Att växa, eller att inte växa.

Dom har inte haft det lätt, och nu är det över. Definitivt över.

Jag har fruktat det länge, och idag fastställde jag domen. Mina smultronbarn överlevde inte vintern.

Jag var sen i starten, sådde inte förrän sommaren börjat. Men jag hoppades ändå, att det skulle gå.

Plantorna växte, och jag planterade ut. De fortsatte växa, men sen kom domedagen. Den första natten med frost.

Plantorna slutade växa. De blev allt brunare, men jag hoppades. Förgäves, med facit i hand.

Nu är dom så tråkiga dom kan bli. Och tråkigast av allt, det kommer till 10000000000000 % säkerhet inte bli några smultron på dom.

- - - - -

Men samtidigt som hoppet för att förra årets smultronplantor ska ge smultron är förgäves, har nytt hopp tänts! Nya frön är i jorden och förhoppningsvis tittar de små gröna begynnelserna till plantor fram en dag!

Tills vidare får jag studera den nysådda salladen som börjat titta fram, min älsklings krukor med persilja, basilika och timjan som växer så det knakar och balkonglådorna med penséer som blommar så fint!



(till sist kan jag tillägga att jag ändå, trots 10000000000000 % säkerhet att det inte kommer bli några smultron på dom, inte slängt iväg förra årets smultronplantor. Det kanske tittar upp något snart, när som helst...)

Rommetravet 23 april

Det var V75 på Rommetravet i lördags. Jag och Liv åkte dit för att njuta av vädret, hoppas på storvinsten och titta på hästar. Vissa av de fyrbenta var målinriktade...

... andra sprang inte alls som jag ville...

... men denna kuse sprang precis som jag ville och var...

... först i mål och dagens första vinnarspel var i hamn, då blev jag...

... såhär glad!

Sen var det dags för V75 och raden skulle tas ut. Jag tyckte Liv sa "spela på nummer 15" så då ringade jag in den. Sen förtydligade hon att orden som lämnat hennes mun var "spela INTE på nummer 15". Så Rania (nummer 15) lämnades utanför kupongen och gissa vem som vann...

Så klart surt, men loppet efter var Gulddivisionen och många fina hästar visade upp sig! Calamara Donna med "gubben i lådan" i sulkyn...

... fina Jodas Julia...

... och Rakas, som vann detta lopp efter en vass avslutning!

I dagens sista lopp på V75 deltog Kalmarhästen Chimall T.T med den äran. Han travade i dödens men höll ändå till tredjeplatsen, något som jag tycker tränaren och tillika kusken Fredrik Persson får vara nöjd med. Det var för övrigt denna man som tränade Esterel.

Sammanfattningsvis en vacker dag på Rommetravet där 2 av de 3 anledningarna/förhoppningarna med denna dag infriades. Jag behöver nog inte nämna att det var den om storvinsten som inte föll in...
Hade vi däremot lirat på någon av dessa "flygande" hästar kanske det trillat in lite pengar!

Jag skrattar så jag dör!

Visserligen är halva min släkt från östergötland, men den hindrar mig inte från att tycka att den här låten är sjukt rolig, jag skrattar så jag dör!

Snart älskling!

Är hos mormor i Linköping nu, mysigt.

Men imorgon ska jag äntligen tillbaka till Falun och min älskling!

Trots en härlig helg i ett vårexploderande småland ska det bli underbart att få träffa henne igen! Puss på dig!

Update deluxe!

Nu är det mycket att skriva om. Här kommer en snabbgenomgång!

* Studentiaden
Jag ska vara med i Studentiaden på Bosön 13-15 maj. Det är en turnering med Student-SM status som avgörs varje år. Jag ska vara målvakt i innebandy och vi hoppas på en framskjuten placering. Kul ska det bli!

* Dalarabatten
Dalarabatten är ett häfte med rabatter i Dalarna som min älskling och jag nyligen införskaffat. Visst är det ett finurligt namn!? Det är i alla fall ett perfekt häfte för oss med tanke på de extraprisjägare vi är!

* Vildmarksleden
Jag och min klasskompis Christoffer vandrade Vildmarksleden utanför Bjursås förra söndagen. Eller ja, vi skulle ha gjort det men det var betydligt mycket mer snö än vi trott så vi fick vända om. När 4 km tar nästan 2 timmar att gå är det inte lönt att försöka gå 3,5 mil i ett svep...

* Esterel och Uko
Min och Livs häst Uko Gwen är nu på gång till start. Efter att ha fått vila för att han var i en växtperiod (?) är han nu i fullt fart med att träna! När det gäller Esterel så har jag sålt min andel i henne. Hon ska bli fölsto och det innebär kostnader närmsta åren utan några inkomster och jag har andra saker att lägga mina pengar på.

* Ishockeyspel
Pappa och jag har plockat bland gamla grejer i Södersjö och hittade ett ishockeyspel. Naturligtvis var vi tvugna att ta en match och pappa konstaterade ganska snabbt att det var lättare att vinna när vi var yngre... 9-2 blev resultatet i min favör efter många kvicka direktskott in i mål av min vänsterback. Jag kallar honom Pasi Puistola.

* Hockeybilder
Vi hittade inte bara ishockeyspelet utan även min gamla hockeybilder. Jag har saknat dom och blev mycket glad över att hitta dom! Naturligtvis satte jag mig och bläddrade bland alla mina fina bilder och då konstaterade jag att de flesta var gjorda -94 eller -95, det är över 15 år sedan! Då blev jag gammal...

* Rensa ogräs
Det är inte bara gamla grejer som har plockats med utan även ute i trädgården har det rensats. Jag har ägnat denna dag åt att röja upp i en rabatt på framsidan, se bilder här nedanför.


De två till vänster är tagna innan jag satte igång, om du undrar...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus