Full fart!

När nationaldagen kommer ska jag vara ledig. Men fram tills dess är det full fart och en riktig utmaning för att få tiden att räcka till. Men det kommer nog gå bra! Tiden om dagarna är ju till för att fyllas. Och det är ju i det stora hela kul, även om det ibland är jobbigt.
 
Och mitt i allt pluggande finns det givetvis glädjepunkter. Blodomloppet igår var hemskt trevligt! Klart nöjd med mitt lopp och picknick med trevliga vänner. Ikväll ser jag fram emot en hemmakväll med min älskade fru och imorgon är det seriefinal i division 6 herrar södra med kända ansikten i publiken. Full fart!

Det är glada tider!

Jag tycker att man ska vara positiv. Så mycket det går! Försöka att tänka i positiva banor hela tiden och se saker och ting från den ljusa sidan. Det kan vara nödvändigt när man har en dålig dag. Att då ta på dom positiva glasögonen.
 
Idag är absolut ingen sån dag. För idag är en mycket bra dag och naturligt positiv så det sjunger om det! Jag har nämligen fått positiva jobbesked x 2! Det ena handlar om att jag ska få jobba heltid 8 av sommarlovets 12 veckor. Dessutom med en bra lön och lite extra i ob-tillägg. Kommer sortera paket på DHLs terminal här i Umeå mellan 03.30 och 12.00 på vardagarna. Så skicka era paket med Schenker eller Posten så att jag får en lugn sommar ;)
 
Det andra jobbeskedet rör ett jobb som börjar i augusti. Jag måste medge att jag har flyt som fått dessa båda jobb utan att de kolliderar. Jobbet till hösten är ett extrajobb som ekonomiassistent. Helt perfekt! Jag var där på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag beskedet, trots att hon som intervjuade sa att hon skulle behöva en vecka på sig att fundera. Jag måste har gjort någon form av bra intryck. Företaget heter Esam och arbetar som konsulter inom hållbar utveckling. Väldigt intressant företag med härlig fokus på framtiden!
 
En kvällsfundering, kan det vara så att positiva jobbesked smittar? Läste häromdagen att Nina fått ett jobb och så nu mina härliga besked. Det måste ju bara hänga ihop på något sätt! Jag tror det. Om inte annat kan det kanske vara så att få-jobb-glädjen som Nina förmedlade inspirerade mig att prestera bra vid min intervju!? Jag tror det.

Obbola FK - Rödå/HÅS/VIF 2 3-0

Vi vann matchen! 3-0 innebar min första nolla i Obbolatröjan, känns riktigt bra! Nu när konkurrensen är stenhård gäller det att prestera när chansen ges om man vill vara med fler matcher. Nämnas bör att motståndarna i princip bara hade ett skott på mål på hela matchen och då ska man inte skriva upp sin egen insats som målvakt som höll nollan alltför mycket. Men det kändes som sagt bra. Jag kände att jag trots det fåtaliga antalet skott var med i matchen och försökte hjälpa backlinjen med att hamna rätt i positionerna.
 
Med endast ett skott mot vårt mål är det inte så svårt att lista ut att vi ägde spelet. Jag skulle gissa på 80-20 i bollinnehav till vår fördel. Men ändå dröjde 1-0 till långt in på andra halvlek, så det finns lite att jobba med. Bra ändå att vi fortsätter jobba och till sist trycker dit bolluslingen.
 
Till helgen är vi spellediga och det vankas lagfest. Vi ska grilla och titta på finalen i Champions League. Dessutom ska vi spela brännboll och det ska bli kul! Var ett tag sen. Var kanske så länge sedan att man få ta till stekspaden så man träffar bollen och undviker att inte skämma ut sig helt. Nu anses ju i och för sig användandet av stekspaden som ganska skämmigt det med av vissa. Så jag vet inte rikigt hur jag ska göra...
 

Ingen glass!

Man måste ju säga några ord om gårdagen. Något stort och anmärkningsvärt var på tapeten. Trots värmen och den strålande solen åt jag ingen glass. Ingen glass! Det är sant. Jag vet, det låter otroligt. En stark frukost bäddade för sen lunch. Sen var det ju snart dags för middag och som den väluppfostrade pojke jag är vet jag att man inte äter gottigheter som glass innan middagen. Efter middagen dök ostbågarna upp på bordet och efter att de försvunnit lika snabbt som de kom fram sa min mage till mig: "Nu räcker det, du har match imorgon!" Så var den dagen glass-förstörd. Måste lära mig att planera bättre, så jag inte hamnar i den här går-miste-om-att-äta-glass-situtionen fler gånger.
 
Sen var det visst semifinal i Hockey-VM igår. Det är bara att konstatera att Sverige är bra. Anförda av förstakedjan med Sedinarna och Loui Eriksson samt stabile Enroth i målet har hela laget lyft sig. De öviga kedjorna jobbar järnet i varje byte så att lirarna i nämnda kedjeformation kan briljera. Världsklass. Final idag mot Schweiz. Jag tror Sverige tar det med 2-1.
 
Och sen schlager från Malmö. Ganska trist tillställning, inte många bidrag som stack ut. Ingen Lordi. Inga hyperenergiska tvillingar från Irland. Inga gummor från Ryssland. Visserligen en operasångare, men det har vi ju redan sett. Får hoppas på mer fart nästa år i Danmark. Kul för övrigt att det var just Danmark som vann eftersom det även var de som vann senaste gången det tävlades i Sverige, 2000. Mellanakterna tycker jag var ganska roliga, men kanske mest för oss svenskar. Kvällens mest lysande stjärna var utan tvekan Petra Mede. Vilket proffs!
 
Idag är match i Division 6 södra herrar grupp 1, Västerbottens FF. Vi möter Rödå/HÅS/VIF 2. Gräsplanen är grön och fin, men det verkar ändå som att det blir på gruset idag. Lite surt, men det är som det är. Till skillnad från förra matchen är det redan nu klart vem som ska stå från start. Det blir jag. Trots lite förkylning nu i veckan hoppas jag kunna göra en bra insats. Jag siktar på att hålla nollen i första halvlek. Så får vi se sen. Solen skiner i alla fall och det kommer bli en toppendag!
 
 
 
 
Ps. Måhända att det inte blev någon glass innan middagen. Men medan vi väntade på grillen att den skulle bli grillbar ställde Liv fram en skål med Gott & Blandat. Så vad skulle jag göra? Den kunde ju inte bara stå där orörd...

Det växer så det knakar! Del 3.

Utan att överdriva på något sätt kan man säga att idag har varit årets varmaste dag. Den första glimten av sommaren! Det ger upphov till vissa känslor och ageranden. Som att man vill proppa i sig glass. Så det har jag gjort. Direkt ur paketet. Det är enklast så.
 
Men en dag som denna vill man även sitta en massa på balkongen. Och att sitta där blir trevligare om det finns lite växtlighet. Så Livs ringblommor, mina solrosor och fjolårets smultron har alla tilldelats platser ute i solen.
   
Som man kan se har det hänt en del sen senaste växtuppdateringen! Ringblommorna breder ut sig ordentligt och solrosorna skjuter i höjden likt en raket på nyårsafton. Fast lite mer beständig, försvinner inte efter några sekunder. Därför är solroser sjuttiotvå gånger bättre än raketer. Smultronen längst till höger har nyligen hittat ut ur källaren och blivit nerklippta. Så att det inte är grönt där är förståeligt. Och visst kan man undra hur det så småningom ska kunna bli grönt i den lådan. Nästan så jag tvekar lite själv. Men jag minns samtidigt att det såg precis lika illa ut ifjol, och jösses vad det växte sen!
 
När jag ändå var igång och påtade på balkongen sådde jag lite spenat samt basilika. De är hög experimentell nivå på de två små projekten. Kommer det upp något är det en bonus.
 
Spenatlådan före och efter jag sådde. Den till vänster är före. Om det nu var någon som tvekade.
 
Jag har även en bild på Livs tomatplantor. Jag har inte glömt bort dom. Men eftersom de växer så dåligt, får den bilden komma sist. Ifall ni slutat läsa innan ni kom hit så gör det inte så mycket.

Umeå Dragons - Obbola FK 0-5

Vi hade seriematch i helgen. Det blev 5-0 till oss och det såg ganska komfortabelt ut. Ingen klar spelidé men ändå kvalitéer både här och där i lagdelarna och då blir det vinst mot ett motstånd likt Umeå Dragons. Vi hade mycket boll, men skapade inte så värst mycket målchanser. Men vi är effektiva när chanserna väl uppstår!
 
Vi var två målvakter uttagna till matchen, men bara en kan stå. Därför var jag avbytare hela matchen. Att vara två målvakter på uppvärmingen till en match har aldrig tidigare hänt för mig! Vilken lycka vi har i laget som har det så väl förspänt. Dessutom har målvakt nummer tre nu återkommit i träning efter sin skada och konkurrensen är stentuff. Det är sagt att den som är hetast för stunden ska få stå. Det är nog rätt. Det borde bli det bästa för laget. Att vi pushar varandra för att bli bättre och den bästa står på matcherna. Nackdelen är att backlinjen och resten av laget får tre olika målvaktsstilar att samarbeta med. Jag kan tänka mig att det ibland infinner sig lite osäkerhet, då man inte vet vad man kan förvänta sig av just den målvakten som står för stunden.
 
Men det ska nog gå bra det här. Vi borde kunna springa sönder motståndarna i varje match! Sju avbytare varje match mot lag som kanske bara har en eller två avbytare, det gör skillnad! Om vi lyckas undvika underskattning - vilket tyvärr verkar finnas en hel del av i vårt lag - och kämpar hårt oavsett motstånd kan denna säsongen sluta i dur. Men det är långt kvar.

En torsdag som alla andra

En härlig dag idag! Omvärlden har haft en röd dag, jag har haft en vanlig dag. En torsdag vilken som helst. Plugg på förmiddagen, en tur till Holmsund, lite jobb med Livs hemsida, diskning, fotbollsträning och lite bakning på det. Känns som att jag hunnit med ganska mycket! Såna här dagar är bland dom bästa dagarna. Typiskt få-mycket-gjort-inomhus-väder dessutom, duggregn och mulet hela dagen. Det var väl dags för det efter flera fina dagar med strålande sol och kvicksilvret på väg uppåt. Folk har till och med gått runt i shorts och flipflops, men det tycker jag är lite väl tidigt. Jag har ju fortfarande jackan på mig. Det är ju trots allt bara början av maj och vi är i Norrland. Man kan inte gå sommarklädd redan, det är inte snällt mot vårkläderna.
 
Jag är imponerad av vårt fotbollslag. Duggregn. Några få plusgrader. En lerig grusplan. Ändå över 20 personer på träningen! Jag kan tänka mig att FAIK är lite avundsjuka. Men allt är inte bra med att vara många, jag skulle till exempel inte vilja vara lagledare i detta lag... Kan inte vara lätt med så många att välja bland! Någon/några lär alltid bli besvikna.
 
Näe, nu ska jag ta en jitterbugg! Alldeles färsk och god. Sen sover jag gott.

ÄlskarSnöMenSolGårOcksåBra

Att läsa två kurser på helfart samtidigt är ett hantverk. Framförallt när det är grupparbete i fokus på båda. Att pyssla ihop tiden mellan föreläsningar, seminarie och föreberedelser med gruppen kan vara knepigt när man är med i en grupp. När man är med i två parallellt kan det till och med vara omständigt. Men det ska nog ordna sig. Det måste det.
 
Helgen i Falun var fantastisk! Mycket roligt att få vara med i en så stor grej. Kul att efteråt höra att deltagarna var nöjda! Naturligtvis finns det saker som kunde gjorts bättre, men i det stora hela var det ett bra genomfört evenemang om jag får säga det själv. Resultathanteringen gick bra. Jag såg totalt 10 minuter sport denna helgen, men jag är nog ändå den som har bäst koll på hur det gick!
 
Igår var sista anmälningsdag för lag till Blodomloppet här i Umeå. I sista stund lyckades vi få ihop till ett fullt lag. Det såg länge mörkt ut, med bara fyra av fem platser fyllda. Jag har bestämt för mig att jag läst att tre till fem per lag är okej, men nu stod det att man var tvungen att vara fem. Lite panik där. Ville verkligen ha ett lag. Så jag hörde mig för både här och där, och fick till slut tag på en femte löpare. Så nu är vi fem, och alla är längdåkare. Därför blev lagnamnet ÄlskarSnöMenSolGårOcksåBra.
 
Omtentan förra lördagen gick jättebra! Jag lyckades skrapa ihop en massa poäng och med minsta möjliga marginal fixa ett VG. Väldigt otippat och förmodligen lite oförtjänt. Någonstans känns det fel att man kan få VG på en omtenta. Men men, så kan det va och i detta fallet är det till min fördel så jag ska väl inte klaga.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus