Påsklov

Nu är mitt påsklov ett faktum. Egentligen slutar vi inte förrän imorgon men jag har beviljats ledigt för att kunna följa med Liv som måste åka hem till Röån redan ikväll.

Inte mig emot att jag slutar redan idag, vill jag verkligen tillägga. Jag har sett fram emot det här lovet. En resa till kära Småland är inplanerad och det känns som att det definitivt är dags för en tripp söderöver nu. Jag har hört att det visst ska vara allt annat är vitt på gräsmattorna där nere nu och det glädjer mig. Att dessutom få visa min älskling våren och min lilla by ser jag fram emot enormt!

- - - - -

Sista dagen i skolan har präglats av utvärdering. Vi i klassen har utvärderat gårdagens friluftsdag och vinterns aktiviteter. För att utvärdera och sammanfatta vinterfjällveckan i Jämtland ombads vi klippa ihop en film utifrån det film- och bildmaterial Niclaz samlat på sig. Jag är inte färdig med min film riktigt än men det verkar bli den typen av film vi i naturguideklassen kommer garva kopiöst åt medan alla andra inte fattar någonting. Man bör med andra ord ha varit med och känna alla i klassen för att uppskatta den optimalt.

- - - - -

Nu ska jag packa bilen inför avfärden. Känns skönt att packa ner vissa saker som jag vet att jag inte kommer behöva resten av tiden här på skolan. Flera saker mindre när rummet sedan ska tömmas. Jag lär ju till exempel inte ha någon användning av julgrejerna sista två månaderna.

Åter på Hampnäs

Tillbaka från fjällveckan i Jämtland. Med ansiktet fullt av fräknar konstaterar jag att årets första solbränna detta år kom redan i mars samt att resårbandisyningen blev en fullkomlig succé! Fantastisk vecka med andra ord.

Efter klockan 18

Nu har klockan passerat 18 och jag summerar att-göra-innan-18-listan:

Till att börja med, jag är förvånad. Det mesta är fixat och jag har inte stressat en gnutta. Visserligen är det några saker som jag inte har gjort, men det är saker jag kommit fram till inte var särskilt aktuella längre.

Det där jobbet jag skulle söka var en sån grej. Jag hittade inte adressen dit man skulle skicka ansökan och då är det svårt att söka jobbet. Men jag har upp emot 10 andra jobbansökniningar till sommaren att hoppas på så jag är inte ett dugg knäckt.

Utöver jobbansökningen var det bara stickningen och resårbandisyningen som inte genomfördes. Resårbandisyningen ska ske senare ikväll, efter det att jag sagt hejdå till min älskling (som åker hem till Röån ikväll och därmed inte är här imorgon när jag lämnar Hampnäs). Det blir många och jobbiga dagar utan henne kommande vecka.

Jag kommer sakna dig <3

Innan klockan 18

Dagens att-göra-lista innan klockan 18:
* Duscha.
* Sy i resårband i termobyxorna.
* Sticka lite.
* Bokföra lite.
* Kolla highlights från HV-matchen igår.
* Söka sommarjobb som skulle ha varit inlämnat igår. Oops.
* Packa fjällmat.
* Packa fjällkläder.
* Packa vanliga kläder.

Om jag känner mig själv kommer jag inte hinna allt.

Besök

HV vann första matchen i kvartsfinalspelet mot Timrå. Inte särskilt oväntat, ville bara poängtera det.

- - - - -

Ikväll ska jag se En Midsommarnattsdröm för fjärde gången. Så bra är den! Den stora skillnaden mot tidigare gånger är att pappa kommer hit och ska se den med mig. Nu är inte det hela orsaken till att han kommer och hälsar på. Det är hustittande som står på programmet. Så imorgon ska vi ge oss iväg på en liten roadtrip med destination Nordmaling. Det blir spännande.

- - - - -

Nu ska jag gå och fika och därmed göra den här veckans sista besök i matsalen. Sorgligt men sant.

Planering och bio

Nu är det mycket på gång. Det är två friluftsdagar som ska planeras samt en fjällvecka. Alla dessa aktiviteter äger tum inom två veckor och det betyder som sagt mycket just nu.

Närmast på schemat ligger en friluftsdag för årskurs 4-6 på Björnaskolan. Det är på torsdag vi ska ta med dessa barn ut i skogen och bland annat åka skidor, använda spritkök och bygga bivack tillsammans med dom. Jag tror på en rolig dag.

Därefter är det en vecka i de jämtländska fjällen som ligger för våra fötter. Jag förväntar mig en toppenvecka och känner att jag har god anledning att göra det. Jämtländska fjäll är i sig en höjdare. Sen att bo i bivack blir oerhört intressant! Som avslutning på veckan ska vi åka skidor en dag i Åre. Inte dumt det heller.

Den tredje planeringsgrejen gäller friluftsdagen för hela Hampnäs. Läs mer om den på dess alldeles egna blogg!

- - - - -

Ikväll blir det bio med min älskling! Shutter Island står på programmet. En film jag inte vet så mycket om egentligen men som jag ändå väldigt gärna vill se. Min älskade har läst boken tre gånger och är totalt förälskad i den. Jag litar på henne.

Liten update igen

Tillbaka på skolan. Kom i förrgårskväll med härliga dagar i Vemdalen i bagaget. Trots att solen för det mesta lös med sin frånvaro trivdes vi kanon. Mycket skidåkning i bra backar. Jag är nöjd över att vår grupp på åtta olika personligheter klarade oss igenom dessa dagar med förhållandevis lite dispyter och bråk. Lite gnabb får man räkna med i en så pass stor grupp men jag tycker vi skötte oss duktigt! Personligen är jag nöjd över att jag numer kan åka skidor ganska bra. Roligt att märka att man utvecklas.

Som sagt, härliga dagar i Vemdalen. Och dessförinnan var det härliga dagar i Döviken. Två veckor med dagar som inte riktigt sett ut som de brukar. Känns konstigt att återvända till klassrummet på måndag. Hoppas till att börja med att jag hittar dit.

Liten update

Igår kom jag tillbaka från praktiken. Det har varit en härlig vecka med mycket sol, snö och trevliga stunder. Sista dagen fick jag äran att genomföra ett premiäråk i en alldeles ny attraktion hos Zorbcenter. Nice!

Dessvärre hinner jag inte berätta om den härliga veckan just nu. Jag kommer bara befinna mig i Internets fantastiska värld en kort stund. Imorgon bitti bär det av till Vemdalen och fyra dagars skidåkning och boende i stuga tillsammans med sju härliga internatare. Det blir en rejäl kontrast mot den här veckan, som jag tillbringade boendes själv i en stuga ute i skogen utan rinnande vatten.

Jag lovar att en resumé kommer, både från praktikveckan i Döviken och slalomveckan i Vemdalen. Bara inte just idag. Idag är det härligt väder och då ska man vara ute en stund. För min del blir en minipicknick i området med min älskade. Frampå kvällen ska vi på bio. Mysigt!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus