Tillbaka på rätt väg

Nu är det inte många timmar kvar innan bilen släpper fältet! Man kan kolla resultatet på atg.se men om man har lite mer tålamod och är sugen på spänning kan man vänta till 17.05 då hennes lopp (V65-2) sänds i efterhand i Vinnare:V65 på TV4.

Jag ska vänta till tv-sändningen. Om jag klarar det, jag vill ju veta hur det går så fort som möjligt! Men om jag väntar, frågan är då om jag klarar det momentet. Jag vet hur nervös och hoppig jag blir när jag ser lopp där jag enbart hejar på en viss häst, nu är jag med och äger en häst som ska springa på tv. Hur ska detta sluta...

- - - - -

Matteduggan i fredags gick nog ganska bra. Den kändes relativt enkel och godkänt borde jag ha klarat.

- - - - -

Jag är i valet och kvalet. Öppet spår 2011 eller inte öppet spår 2011. Det är frågan. Ett "ja" på frågan imorgon kostar 160 kronor mer än ett "ja" på frågan idag. Jag är i valet och kvalet. Och det är bråttom.

- - - - -

Det blev bara en förlustmatch, sedan klev HV på vinnartåget igen. Igår togs en trepoängare borta mot Frölunda efter en stark forcering i mittperioden med två mål på 25 sekunder. Om jag inte fattat det fel - jag såg nämligen inte matchen så jag vet inte säkert - åkte Johan Davidsson, rinken riddare, på ett matchstraff för att han tog en fight! Det är anmärkningsvärt. Nu var det visserligen ingen fight bara sådär utan en kille hade kört in i Jukka Voutilainen så han flög in i målburen. Nån slags hämnd helt enkelt. Men ändå, killen som brukar klara sig en hel säsong utan utvisningsminuter fick igår matchstraff för roughing.

Bilden lånad från HV-BLÅggen

- - - - -

För övrigt skiner solen idag. Känns som att det var länge sedan.

Fler Hampnäsbilder

Jag la för ett par veckor sedan upp lite bilder från återträffen på Hampnäs. Här finns ytterligare ett gäng! :)

Typiskt

Bara för att jag skrev att HV börjat spela bra förlorade dom. Typiskt.

- - - - -

Brevet kom som det skulle. I eftermiddag ska jag börja sätta mig in i de nya böckerna och de två ämnen som det kommer handla om fram till vecka 49, marknadsföring och extern redovisning.

Men innan jag har tid till det ska jag skriva matteduggan. En minitenta på en nivå motsvarande ungefär matte C på gymnasiet. Det ska nog gå bra. Koncentration och noggrannhet brukar vara ett bra framgångsrecept för mig, jag kör på det idag också.

- - - - -

Igår spelade jag lite fotboll i en gympasal bara ett stenkast från vår lägenhet. Det var kul och för mig och mitt lag gick det väldigt bra. Vi hade kul och det var bra spel. Det var många utbytesstudenter som var med och spelade så snacket på plan blev lite annorlunda.

Brev på posten

Idag känns det som att ett sista ok har lyfts från mina pluggbetyngda axlar. I alla fall det sista för ett tag. Vi hade seminarium med en muntlig redovisning av PM-arbetet. Visserligen ingen lång utläggning men nervositeten finns där likt förbaskat! Men nu är det som sagt över! Det enda som är kvar är mattedugga på fredag men jag tror nog att den ska gå bra. I och för sig kan det hända att jag får skriva omtenta i organisationsteori också men det tror jag inte, kändes trots allt som att jag klarade godkänt.

- - - - -

Esterel startar som sagt på söndag i Danmark och fick nyss ett mejl från en av de andra delägarna som hade kollat upp motståndet lite och sett att de som kom 1-4 i det danska derbyt är med i loppet. Det ser med andra ord ut att bli tufft för gullan. Men hon är duktig och med en snål och sparsam resa och pigga ben på upploppet kan allt hända!

- - - - -

HV har börjat spela bra. De har fått någorlunda ordning på defensiven och då kommer ofta offensiven som ett brev på posten.

- - - - -

Brev på posten hoppas också jag få inom det snaraste. Jag har beställt en bok som fungerar som en studieguide till tegelstenen marketing management (900 sidor på engelska) och det känns väldigt välkommet. Nu har mitt hopp om att lära mig marknadsföring ökat en aning.

Mot Danmark

Klart med ny start för Esterel!

Denna gång är det ett lopp i Danmark (!) som gäller. På söndag startar hon i lopp 4 med ca 90 000 sek i förstapris på Charlottenlund. Lite skillnad mot det lopp hon startade i senast... Mycket pengar att springa om och troligtvis bra hästar emot, men om inte tränaren tror på henne hade han inte anmält henne till ett lopp i Danmark.

Det kommer bli väldigt spännande!

- - - - -

Idag har solen spridit sitt sken över hela Falun. Inget moln på himlen på hela dagen och man börjar undra var den ruskiga hösten har tagit vägen. Inte för att jag saknar den, för det gör jag inte, utan det bara en ren undran.

Denna helg

Den här helgen har älskling och jag haft finfint besök! Det är mamma och mormor som har hälsat på. Det har varit fullt upp:
* Vi har tagit en tur på stan, vilken resulterade i diverse inköp, stora som små, gamla som nya.
* Ätit fin mat på fin restaurang (jag åt hjortron och vaniljglass till efterrätt).
* Tagit en sväng på Dalarnas museum och bl.a. kollat på dalahästar.
* Njutit av friterad kyckling med ris samt friterad banan med glass, på hemmalagat vis.
* Tittat på En midsommarnatts dröm, spelad av förra årets teaterelever på Hampnäs. Du är så duktig älskling!
* Dessutom har vi varit i Borlänge, eller rättare sagt på Rommetravet, och gått på någon form av hantverksmarknad. Den var visst den största i sitt slag om jag inte minns fel från annonsen. Mycket hade de i alla fall och här lite bilder från vår förmiddag där.

Från vänster:
1. Rommetravet som sagt.
2. Många försäljare var det.
3. När vi trodde det var slut hittade vi en gång till!
4. Efter en massa traskande bland marknadsstånden är det skönt att sitta, tyckte mormor.

Vinst!

Yes! Det blev vinst! Esterel var först över linjen och jag är jätteglad!


Mot seger!

Ännu en tenta idag. Till skillnad från igår vet jag inte mitt resultat. Det enda jag vet är resultatet på den första delen av de två. Det var alternativfrågor och det såg lovande ut för min del.

- - - - -

Esterel tränare har sagt: "Esterel är mycket mycket bra just nu. Normalt utan nåt strul på vägen så är det seger." Behöver jag säga att jag är optimistisk inför morgondagens lopp.

- - - - -

I detta nu spelar HV match hemma mot Djurgården. Jag hoppas på samma fina resultat som när HV mötte ett stockholmslag i tisdags. 7-3 skulle sitta fint ikväll med!

Godkänt

Nyss hemkommen från dagens tenta. Tack vare att tentan skrevs på datorn och endast hade alternativfrågor (trots att det var tenta i ekonomistyrning där räkning är vanligt förekommande) är resultatet redan klart. Jag fick godkänt! Till och med snudd på väl godkänt, det fattades en poäng. Lite snöpligt men jag är nöjd ändå! Det viktiga är att bli godkänd.

- - - - -

Jag nämnde tidigare att Esterel ska starta på fredag. Mer än så sa jag inte och därför känner jag att jag är skyldig er lite mer info. Det är Kalmartravet som gäller och lopp 11. Heja Esterel!

- - - - -

För övrigt har Sibylla namnsdag idag och idag ska min älskling börja jobba på McDonalds. Skumt.

Optimism!

Klart för start för Esterel. På fredag i ett P21-lopp, dessvärre bara 5000 kronor i första pris. Men ett lopp är ett lopp och tydligen hade hon varit fantastiskt bra i fredags-jobbet så jag är glad att det överhuvudtaget blir start.

- - - - -

Pluggandet går som pluggande brukar gå, lite sämre än man hoppats. Varför ska man alltid vara optimistisk när det gäller pluggande? Man är optimistisk gällande hur mycket man ska hinna plugga, optimistisk när det gäller tiden och framförallt att man optimistisk att man inte ska vara intresserad av något annat än att plugga!

Som botemedel på denna optimistiska problematik tror jag att lösningen, ironiskt nog, är ännu mer optimism.
Jag har lärt mig massor och tentorna kommer gå skitbra!
Optimism så det förslår.

Pluggande och genialitet?

Denna dag har bestått av mycket pluggande och inte så mycket aktivitet i övrigt. Skönt med vila efter ett rejält pass innebandy igår kväll. Jag blev trött så jag mådde illa. Men det var nog inte lika farligt som det låter. Jag hade druckit dåligt innan och tränat ännu sämre. Med dålig kondition och taskigt med vatten i kroppen blir man snabbt trött, så enkelt är det.

Det var HIFF som anordnade innebandyn och nästa pass är på tisdag och då ska vi spela på stor plan och med målvakter. Jag är riktigt sugen på att slänga på mig lite extra kläder och en hjälm och hoppa in mellan stolparna. Jättelänge sedan jag var den sista utposten vilket är tråkigt, jag gillar ju att vara det! Man slår ut underläge, nästan hela tiden.

Det kan hända att det blir tillfälle för det i ett annat sammanhang framöver. Då man sparkar bollen mellan sig och spelar mot större mål. Jag pratar naturligtvis om fotboll! Inomhusfotboll var det definitivt alldeles för länge sedan jag spelade. Ojojoj vad kul det är!

Bilden till vänster är en lagbild från "mitt" lag Fagerhults AIK säsongen 2006, B-laget tror jag.
Bilden till höger är tagen vid en inomhusturnering i fotboll och motsäger allt det jag skrev ovan om min glädje för denna sport!

- - - - -

Imorgon är det V75 och jag och Liv ska testa ett litet nytt sätt att spela på. Systemet är uppbyggt av 1/3 tur, 1/3 skicklighet och 1/3 av blandad tur och skicklighet. Känns som ett oslagbart framgångsrecept!

- - - - -

Trots att jag har pluggat mycket idag är det precis samma upplägg för morgondagen. Pluggande, pluggande och åter pluggande! Ingen drömsits men vill man lära sig något och känna sig nöjd efter tre år på högskolan gäller det att hålla koncentrationen och självdisciplinen uppe! Det gäller att tänka positivt och att det här faktiskt är något jag vill lära mig och vill jobba med i framtiden. Då är det inte läge att slarva bort värdefull tid.

- - - - -

Om en vecka är mamma och mormor här. Det ska bli jättekul! De är så välkomna.

Into the Wild

Ikväll har jag jobbat med mitt PM. Det gick faktiskt ganska bra!

Ikväll har jag också snubblat över den här melodin. Fantastiskt låt från en fantastisk film! Åhh, jag vill se den filmen! Men det börjar bli läggdags nu så det får bli en annan gång. Andra filmer som jag är sugen på att se är Titanic och Braveheart. Dirty Dancing börjar det också bli dags för snart. Låter som en filmkväll framöver!

Respons

Vad roligt med många kommentarer på mitt inlägg! Jag blir så glad att jag tillägnar ett helt inlägg åt respons på kommentarerna. Är jag glad ska det minsann visas!

Du minns helt rätt Gunnar! Och blå bok känner jag också igen, även om den upplagan jag är ute efter är svart med grön text:) Jag gissar att jag också kommer "älska" boken...

Nina, jag missade det! Klockan 10.15 upptäckte jag att "the moment" hade passerat. Surt. Det kommer inte bli så många sådana tillfällen under resten av vår livstid kom jag och Liv fram till idag. Nästa år (11 november 2011) och året efter (12 december 2012) är de enda chanser vi får att uppleva det. Den 13/13 2013 finns inte.

Och det här med bilder Nina, jag har tänkt samma tanke. Nu när jag dessutom har påtryckningar utifrån känner jag att jag måste ta mig i kragen och bjuda på lite sköna bilder. Och varför inte börja med en gång. Jag snor temat från din blogg Nina och hyllar den fina hösten. Bilderna är tagna av mig och mästerfotografen Liv.

Först ut ett par bilder från vackra Röån.
Sedan följer en rad med härliga Hampnäsbilder från dagen då diktboken spelades.
Längst ner visas ett höstigt naturreservat där många timmar spenderats för att berikas med naturupplevelser.







Viktigare än PM?

Jag vet inte om det faktum att gå upp klockan åtta räknas som morgonpigg men det är lite så jag känner mig. Att sätta klockan och gå upp för att plugga samtidigt som min fantastiska Liv ligger kvar och somnar om får mig att känna mig morgonpigg, även om den "riktiga" morgonen har passerat.

Huruvida man har rätt att kalla sig morgonpigg kanske beror på när man går och lägger sig. Och vilken dag det är. Det finns ju dom som tycker det är förskräckligt att sätta klockan på väck en SÖNDAG!

- - - - -

Nu framöver är det i alla fall hårdpluggning som gäller! Tentor om 10 respektive 11 dagar och en PM-uppgift som ska lämnas in om samma dag som den första tentan. Det är inte utan att man har lite att göra. Hejdå fritid! Nädå, jag ska nog hinna ha lite roligt också. Det är viktigt med avbrott från pluggandet.

- - - - -

Idag ska jag hugga tag i nyss nämnda PM-uppgift och försöka få lite nerskrivet. Sedan är jag på jakt efter kurslitteratur. Tentaperiod innebär också nya kurser därefter och då behöver man böcker. Ingen som sitter och trycker på Marketing Management hemma i bokhyllan? European edition vore bra...

- - - - -

Idag är det den 10 oktober. Det innebär 10-10-10 om man skriver dagens datum helt i siffror. Om man dessutom inkluderar timmar, minuter och sekunder vid exakt rätt tillfälle idag blir det en magnifik upplevelse! Mycket ettor och nollor. Att pricka in detta ögonblick är ett av mina mål idag. Nästan viktigare än att skriva PM-uppgiften...

Fredagsmys!

Nu är det fredag! Och det innebär både Doobidoo och Idol. Svårt val... Men det blir Idol denna gång för att Doobidoo kan man se på Svtplay.

Så fram med godiset, stickningen och TV4 och därmed full laddning inför helgens alla pluggtimmar!

HIFFs nya kassör

Idag var jag på lasarettet. Jag har anmält mig som blodgivare och var där för att fylla i en hälsodeklaration och ta prover på mitt blod. Först om en månad får jag veta om jag passar för uppdraget. Jag hoppas de vill ha mitt blod. Jag tycker minsann inte att det är något fel på det!

- - - - -

För Viktor (och andra intresserade):
Skolan flyttar för att Landstinget, som äger skolan, behöver pengar. De tänker flytta verksamheten in till Ö-vik och anordna en dagfolkhögskola där istället. Sedan är tanken att de ska sälja udden med tillhörande byggnader där Hampnäs Folkhögskola nu huserar. Huruvida de tänker sälja alltihop som en enhet eller stycka upp och sälja bit för bit vet jag inte. Det vet nog inte de heller. Men deras sinne för en snabb och högst temporär inkomst dödar den fantastiska Hampnäskänslan som jag lovar inte kommer bli likadan inne på en dagfolkhögskola i Ö-vik utan internat. Mycket tråkigt detta.

- - - - -

HV tog sin första trepoängare igår. Det var helt klart på tiden! Säsongsinledningen har inte alls gått särskilt bra och HV:s placering i mitten av tabellen är alldeles för långt ner.

- - - - -

Förra veckan var det stormöte i HIFF (Högskolans IdrotttsFörening Falun). Jag gick dit med förhoppningen att gå därifrån med härlig information. Mötet var stundtals flummigt och stundtals strikt ordentligt. Dock inte samtidigt. När jag lämnade mötet hade jag till min stora glädje fått en del information, inte så mycket som jag ville men jag var nöjd. Jag var också nöjd över att bli vald till kassör för föreningen. Så det kommande året är det jag som håller i slantarna för studentidrotten i Falun. Känns mycket bra!

Avgjort

Svaret på frågan om var min häst kommer starta är nu klarlagt. Det blir ingen start. Ett litet sår hon skaffat sig under lek i hagen sätter stopp för start denna gång. Möjlig start i mitten av oktober.

Back in town!

Hemma i Falun. En trevlig tripp norröver med återseende av härliga människor. Föreställningen var underhållande och Hampnäs sig likt. Det är kul! Mindre kul att det nästa år inte finns något Hampnäs längre. Allt det fina försvinner och Hampnäs Folkhögskola flyttar från Hampnäsudden in till stan och tappar hela folkhögskolesjälen på vägen dit. Trots att den sträckan inte ens är en mil.

- - - - -

Det verkar som att min häst kommer starta på söndag, på Halmstadstravet. Det avgörs imorgon...

- - - - -

Imorgon är det skola igen. Denna vecka och nästa kommer jag spendera mycket tid med Herr Ekonomistyrning och Fru Organisationsteori. Tenta vecka 42.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus