Melodikrysset v.14

Sitter och löser melodikrysset denna lördagsförmiddag. Det var ett tag sedan jag gjorde det nu. Kanske två månader. Det märks. Det börjar inget bra. En svensk låt som sjungs på tyska, vad heter den på svenska? Känner igen den men tyskan gör det omöjligt att försöka komma på några svenska ord som kan bilda en titel. Det fortsätter med ett kort vinkelord som jag inte heller kunde. Sen var det en melodi där en man sjunger opera. Förnamn på 5 bokstäver. Jag gissar på Jussi (Björling), det brukar vara han.
 
Jag tror svaret på gårdagens fråga, "Årets match?", är JA! Fantastiskt tryck i arenan! Fullsatt, 6 002 personer var där. Faktiskt fler än som var på Skellefteås SM-semifinal samma kväll! Visserligen bara en person mer, men ändå. Matchen var ganska fartfylld, med två bra målvakter! Piteås målvakt höll de kvar i matchen första 10 minuterna, Björklöven hade många chanser då. Sedan spelade Piteå upp sig och Björklövens målvakt fick visa sig duktig vid flera tillfällen. Sista perioden, när det stod 3-0, kändes som att det var klart och de bara spelade av matchen, trots att det var bra fart och mycket målchanser. En konstig känsla. Men stämningen i hallen när det började nalkas slutsignal var magisk! En sån glädje! Som jag skrev igår, som Umebo bör man ha varit där denna kväll!
 
Sen kom en låt med musik från Michael Jackson, den kunde jag. Billie Jean. Därefter var det kört igen. En operett. Jag kan ingen sån. Jag vet ju inte ens vad det är. Men sen jäklar! Jag tog det redan innan melodin började spelas! Ravaillacz med sin schlagerdänga! "Men volym i både röst och i kostym" Mest kostym skulle jag tro.
 
Får se hur dagens kryss slutar. Förmodligen att jag kan ungefär hälften och fuskar mig till resterande del rätta svar. Som vanligt.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag brukar inte lösa melodikrysset, men jag vet var hjälpen finns! Sök på Kvasthildas malmdamm! Bloggen skrivs av en tjej/dam som kör malmtåg och som löser krysset och publicerar lösningen varje vecka. Dessutom är hon rätt kul och visar en hel del fina bilder från Kiruna-trakten.

Världen är full av tentor. Det går bättre nästa gång. Själv hade jag en duktig kamrer på jobbet som var fena på koncernredovisning - tur för mig.

Svar: Jag får ta och kolla in den! :) Även jag har hittat ett "facit", en blogg där svaren uppdateras live under lördagsförmiddagen och vem som helst kan vara med och kommentera vilka som bör vara de rätta svaren. "Vonkis" heter den.
Absolut! Nästa tenta ska jag fixa!
Ola Wiodahl

2013-04-06 @ 13:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus