Här kommer alla bilderna på en och samma gång

Här är de utlovade bilderna.

Först ut är bilderna på Monopol á la Liverpool FC (som för övrigt vann derbyt mot Everton tidigare idag).
  

Sen följer bilderna på min groende skäggväxt. Jag tog fler bilder än denna men de var fruktansvärt osmickrande. 



Det blir även några bonusbilder i form av mitt julpynt. Det är rejäl julstämning i mitt rum just nu kan jag lova!
  


Äntligen snö!

För ett tag sen lovade jag i en kommentar att jag skulle lägga upp bilder på sällskapsspelet jag köpte i England, Monopol med Liverpool FC edition. Det har jag fortfarande inte gjort. Sen är det en annan bild jag har tänkt ta och sedan lägga upp och som jag antar att alla är sjukt nyfikna på att se. Den handlar om skägg. Jag har ju bestämt mig för att låta skägget växa och se hur det blir och så långt skägg (läs fjun) jag har nu har jag aldrig haft innan. Jag ska försöka fixa dessa två bilder under dagen.

Igår kväll hände något väldigt väldigt oväntat. Förresten, det var faktiskt två väldigt väldigt oväntade grejer som hände. Snö och fungerande datorskärm. Snön var oväntad för att jag under gårdagen spanade in väderleksprognosen och konstaterade att det inte skulle komma snö på en hel vecka. Oops, någon meteorolog har visst inte gjort sitt jobb ordentligt. Att skärmen fungerade var oväntat pga att den inte fungerat på jättelänge. Idag på morgonen var den dock tillbaka i sitt vanliga halvdöda läge.

Snön igår kom när vi satt och hade grabbkväll på Matkompaniet. Efter en inte särskilt god Pasta Carbonara till huvudrätt men en utsökt chokladkaka - med glass och grädde - som efterrätt lämnade vi restaurangen och gick ut och möttes av ett par centimeter fluffig snö på backen. Underbart.

Väl tillbaka på skolan var det fullt stohej. Det var fler som upptäckt att det fallit snö. Det blev ett trevligt snöbollskrig som tyvärr slutade i astmaproblem för en kille. Men han repade sig efter att ha fått fin hjälp. Efter snöbollskriget var det filmtajm på menyn. Benjamin Buttons otroliga liv avverkades. Det är en ganska lång film och när jag tittar på ganska långa filmer ganska sent på kvällen brukar jag ganska ofta somna. Så även denna kväll. Så en reprisering av filmen vore på sin plats.

Att jag sov under filmen innebar att jag kände mig som en duracellkanin när den var slut. Jag var sugen på en kvälls/nattpromenad och fick otroligt nog med mig några vänner. Promenad sent brukar inte vara så populärt. Vi gick två små rundor och jag nästa studsade fram. Jag sa någon gång där i mörkret att jag skulle kunna springa ett maraton. Så laddad var jag. Fast det hade jag ju aldrig orkat.

Efter de två promenaderna var jag sugen på en tredje. Vid det här laget hade de andra fått nog så jag gick själv. Det är ganska skönt att gå omkring själv i mörkret. Naturen-ger-mig-ro feeling på det. När jag kom tillbaka till mitt rum hände det där väldigt väldigt oväntade. Datorskärmen fungerade. Jag blev så paff och förvånad att jag inte kunde slita mig ifrån den och än mindre vågade röra den. Det hela slutade med att jag gick och la mig alldeles för sent. Vilket fick till följd att jag var för seg i morse för att gå morgonpromenad. Fast å andra sidan, man ska ju vila på söndagar och jag har ju gått morgonpromenad de övriga sex dagarna den här veckan så det kanske är okej.

Idag ska jag göra lite skolarbete. Kanske går ner till gymmet en stund efter det. Har kommit på att jag inte tränat armarna någonting på snart ett halvår. Känns inte bra. Framförallt eftersom jag verkar ha fått stämpeln som träningsfreaket i klassen.

På förmiddagen julpyntade jag mitt rum. Jag har hängt upp lite saker och lagt fram lite saker. Mysigt. Om inte minnet sviker kan det nog dyka upp bilder på det med.


.

Att lyssna på tystnaden kan vara något av det bästa som finns.

-----

En helt annan grej, men ack så underbar. John skickade denna länken till mig. Tack John, du är för härlig! :)

Grabbkväll

Hockeybataljen i torsdags blev inte som jag hoppades. HV mötte Timrå hemma i Kinnarps och förlorade med 2-0. Skottstatistiken vann tjurarna med 53-20. 53 skott och inte ett enda mål! Lindbäck i Timrås mål gjorde definitivt sitt livs match.

Idag var jag inne i Ö-vik för att byta mina skor. Killen som hjälpte mig stod länge och kände och klämde på dom innan han konstaterade att de skulle reklameras. Dessvärre fanns inga likadana skor i samma storlek i affären och de fanns inte heller att beställa hem så jag fick pengarna tillbaka. Lite synd, det var sköna skor och det känns som att jag behöver ett par skor av den modellen. Men men, jag får väl ta en shoppingtur inne i Ö-vik med mina återsedda 499 kronor i högsta hugg.

På ett sätt känner jag mig lite dålig. Jag har ännu inte skrivit ett inlägg om hur det var i England. Ganska oansvarigt att undanhålla en skildring från en fantastisk resa. Sanningen är nog den att jag varit lat och inte varit sugen på att skriva Englandsinlägget. Men jag väljer att skylla på att min dator lagt av. Nu till veckan uppstår dock ett problem i och med att min nya dator troligtvis anländer. Då finns ingen återvändo.

Det har visat sig att kvällens aktiviteter här på skolan har delats upp. Några bestämde sig för tjejkväll vilket innebär att vi andra bestämde oss för grabbkväll. Grabbkvällen inleds på en pizzeria om en liten stund. Nice.




Ps. Jag vill faktiskt skriva Englandsinlägget. Det tar sån tid bara.


Lejonkungen!

Hockeybataljen i tisdags blev som jag hoppades. En bra och fartfylld match som slutade med bortavinst. Perfekt. Extra härligt att det blev HV-vinst i och med att jag var den ende i rummet med sympatier för Jönköpingslaget. De andra gaddade ihop sig och höll på Frölunda. Taskigt.

Ikväll är det ny match, hemma mot Timrå. Toppen mot botten. HV har backproblem, 4 man på skadelistan. Senast i raden är Pelle G som tacklades rejält senast och slog upp en revbensskada. Därmed har en kille som varit utlånad till Oskarshamn kallats hem för att få ihop 6 backar till kvällens match.

Det blev ingen Lejonkungen i måndags. Vi tittade på den igår istället. Underbar film. Timon & Pumba for president. På momangen.
Jag upptäckte att man ser på filmen med lite andra ögon nu när man inte är barn längre. Man lägger märke till detaljer som barnögonen missade. Till exempel att Scar har ett ärr vid sitt ena öga.

Jag såg solen idag. Men det var knappt.
Imorgon hoppas jag på mer sol. Och att min dator ska komma.

Vinst!

Ikväll blir det Frölunda - HV på stora duken i dagrummet. Det är min gratismatch som ska avverkas. Hoppas och tror på en bra och fartfylld match, det brukar det bli mellan dessa båda lag. Fast mest hoppas jag på bortavinst.

Innan det ska jag försöka sticka lite. Jag har kommit till hälen och kört fast så jag behöver hjälp. Som tur är har jag snälla Rebecca som guidar mig genom raggsocksdjungeln.

Först middag. Spaghetti och köttfärsås är det på menyn, inte dumt!

För övrigt vann Esterel igår. Jippie! 30 000 i förstapris och jag är hur glad som helst. Det var inte så svårt att somna gott igårkväll om man säger så.

Idag

Idag fick jag post. Jag hade inte väntat mig post och när jag gick runt hörnet och kikade i posthyllan trodde jag inte att det skulle stå Ola Pettersson på ett kuvert. Men det gjorde det och i kuvertet låg ett recept från mormor och morfar på, hör här, pepparkaksmuffins! Jag har aldrig ens hört talas om det men jag är övertygad om att det kommer bli succé!

Idag har jag beställt en dator. Det blev en Dell Latitude. De som känner mig väl - kanske framförallt känner min gamla dator väl - höjer nog på minst ett ögonbryn i denna stund. "Vad är detta? Ska han köpa en likadan som han redan har?" Svar ja. Fast uppgraderad. Jag gillar just denna modell och det känns jättebra att köpa en lika tålig och stabil dator som jag har nu fast snabbare och bättre.

Idag startar Esterel Gull på Halmstadstravet. Hon har bricka nummer 6 i lopp 9. Som ägare i programmet står det "Stall Gullglans - Easy". Easy måste vara med i och med att det är Easy KB som sköter allt kring ägandeskapet för oss hundra lyckliga. Annars tycker jag det är ett fyndigt och bra namn. För övrigt tror jag på vinstchans ikväll.

Idag har jag kollat på SVT Play. Jag kikade på Dansbandskampen från 7 november då Markoolio var gäst i juryn. Att han var gäst innebar att dansbanden spelade hans låtar. Mycket intressant måste jag säga. I alla fall för en dansbandsgillande Markoolionörd som jag.

Idag ska jag kolla på Lejonkungen. Fantastisk film.

Uppgift: 2 nya erfarenheter

Uppgiften var:
Skriv ner två nya erfarenheter du skaffade dig under dagarna i Nätra Fjällskog.


Den här uppgiften kom på tal redan under utflykten. När vi låg i vindskyddet på tisdagskvällen frågade Niclaz oss om vi hade någon sak som vi lärt oss under det dygn som hade gått dittills. Så vi har alla en sak gratis, alltså en sak som vi redan har tänkt ut.

Det jag sa där i vindskyddet var att om man är väl förberedd klarar man det mesta. Och då menar jag att man ska vara förberedd både ur utrustningssynpunkt och mentalt. Som till exempel ett sådant äventyr vi var ute på. Jag visste att det skulle bli regnigt och blött och att vi skulle vara utomhus i princip hela tiden. Med bakgrund av dessa fakta packade jag ner allt i plastpåsar - minst en - och tog på mig regntäta kläder. Dessutom ställde jag in hjärnan på att det skulle fresta på humöret under utflykten att hela tiden känna blötan men att jag ändå skulle vara glad och se positivt på allt. Jag visste att jag skulle få komma tillbaka till varma och sköna skolan och en hel garderob torra kläder. Då klarar man ett par blöta dagar.

Min andra nya erfarenhet under dessa dagar är att det inte är helt omöjligt att ta sig från punkt A till punkt B fast det är helt mörkt ute. Med hjälp av karta, kompass och en ficklampa går det att orientera sig riktigt bra. Vi var ute på mörkerorientering flera gånger och visst, i vissa lägen var mörkret ett hinder i vår navigering, men oftast funkade det att med kompassens hjälp komma rätt. Karta och kompass är viktiga och väldigt värdefulla, det är jag glad att jag fick komma underfund med.

Jag gillar inte att ha fel

Igår startade en ny omgång av Hästjävlar. Denna gång är det pappa som är högsta hönset när det gäller görandet av systemet varje vecka. Första veckan lämnade lite mer att önska och nästa vecka hoppas jag på mer än de tre rätt vi skrapade ihop igår. Det är nog så att pappa behöver lite uppvärmning innan vinsterna kommer.

Igår när jag gick min soooooooooliga promenad gjorde jag det ihop med John. Vi pratade en del och vi var båda konfunderade kring hurvida solen skulle hinna med att gå hela sin bana innan det var dags för den att krypa till sängs framåt eftermiddagen. Vi tyckte den rörde sig väldigt sakta och kom fram till att det måste bero på att den var ouppvärmd - om en sol nu kan vara annat än uppvärmd - och att den med andra ord vilat för länge sedan senaste gången den visade sig. Dessutom tror vi det var så att solen har haft alldeles för många partynätter nu när den inte behövt vandra på himlen på dagarna att den helt enkelt var lite bakfull när det så blev dags för en tur på den stora blå.

Jag har börjat odla skägg. Det är flera som är nyfikna på hur jag ser ut med skägg - framförallt Björn - och jag måste medge att det är jag också. Björn tycker jag ska spara en mustasch och sedan färga den svart. Får se hur det blir med just den detaljen.

Det blev ingen tur till Ö-vik igår. Således har jag kvar mina trasiga skor här på rummet. Istället blev det en promenad i solen med te och digestivekex. Vi var några stycken som traskade iväg och hamnade på en liten höjd vid kyrkan med utsikt över den fina fjärden.

Jag är lite arg på mig själv just nu. Jag har gått omkring till folk och sagt att "nu är det bara drygt 3 veckor kvar till jullovet". Det är inte sant. Det är drygt fyra veckor kvar. Jag har haft fel!! Rätt ska vara rätt annars blir det bara fel och det är inte rätt.
Jag gillar inte att ha fel.

Sol, sol, strålande sol

Idag skiner soooooooooooooooooooolen. För första gången på jag vet inte hur länge syns den underbart gula fotbollen här på Hampnäs.

Strax ska jag in till Ö-vik och klaga lite. Det är ett par skor som jag köpte för fyra veckor sedan som efter drygt två veckors användning gick sönder. Alldeles för dåligt. Jag hoppas jag får ett par nya.

Jag är fortsatt nöjd med mitt hästköpandet. Hon gör sin första start i den nya ägarkonstellationen på måndag på Halmstadstravet. Ett lopp med enbart 6 hästar så förhoppningar om vinst finns definitivt!

För tillfället går det riktigt bra för HV. Två raka vinster över bra lag som Linköping och Färjestad värmer mitt hockeyhjärta. Särskilt senaste vinsten tycker jag är meriterande. 5-0 borta mot Färjestad smäller högt och på två matcher mot karlstadslaget har nu HV två segrar och 13-0 i målskillnad. Nu är det bara att hoppas på en final mellan HV och Färjestad så ska nog guldet kunna hamna i Jönköping.

Nu tänker jag ge mig ut på en sooooooooooooooooooolpromenad!

Nätra Fjällskog

Det känns som att veckans äventyr var det blötaste hittills. Men det är faktiskt ganska långt från sanningen. På ett sätt är det lite konstigt för vi var nämligen iväg från skolan i nästan två dygn och det skvätte från ovan i princip hela tiden. Med undantag för en kväll och en natt så var vi utomhus och brottades med det flygande vattnet hela tiden. Lägg därtill att det inte bara fanns vatten i luften utan i snitt vartannat steg togs med ett plaskljud som följd. På ett ställe var det så mycket vatten att vi famlandes i skenet från pannlampor tvingades bygga en bro - som vi såhär i efterhand är gigantiskt stolta över - för att ta oss vidare. Men trots det så var det som sagt inte vårt blötaste äventyr hittills.

För det kan vara lätt att glömma att vi faktiskt har utmanat vattnet flera gånger tidigare.
* Under kanotturen då det regnade plus att vi hela tiden var i nära kontakt med vatten.
* På kajakutflykten genomförde vi manövreringsövningar vilka ledde till ett dopp om man inte var tillräckligt alert och duktig.
* Den stora grejen är emellertid att vi har åkt forsränning. Och dessutom simmat i forsen. Då kan jag lova att vi blev blöta!
Så man kan alltså säga att detta äventyr inte var det blötaste hittills. Samtidigt kan man nog ändå säga att det faktiskt har varit vårt blötaste äventyr hittills (det svenska velandet är mycket väl representerat i mig). Denna gång har vi nämligen inte använt vattnet som transportmedel, vilket varit fallet tidigare. Denna gång har vi LEVT i vattnet. Det har funnits överallt.

Huvudsyftet med denna utflykt - som sträckte sig från måndag eftermiddag till onsdag förmiddag - var om jag inte minns fel att öva på orientering i mörker och att leva primitivt. Det sistnämnda innebar att vi lämnade spritköken hemma och istället fick med oss några stora konservburkar att laga mat i över öppen eld. Det kändes lite tråkigt för jag har ett nyinköpt och superfint spritkök som ännu inte har fått se dagens ljus eller känt värmen från brännaren. Varje gång jag slänger en blick på den orangefärgade påsen med spritköket blir jag varm inombords och glad och längtansfull tills den dag jag får tillfälle att använda den. Samtidigt är det någonting någonstans i mig som säger åt mig att aldrig nånsin använda spritköket, risken finns ju att det inte är lika fint efteråt.

Som jag nämnde tidigare så tvingades vi bygga en bro. Det var i måndags eftermiddag när vi ganska nyligen hade anlänt till Nätra Fjällskog som vi stötte på en stor bäck. "Stor bäck" tänker ni, "det finns väl inte, då heter det ju å." Grejen är den att det vi stötte på troligtvis är en normalstor bäck under normala omständigheter. Just nu är det inte normala omständigheter i det området utan bäcken är därmed en onormal bäck. Alltså en stor bäck.
Faktum är att egentligen byggde vi inte en bro. Vi byggde två passager till en bro som redan fanns där. En för att kunna ta oss upp på bron och en för att kunna ta oss ner från bron. Vi la ut överblivna träplankor och stockar - troligtvis rester från en gammal bro - som vi hittade i närheten. Det blev som en liten spånglabyrint. Från en grästuva till en annan och sedan till nästa. Totalt byggde vi nog 15 meter spång. Ett mycket bra utfört arbete under ledning av Niclaz.

När vi kommit över bron och så småningom hittade till Näsbodarna var det dags för middag. Vi hann inte äta skolans middag innan vi åkte så en måltid satt verkligen på sin plats. Som jag nämnde innan var det primitiv matlagning över öppen eld som gällde och mitt matlag - som vi kallade för veg-gruppen - började på en brasa i eldstaden utanför stugen. Den andra gruppen tog eldplatsen inomhus i besittning och lagade sin mat där. Vi i veg-gruppen är lite bättre än alla andra.
Problemet för oss jämfört med de inomhus var att vi hade regnet som motståndare. Det regnade inte mycket, men tillräckligt mycket för att sinka oss en aning. Så när vi till sist fått iordning en brasa och lagat vår mat var klockan åtta på kvällen. I normala fall äter vi middag runt klockan fem, sen middag alltså.

Efter middagen gav vi oss iväg på kvällsorientering till Hästtjärns sydspets. Jag var med och höll i karta och kompass på ditvägen. Vi kom fel 20-30 meter på en sträcka av 900 meter i mörker vilket helt klart får anses godkänt tycker jag. Dagen därpå traskade vi vidare i blötan och efter att ha gjort ett stopp vid några bodar för att vänta på Mari - som var upptagen kvällen innan och anslöt först på tisdagen - samt äta lunch bagav vi oss till en vändplan där vi skulle hämta något som Björn placerat ut.
Det var nämligen så att chefen för den här utflykten var Björn i vår klass. Det var hans praktikuppgift. En dryg vecka innan vi åkte dit var han i området och rekade för att vi skulle få en så bra tur som möjligt. Det var tänkt att han skulle ha följt med på utflykten men sjukdomsbesvär satte stopp för det. Men det blev en bra tur ändå så bra jobbat Björn!
Det han hade placerat ut var en påse med en tuppfjäder inuti. Jag tycker han kunde ha placerat någon bättre i påsen. När man har traskat igenom skogen mot ett mål där man vet att man ska hitta något så vill man hitta något som kan tolkas som en belöning, inte en sketen fjäder. En chokladkaka hade varit bättre. Det kan ju iofs vara lite problematiskt att lämna mat fritt i naturen i över en vecka. Så Björn gjorde nog rätt. Och fjädern var ju faktiskt ganska fin.

Nästa steg blev att hitta en övernattningsplats. Och den platsen fick inte vara en varm stuga, som natten innan. Nädå, ett vindskydd skulle byggas och vi började leta efter en lämplig plats för det. Lyckligtvis hittade vi den platsen på den vändplan vi redan befann oss på. Så vi började samla slanor till bygget och ved för den stundande brasan. Lyckligtvis hade skogsägaren börjat röja i området så det låg en hel del som vi kunde använda oss av. Vi började undra om det var Björn som hade ordnat med denna service.
Vindskyddet blev i alla fall klart strax före det började skymma och det var ett himla stort och fint vindskydd. Efter byggandet började vi laga mat som vi sedan åt upp - onödigt vore väl annars - och gick därefter iväg på en kvällsorientering även denna kväll. Så mycket orientering blev det emellertid inte, vi höll oss mest på vägarna, men kväll var det ju så 50 % rätt. Väl tillbaka vid lägerplatsen började en efter en bädda ner sig i sovsäcken, trots att det knappt blivit kväll. Hade man gått och lagt sig vid den tiden en vanlig dag på skolan hade man blivit utskrattad.

Under kvällen bjöds det på glögg och saffranskaka och ett och annat kex. Det lektes lekar och det hölls till och med en liten lektion. Lektionen gick ut på att säga en ny erfarenhet som vi skaffat oss under utflykten. Av någon anledning bestämde jag mig för att spela sovandes. Det är något som jag idag ångrar djupt. Eller inte. Eller jo kanske lite. Eller näe, det gör jag inte. Fast kanske lite ändå. Jag vet inte.
En viktig sak att notera är att Mari satt uppe hela natten och höll elden utanför vindskyddet vid liv åt oss som sov. Jag uppfattade det som att hon gjorde det av fri vilja och att hon inte kändes sig tvingad. Himla snällt av henne i så fall. En riktig uppoffring. Idag ligger hon nämligen hemma med huvudvärk, troligtvis orsakad av alldeles för mycket inandning av rök.

Sista dagen på utflykten blev kort. Vi klev upp, packade ihop vår packning, rev vindskyddet, orienterade oss till bilen och åkte hem. Det intressantaste som hände på morgonen var att det blöta gräset rök väldigt mycket när man slängde de varma stenarna i det samt att jag fick frukost på sovsäcken. Inte dumt. Jag brukar inte vara slö på mornarna men det var jag denna onsdag och då hann gröten både blandas till och kokas färdig innan jag ens tänkt tanken på att kliva upp ur sovsäcken. Sen har jag så snälla klasskamrater så det räckte med att säga var min tallrik fanns och vänta en minut så hade jag en måltid varm gröt framför näsan. Inte dumt som sagt.

Sammanfattningsvis konstaterar jag att det var dagar fyllda med vatten och blöta men att jag ändå trivdes ganska bra därute i skogen. Jag konstaterar även att det var tusan att jag alltid ska skriva så himla mycket. Jag har ju en trasig och halvmörk på gränsen till helmörk datorskärm och ändå skriver jag så här mycket. Hur ska det gå när jag skaffat en ny dator? Ojojoj.

Monopol

Jag skulle tro att det inte blir så mycket skrivet närmsta tiden. Motivationen för det ligger inte på topp för det med en dator som endast funkar halvvägs.

Men nu är jag i vilket fall som helst tillbaka på skolan och ikväll blir det matlagning och sällskapsspel. Det blir premiär av presenten jag hade med mig, monopol med inriktning på Liverpool FC. För alla LFC-älskare är jag övertygad om att det blir en underbar upplevelse att spela det spelet. Lite mer tveksamt för de som har ett annat lag i hjärtat.

Update

Igår kväll kom jag tillbaka till Sverige. Strax efter klockan halv elva satte jag fötterna på svensk mark igen och direkt fylldes jag av ett lugn och kanske även en lättnadskänsla. Det är något speciellt med att komma hem.

Just nu är jag glad över att jag är en av 100 lyckliga ägare till Esterel Gull och att jag har fått en gratis hockeymatch att kolla på via Csports pga strulet när vi skulle kolla förra gången.

Strax ska jag ta bussen hem till Fögeberg och det ska bli roligt att få återse min lilla by. Ett knappt dygn blir det där innan det är dags att åka tillbaka hit till pappa och begravningen.

Jag har inte varit borta från Hampnäs särskilt länge men jag saknar det ändå. Stämningen, människorna och allt rolig som hela tiden händer där. På lördag kommer jag tillbaka dit. Och då är det dessutom match live i Swedbank. Längtar.

England

Wohoo!

Känns bra

Jag börjar komma i fas med den stundande resan. Saker som jag bestämt ska vara gjorda när jag lämnar landet är så gott som gjorda. Känns bra.

Jag har kommit in i ett stickstim och tycker det är superkul! Ett par raggsockor är under konstruktion och eftersom det är första gången jag stickar raggsockor är det naturligtvis vissa små skönhetsfel här och där, konstigt vore väll annars. Jag tror raggsockorna, trots nämnda missbildningar, kommer bli fina och väldigt sköna. Känns bra.

Idag fick jag en trevlig överraskning efter frukosten. Jag fick veta att teatrarna skulle spela innebandy på förmiddagen och eftersom jag var ledig frågade jag om jag fick vara med. Och det fick jag! Det var jättekul och jag tror inte jag gjorde bort mig. Känns bra.

Ikväll ska jag på trav på Solänget. Jag har hittat en till travintresserad här på skolan så denna gång blir jag inte själv! Känns bra.

Min dator

Min dator har till viss del bestämt sig för att ge upp. Skärmen funkar endast lite i normalt tillstånd och funkar knappt dugligt med hjälp av skenet från skrivbordslampan. Ingen hållbar situation.

Därför är jag på jakt efter en ny dator. Och det har jag varit beredd på. Jag är uppriktigt sagt förvånad att den jag har nu har hållt så länge som den har gjort - kanske att det beror på all den kärlek jag har skänkt den genom åren - men nu är det alltså dags för en ny. Max 5000 har jag satt som gräns på vad den får kosta. Känns som jag får en helt okej dator för dom pengarna. Ett av mina viktigaste krav är att det ska vara XP på den. Kan låta konstigt nu när det har kommit både Windows Vista och Windows 7 men jag har hört så mycket skit om dom och det ser så annorlunda ut så jag vill hellre ha det beprövade och stabila XP.

Men detta inköp får vänta tills efter Englandsresan, som faktiskt bara är drygt 3 dygn bort. Fantastiskt.

- - - - -

Efter en helg med knappt en vindpust blåser det nu rejält utanför fönstret. Ett tag lät det lite som att taket var på väg att lyfta. Men sen upptäckte jag en springa vid mitt fönster och la ihop ett och ett och fick två svar. För det första att det med en springa i fönstret låter mer än blåser och för det andra varför det känts lite kyligt i mitt rum sista tiden. Problemt är nu åtgärdat och mitt rum känns stabilt och inte längre så kallt. Fantastiskt.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus