tittar fram och ger en förhoppning om ordentligt närodlade röda gubbar!

* Om exakt två veckor sitter jag i Dalhalla och lyssnar på Melissa Horn. Jag längtar!! Efter det är det bara dagar kvar innan mamma, Janne och Brasse kommer till Dalarna. Ett besök i gruvan och en promenad längs Bergstigen lär det nog bli!

Direkt efter deras besök ska jag bege mig till Skaraslätten för att bevittna Stochampionatet. Som vanligt hoppas jag ju på en liten travvinst, men jag inser i samma stund att jag som vanligt inte kommer vinna något. Men det är inte i första hand därför jag är där, det är sporten och den lugna atmosfären utanför tävlingarna som lockar.

När jag kommer hem därifrån är det bara lite drygt en vecka tills jag och älskling åker på semester! Vi ska ju till Helsingborg med ett ministopp i Mariefred och ett lite längre stopp i Fögeberg. Verkligen på tiden att besöka min lilla by!

* I Rixallsvenskan har mitt och Livs stall (stall Malmö) bytt häst. Uko Gwen som vi hade från början visade sig ju ha en allvarlig skada och en ny häst vid namn Västerbo Musical ska försöka förgylla våran travsommar.

* Liv jobbar stängning den här veckan. Det i kombination med att jag jobbar på dagarna innebär att den enda stunden vi är hemma tillsammans är tiden mellan hon kommer hem klockan halv tre på natten och jag går upp sju på morgonen... Surt, men det kommer bättre tider!

* Ikväll får det nog bli en cykeltur innan solen går ner. Det här vackra vädret måste man ta vara på!

Årets tårta

Såhär såg årets 18 juni-tårta ut!


Det kan konstateras att det är ju ingen riktig födelsedagstårta i och med att det inte finns några smultron på. Det ska det göra på tårtan 18 juni om det ska vara på riktigt!

Men jag måste säga att den var väldigt god ändå! Våra gäster igår gillade den och jag har hittills ätit fyra härliga bitar! Nu finns bara en bit kvar och det får bli kvällsmaten imorgon. Eller om jag tar den till frukost...

23 år och 18 minuter

Jag har haft en kanonfödelsedag!

Jag blev bjuden på massage och mini-SPA av min älskling. En timme innehållande "scrub" och massage följt av plaskande i härligt varm pool och en stund i bastun. Man mår ganska bra efteråt!

Sen lunch på stan och köp av godis på MAXI.

Middagen bestämde jag skulle vara en kanongod tacopaj med två (!) efterrätter. Chokladpudding med grädde och banan OCH After Eight-päron.

Till sist lite filmtittande, jag bestämde film. Var ett tag inne på Walk The Line, filmen om Johnny Cash, men det blev istället lite härlig parodi i "Robin Hood, Men in Tights"

Nu ska jag sova. God natt!

Frukter och bär!

Häromdagen kunde man köpa jordgubbar utanför Maxi för 14,90 kr litern. Vi köpte 3 liter. Är det billigt så är det! Det var dessutom mycket goda jordgubbar, som föga förvånande är slut nu.

Av jordgubbarna gjorde vi bland annat saft. Första gången både Liv och jag gjorde saft och det blev faktiskt ganska bra! Frågan är dock om det inte var råvarornas förtjänst mer än vi som gjorde den... Saft gjord på rabarber och jordgubbar kan väl knappast bli äckligt!?

Några jordgubbar hamnade också på pizzan igår. Jag gillar att testa lite nya saker så det fick bli en jordgubb och blåbärspizza (kan tillägga att blåbären inte är årets skörd utan köpta i affären. Det var säkert någon som undrade just detta).

Att vi köpte blåbär beror i första hand på att vi skulle göra blåbärsglass. Vi har en glassmaskin och att göra egen glass var för mig en ny upplevelse. En mycket trevligt sådan vill jag bestämt hävda! Glassen blev väl iofs inte supergod, men för att vara egengjord glass för första gången smakade den gudomligt!

Tidigare idag gjorde Liv kiwisorbet som just nu är i frysen på kylning. Den blir spännande att smaka! Tänk er blåbärsglass och kiwisorbet, vilken kombination! Om inte annat rent utseendemässigt!

London!

Big Ben är en bluff. I engelskaundervisningen på mellanstadiet målas Big Ben upp som en av de mest fantastiska sakerna i London. Med sin ståtliga höjd och säregna form kan man inte missa den när man är i London! Jo, det kan man.

När pappa och jag första dagen tog en promenad mot Westminister Abbey såg vi en jättevacker byggnad längs Themsen som såg väldigt gammal och fascinerande ut. Det var som ni förstår just Westminister Abbey. När vi kom upp på Westminister Bridge och närmade oss byggnaden trängdes vi alltmer med en massa turister. Dessa turister verkade ha ett väldigt intresse av att vrida huvudena bakåt så att de kunde fotografera i det närmaste rakt upp. Varför!? undrade vi och tittade rakt fram för att inte gå in alla människor.

När vi sen på natten gick förbi samma ställe igen var alla turister borta. Men något annat hade dykt upp. The Big Ben. Hur den kom dit har vi ingen aning om...


- - - - -

Themsen är ett smutsigt stycke. Och konstigt. Ibland lite vatten, ibland mycket vatten. Plus att det åker båtar där som har hjul och rätt var det är ser man dessa båtar åkandes på land! Vart är världen på väg...

Det som är bra med Themsen är att den är stor och går under samma broar hela tiden. Det gör att man kan använda den till att navigera trots att man sprungit bort sig lite grann i en park.


- - - - -

Madame Tussauds är ett fascinerande ställe! Mycket folk, både levande och vaxade. Bästa minnet är att jag slog Per i reagera-snabbt-grejen. Det lever jag på ett tag.


- - - - -

London Eye var vi uppe i en sväng. Man såg väldigt mycket, tråkigt dock att man inte riktigt vet vad det var man såg...


- - - - -

"Mind the gap" - Det verkar vara det viktigaste budskapet till de tunnelbaneåkande Londonborna.


- - - - -

Ed's är ett mysigt krypin! Efter tips från Nina (och även telefonguidning för att hitta) besökte vi detta matställe. Jag tror de är kända för sina milkshakes, men jag testade aldrig någon. Däremot åt jag en kycklingburgare och den var inte att leka med! Smaskens!


- - - - -

Tower Bridge är det vackraste jag såg i London. Fantastiskt tjusig bro! Vi var inte där länge för vi såg den från en sån där turistbuss som åker omkring i London och passerar alla sevärdheter, men det jag hann se sa mycket.


För övrigt åkte vi nog inte på den där bussen helt enligt reglerna. En busschaufför lät oss åka från en station till en annan för endast en liten slant, och inte de 26 punden han egentligen ville ha (som skulle gett oss fritt åkande i ett dygn). Med tanke på detta trodde vi att vi kunde göra samma sak på nästa buss men det gick sådär. Vi höll på att få åka gratis men busschauffören kom ihåg oss och kom fram och sa "ten pounds". Vi misstänker starkt att dessa tio pund hamnade i hans egen ficka...

- - - - -

Vistelsen avslutades med en trevligt besök på Hard Rock Café med mycket mat och god efterrätt. Just det där sista med efterrätt har jag full koll på, i och med att de andra inte förstår att man ska spara sig till efterrätten. Jag fick ju rensa skålarna!


- - - - -

Förresten, det sista var ju resan hem som inleddes med uppstigning klockan 02.20 för bussfärd mot Stanstead. Så kan det bli när man flyger för 1 krona!

Dag eller natt?

Alltså, vad är det här!? Det är ju ljust ute! Det är ju mitt i natten!! Jag sitter och väntar på att älskling ska komma hem från jobbet och märker hur det bara blir ljusare och ljusare. Har det alltid varit så??

Fast tro inte jag är bitter, det är ju egentligen helt fantastiskt! Dag även på natten, det ger ju oanade möjligheter om man vill utnyttja dygnets timmar!


Förresten, det lär nog komma bilder och kanske lite text om trippen till London. Kanske.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus