Hej hopp!

För tillfället går det inte så bra med att uppdatera bloggen.

Men ni kan vara lugna. Min frånvaro från närvaron på bloggen är inget allvarligt, jag mår jättebra!

Solen skiner och våren skriker för full hals!

Sommarens stora händelse är i tankarna mest hela tiden och planeringen går fortsatt framåt. Läget är under kontroll.

En annons om att få hyra ett hus utanför Umeå är upplagd på Blocket och vi hoppas på svar när någon har något som kan passa oss.

Jag och pappa har bokat in en tur till Stochampionatet och det blir härligt som alltid. Norah Jones kommer till Dalhalla vilket kommer förgylla sommaren för Liv.

Vilken tid som stundar! Jag ser fram emot så mycket att jag inte hinner längta, perfekt!

Det här med post.

En riktigt tråkig sak med helger är att man inte får någon post. Jag gick precis omkring och tänkte "åhh vad härlig, imorgon är det måndag och då kan man få post!". Och detta är inte första gången jag tänker så...

Fråga Liv.

Det är till och med så att jag jublar lite även när jag får räkningar. Det är ju post det med så varför inte?

- - - - -

Man måste ju kunna använda denna glädje över att få post till något vettigt. Jag tänker, vad ska man ha för jobb där man får mycket post?

Ett svar är ju HAC, där jag jobbar nu. Men jag känner att det räknas inte riktigt. Dit kommer runt 100 brev varje dag, men eftersom de är till olika företag och inte har ett dugg med mig att göra blir det inte så himla kul. Förutom de gånger experterna i tv fakturerar de som gör tv-programmen och man kan se vad de tar för att göra en sändning, då är det allt lite kul ;)

Reflektion från bilen

Idag var jag i Uppsala en sväng och hälsade på Per. Han föreslog att vi skulle titta på FA-cup semifinalen mellan Liverpool och Everton ihop hos honom och det är ju svårt att säga nej till ett viktigt derby. Dessutom var det hockeyfinal och det är ju inte fy skam det heller, även om det inte riktigt når upp i Liverpoolderby-klass. Så jag åkte dit och då kom jag fram till vad det finns för fördelar med att åka själv i bilen:

1) Man får lyssna på vilken musik man vill.

2) Man får lyssna hur högt man vill.

3) Man får sjunga med i låtarna precis hur mycket, hur högt och hur falskt man vill!

Lite ditt & datt.

För inte så länge sedan var vi iväg och spelade curling. Det är ett enkelt spel på tv men ett komplicerat spel i verkligheten. Som man kan se på bilderna tog Liv "utslaget" på allvar och betraktade stenarna länge för att få dom till rätt ställe medan jag sopade för fullt på stenar som var på väg helt åt skogen och långt ifrån boet. Men spelar man curling så gör man, då sopar man så fort man får chansen!



Det bör tilläggas att detta curlingpass bjöds vi på av den fantastiska studentidrottsföreningen i Falun, HIFF. Vilken förening, jag säger bara det!

- - - - -

Vi var som sagt i Röån under påskhelgen och det blev en del fotande. Till stor del bestod motiven på bilderna av djuren i Röån och dessa djur har en förmåga att inte vilja vara still särskilt länge. Det är bara gråhunden Barro som inte har så bråttom vad han än har för sig, så honom kan man få att fastna på bilderna utan sudd överallt.



Men ibland kan man faktiskt även fånga katten Zelda på en vettig bild, men det är inte ofta. Risken man tar då är att man får en till synes arg katt efter sig...



Även Nikki förtjänar ju såklart att visas på bild. Hon är oftast svår att hinna knäppa kort på under de korta stunder hon stannar upp innan hon piggt ska vidare någon annanstans. Då blir det som en vit tuss på bilderna.



Jag föredrar när hon stannar upp en sekund, och är snäll mot kameran.



Till sist en bild på något som verkligen inte rör sig så fort. Ett hus.


Lite av varje.

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Det blir lätt så när man är på semester och har det bra.

Men nu är vi tillbaka i vardagen i Falun och idag har jag provat ut fina kläder till sommarens höjdpunkt. Jag hade ingen aning om på förhand vad jag ville ha för färg och såna saker. Det enda jag kände var givet var att det skulle vara något stiligt. Och när jag nu sitter här hemma efter dagens provande av alla olika klädesplagg kan jag säga att jag tror jag lyckades uppfylla den enda bild jag hade av hur det skulle se ut.

- - - - -

Påskhelgen spenderades i Röån. Som alltid lugnt och skönt att komma dit. Dock är det sällan vi är där så himla mycket när vi åker dit. Vi har alltid en massa annat för oss! Av de fem dagarna vi var i Röån var vi på utflykt på tre. Det var trav med pappa, besök hos Livs mormor och morfar och en tripp till Ö-vik. Och eftersom alla avstånd i Norrland är så stora tar vart och ett av dessa saker en hel dag var. Så är det.

Dagen i Örnsköldsvik var väldigt produktiv och vi bockade av flera saker angående framtiden. Bröllopslokalen inspekterades och en massa kort togs och en massa antal av diverse tallrikar, glas etc tecknades ner. Vidare tog vi en fika med Helén och pratade tårta. Det ser helt klart lovande ut på tårtfronten! (=viktigt!)

Vi hann också med en tur till Husum för att reka inför en eventuell flytt dit och besöket var både negativt och positivt. Negativt för Husum pga att vi nog inte kommer flytta dit då det inte riktigt kändes lockande, och positivt för oss eftersom vi efter besöket kan stryka Husum på listan över platser att eventuellt flytta till. Så man kan säga att trots att Husum inte kändes inbjudande var vi ändå nöjda med besöket!

- - - - -

Efter påskens enorma godisintag har Liv bestämt att godisförbud råder. Och det kan nog vara på sin plats. Vid ett tillfälle under påsken, då vi var på väg hem från travet i söndags, stannade vi till på ICA och köpte godis för 91 kr. Då ska ni veta att godiset kostade 3,90 kr/hg...

Visserligen var vi fyra som skulle dela på godiset, men det är ändå en hel del! Så det blir godisförbud framöver. Nu har Liv dock satt det till enbart två veckor. Och dessutom är det inte allt godis, utan det är fortfarande tillåtet med chips, ostbågar, popcorn etc. Det är nästan så att jag ifrågasätter om det är någon mening att ha ett sådant litet förbud...

- - - - -

Det är möjligt att det kommer upp lite bilder från Röån här på bloggen närmsta dagarna. Vi har nämligen skaffat oss ett nytt objektiv nyligen då det gamla hipp som happ gick sönder och då passade vi på att uppgradera oss lite. Jag kan inte de korrekta termerna och exakta siffrorna för dessa termer men jag kan säga så mycket som att det nu går att zooma lite mer än tidigare. Det är positivt!

Det är härligt!

Sitter i Röån och tittar ut genom fönstret. Snön som föll igår ligger fortfarande kvar på marken och solen flödar. Det är en mycket vacker dag!

Med det inte sagt att denna kombination alltid är vacker och något att eftersträva. Näe, den kan också vara jobbig. Som under morgonpromenaden idag, när vi gick ut och intensivt bländades av det starka skenet. Förstår inte solen och snön att vi nu stängt av bländas-av-snö-och-sol-reduceraren i våra ögon? Vintern har ju passerat.

Det kanske är lite mycket begärt, jag vet inte.

Hur som helst, en vacker dag är det och det är härligt!

Då var det dags igen!

Jag känner att det återigen är dags att bekanta sig med den här låten. Jag tycker den är så härlig. Man blir så glad av att lyssna på den! Trots dess något ledsna text.

I lördags var det dags.

I lördags var det dags för Högskoleprovet. Jag hade sett fram emot det, jag tycker ju som ni vet vid det här laget att det är kul med prov. Det var ett lite annorlunda upplägg gentemot när jag skrev senast, mer matte än språk av de totala poäng nu. Jag trodde det nya upplägget skulle ge mig en liten fördel men faktum är att jag nog hade mer rätt på språket än på matten.

I början kändes det sådär och jag tyckte att de två avslutande proven (av fem) var de enklaste och borde ha inneburit mest poäng. Men så var det inte. Faktiskt tvärtom, jag hade mest poäng i början och sedan sjönk det med ett par poäng per prov. Man kan ju kolla sina svar gentemot facit redan samma kväll, så därför vet jag någorlunda hur det gick.

Sammantaget hade jag cirka 70 % rätt om jag skrivit av rätt och sedan rättat rätt. Det innebär nog ett betyg i nivån kring 1,5, vilket är bättre än vad jag presterat tidigare och därmed är jag nöjd. Trots förbättringen gentemot tidigare kan jag kanske komma att göra om det någon mer gång, det kan ju fortfarande bli bättre!

- - - - -

Marknadsföringstentan jag hade i fredags kändes ganska bra. Det gick fint till en början och jag tror jag kunde det mesta. Då började jag, typiskt nog, känna att jag kommer klara tentan och till och med tro på ett VG och då har jag en tendens att slappna av i hjärnan. Jag tänker inte lika mycket och är inte lika målmetveten och envis på att göra mitt bästa på varje fråga.

Dessutom dök det upp en fråga på slutet som jag inte hade en susing om och det kan ställa till det. Nervösa dagar framöver. Två tentor, en inlämningsuppgift och ett högskoleprov som jag väntar på svar från.

- - - - -

För övrigt mycket "gentemot" i detta inlägg.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus