Statistik!

Jag förde under våren anteckningar i ett excelark - såklart! - över hur mycket tid jag la ner på skolan. Tanken var att se hur det verkligen ligger till. Lärarna under hösten ifrågasatte hur mycket tid vi ägnade åt skolarbete i och med att resultaten generellt sett i klassen inte var så lysande.

Så jag bestämde mig alltså för att notera mitt pluggande. Jag hade ju naturligtvis gärna fört statistik över alla i klassens pluggande men frågan är om jag då hade haft tid till att plugga något överhuvudtaget... Plus att deras pluggande är deras ensak! (Fast föra statistik är ju som tidigare nämnts väldigt kul...)

Det jag kom fram till genom att föra statistik på hur mycket jag pluggat är att jag pluggade för lite. Det kändes så i alla fall. Men å andra sidan klarade jag alla tentor/duggor på första försöket och har därmed inget som släpar. Så jag pluggade uppenbarligen tillräckligt, även om det som sagt kändes alldeles för lite. Svaret på den ekvationen är nog att lärarna gjorde det ganska enkelt för oss genom att vara snälla och styra oss att plugga på de områden som senare skulle examineras. Vilket får anses som schysst och kanske inte helt korrekt...

Jag tror inte att lärarna i höst kommer vara lika tillgodoseende gällande vår vilja att klara tentorna utan det blir nog tuffare för oss! Därför tar jag diagrammen nedan på allvar och höjer mitt plugg-mål rejält! 25-30 timmar/vecka ska jag försöka ägna åt skolan. Får se hur det går.



Notera att man kan urskilja vissa trender i stapeldiagrammen. Pluggandet till Handelsrätten gick upp mot slutet av terminen medan pluggande av Statistik gick åt motsatt håll. Samband?

Denna dag & Trippeltrav

Vilken härlig värme det är ute idag! Jag började dagen med att tillsammans med Christoffer vandra runt Bergstigen i relativt rask takt. Visst är det härligt att ta det lugnt ibland och njuta av naturen, men även en snabb och smått anstängande promenad över stock och sten har sin tjusning!

Vidare har jag inte gjort mycket alls idag. Liv och jag har tagit det lugnt och varit glada över att vara på samma plats igen, efter några dagar på olika ort. Dock har vi ansträngt oss lite grann och varit lite duktiga och ansökt om CSN-pengar för det kommande året. Jag har även lagt ut annons på blocket om att sälja kurslitteratur jag inte behöver samt lite andra böcker som förhoppningsvis ska inbringa några kronor. Det kan behövas med tanke på att ny kurslitteratur ska köpas in som i nypris totalt kostar ca 1 800 kr... Men jag kommer nog kunna få tag i begagnat för runt tusenlappen, det känns bra!

Nu ikväll funderar jag på att ta en cykeltur. Det är som sagt fint väder och ett varv runt Varpan i solskenet en ljummen sommarkväll slår det mesta!

- - - - -

Helgen som gick var jag på Trippeltravet på Axevalla, därav pratet om olika ort tidigare. Det var en trevlig helg tillsammans med pappa i hans husbil med många fina lopp och härliga vinnare. Helgens höjdpunkt, Stochampionatet, blev ganska händelsefattigt men ändå spännande. Storfavoriten hade dåligt startspår och hamnade långt bak i fältet. I täten fanns två andra betrodda hästar och frågan genom hela loppet var därmed, "när kommer storfavoriten dundrande?". Så trots att ingenting hände i 2 000 av de 2640 meterna var det ändå spännande. Och när väl storfavoriten kom, kom hon med besked och det blev ett rafflande upplopp där nämnda storfavorit fick nosen först bara några meter innan mållinjen. Sen åkte vi hem.

- - - - -

För övrigt har jag kommit på lite statistik att redovisa här på bloggen. Den kommer senare och handlar om vad jag gjort under våren som gick. Eller kanske snarare vad jag inte har gjort...

Steg hit och steg dit!

Igår var en aktiv dag!

Mamma, Janne och Brasse är på semester i korkarna och då passade vi på att ta en promenad i Jungfrubergs-skogen. Utan egentlig anledning tog jag på mig stegräknaren när vi gick. Jag har dålig koll på stegräknare och hur många steg man "bör" ta varje dag. Dock skulle jag hemskt gärna ha den på mig hela tiden, varje dag, och på kvällarna skriva ner hur många steg jag tagit under dagen och sedan göra tabeller och diagram över det hela för att, tja, det är kul. Men det är en annan historia.

Igår tog jag den alltså på mig på vår vandring och den 4 timmar långa turen, inklusive fikapauser och lagom lugnt tempo, resulterade i drygt 18 000 steg. Det kändes bra!

Efter promenaden åkte vi till Donken och hälsade på Liv (och åt hamburgare såklart) och därefter jag hem till lägenheten och de andra till deras stuga.

Bara en timme senare kände jag mig laddad för ytterligare en ansträngning denna dag. Det var enligt mitt träningsschema dags för en distanslöpning i lugnt tempo och eftersom jag hade en timme över gav jag mig iväg! Och, även på denna tur fick stegräknaren hänga med! Det blev knappt 12 000 löpsteg och därmed totalt 30 000 på en dag. Jag är nöjd!

Efter dessa strapatser var jag mer än väl värd lite glass! GBs krossade choklad, förmodligen den godaste glassen i hela världen!!

Mot förskolan!

Melissa Horn var precis så bra som jag hoppats! Fast ändå lite bättre. Förbandet Mads Langer var också väldigt duktiga och en helt ny bekantskap för mig. Jag visste för övrigt inte ens att det skulle vara något förband. Men det var trevligt. Även om jag hade velat se Melissa redan från första början. Samtidigt kanske väntan bara gjorde hennes framträdande ännu bättre.

Melissas konsert var magisk på många sätt. Framförallt har hon en magisk röst, bara som den är. Sen detta fantastiska Dalhalla som verkligen skapar en mys-magisk känsla. Att sedan folk mot slutet av konserten kastade mynt i vallgraven kring scenen spädde bara på det magiska.

Saken var nämligen den att Melissa hade hört att diverse artister gjort diverse saker som hade med det där vattnet att göra. Carola åkte båt, Malena Ernman hoppade i med klänning och allt samt Robert Wells som enligt ryktet "gått" på vattnet.

Så Melissa ville inte vara sämre och försökte att med publikens hjälp muta någon i bandet att ta sig ett dopp. Hon sa att om varje person som var på konserten (ca 2 000) skänkte en krona skulle det bli en bra summa! Dock fanns ju problemet med hur insamlingen skulle gå till.

Men det löste sig av sig själv, folk började nämligen kasta en massa mynt ner i vattnet och hela situationen var... magisk.

Tyvärr var det aldrig någon som badade.

- - - - -

Igår kom antagningsbeskedet inför höstens termin på högskolorna runt om i landet. Att jag kom in på det som jag sökt var extremt väntat (eftersom det helt enkelt är så när man går ett program). Att däremot min älskling kom in på det hon sökt var inte lika självklart (eftersom det helt enkelt är så när man söker till ett program).

Men det gjorde hon alltså och det är jättekul! Stort Grattis till dig min älskade! <3

Så nu väntar fyra års studier av hur man blir en bra grundlärare för förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. Jag tror det kommer gå galant!!

Melissa Horn

Ikväll är det äntligen dags för Dalhalla och Melissa Horn!

SOM JAG HAR LÄNGTAT!

Hoppas bara det lever upp till mina förväntningar...


Härliga Bär!

Jag känner att jag inte kan undhålla en bild på vår fina gubbe på balkongen! Den är för tillfället ensam om att vara röd men det är flera andra på gång. 16 senast vi räknade.


Imorgon kanske det blir en tur till ett ställe med massor av jordgubbar! Jag har fått ledigt från jobbet (pga brist på arbete åt mig) och Liv börjar inte förrän framåt eftermiddagen. Så om vi är på hugget kanske vi åker på självplockning och skapar förutsättningar för att göra massor av både saft och sylt!

- - - - -

Som en liten bonus kommer här även bilder på en av våra tomatplantor samt på ett par av de små smultronplantorna.


På bilden längst till höger kan man i bakgrunden skymta vår sallad som för tillfället inte mår så bra. Jag tror det beror på den senaste tidens alltmer ökande konkurrens gällande uppmärksamheten på balkongen, vilket salladen inte riktigt gillar. Den vill ha oss för sig själv.

Härliga Sommar!

Eftersom Liv är med i en bildtävling (se nedan) vill inte jag vara sämre!

Jag är med i en tävling via SvenskaSpel där de 10 finaste sommarbilderna ska röstas fram. Min bild är tagen under min "crossover-vecka" i trakterna kring Enafors för två somrar sedan. Det var en underbart solig morgon som jag gillade då och gillar fortfarande. Hoppas du också "gillar" den!

Tyvärr verkar det som att det inte går att söka på just min bild men tittar man på "senaste" kanske man kan hitta den!

Härliga Hund!

Gå gärna in och ge Livs hund en fempoängare i denna tävling! Nikki är en riktigt härlig hund och man kan rösta flera gånger (en gång per 24 timmar). Verkar inte Nikki värt poäng från dig (hur nu det skulle kunna vara möjligt!?) kan du rösta på Barro.

Kan man inte bestämma sig kan man rösta på båda!

- - - - -

Nu har en av de tidigare nämnda gröna gubbarna börjat rodna. Om några dagar är det smakprovsdags på våran balkong!

Cykling via badkaret till Metallica

Idag har det varit ganska mulet här i Falun. Men på kvällskvisten började molnen ge efter och solen tittade fram alltmer. Då blev jag sugen på en cykeltur och varvet runt Varpan kändes passande. En och en halv mil av pedaltrampande i lugnt tempo i solskenet en söndagskväll låter väl hur underbart som helst!?

Tyvärr var det inte riktigt så underbart. Jag blev bländad av solens skönhet redan innan jag gick ut och tog på mig alldeles för lite kläder. Bommade det faktum att det blåste, shorts och t-shirt är inte mycket att komma med då!

Så när jag kom tillbaka hem var jag ganska kall och bestämde mig för att bada. Och eftersom jag var i behov av ett varmt bad var det badkaret jag siktade in mig på.

Och det var inte dumt siktat! Varmt och skönt och jag låg där och tänkte på livets stora gåtor.

- - - - -

Nu ska jag titta på Metallica. Deras konsert från Ullevi nu ikväll sänds LIVE på SVT1. Helt fantastiskt!

Liv är och jobbar ikväll och det är väldigt synd. Dels för att jag vill ha min älskling här hos mig men också för att hon är ett större Metallicafans än vad jag är och skulle uppskatta denna konsert mycket!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus