Tenta vs. Kunnande

Jag har idag jobbat på Cederroth och det innebär ett ganska enkelt och ensidigt arbete, vilket öppnar upp möjligheter för härligt grubblande. Dagens funderande bestod i att det är dumt att hafsa igenom kurserna på högskolan med målet att få godkänt (och därmed så småningom en examen). Ett knappt G räcker gott för att få examen, men när det är dags för jobb och man ska använda kunskaperna som inhämtats under studietiden är det inte mycket att komma med.

Jag kom fram till att när man nu tar en massa studielån och skrivit in sig på en utbildning, så är det ganska slarvigt att inte göra något vettigt av tiden. Jag ska försöka att i fortsättningen fokusera mer på att lära mig saker, istället för att plugga kortsiktigt mest för att klara tentorna. Jag tror inte det är lätt att uppfylla det målet, men samtidigt känns det egentligen som det enda riktiga målet. Det är trots allt kunskaperna som används i arbetslivet, inte några bokstäver på ett papper.

- - - - -

Rullskidåkningen i söndags gick bra. Det mesta gruset var borta och jag kände mig starkare i kroppen än när jag åkte rullskidor i höstas. Det är ett skönt kvitto på att jag faktiskt lyckades någorlunda med vinterns skidträning.

- - - - -

Det är tentatider nu. Igår var det redovisning som stod på programmet och efteråt kändes det inte fullt så bra som jag hade hoppats. Därav dagens grubblande.

På fredag är det tenta i marknadsföring och där har vi haft seminarium på alla delarna som ingår i kursen så allt borde vara påläst en gång redan. Men inläsning för några veckor sedan behöver ju nödvändigtvis inte innebära att det sitter kvar i hjärnan nu. Tyvärr.

Efter marknadsföringen på fredag kan man tro att det är slut med skrivningar för de här veckan men så är det inte! På lördag är det dags för Högskoleprovet och både Liv och jag ska skriva det. Jag skriver mest för att jag helt enkelt tror att jag kan göra bättre ifrån mig än vad jag gjort tidigare gånger jag skrivit det provet. Sen är det ju kul med prov, att få testa vad man kan! :)

- - - - -

För övrigt tycker jag det var helt rätt att Hyvönen fick dubbla matchsstraff i matchen mellan Färjestad och Brynäs nu ikväll. Först en ful elbowing och sedan kastade han handskarna i ett gruff. Klockrent.

Årets första x 2

Vårsolen är ett bra redskap för att väcka träningslusten. I alla fall för mig. Några veckors paus från tränandet i kombinationen med solen gör susen!

Igår tog jag årets första löprunda på mycket varierande underlag. Snö, is, gegga, vatten och så faktiskt lite torr och fin skogsväg på sina ställen. Med mig hem fick jag skitiga ben och lite träningsvärk. Låren var som två stela klumpar! Men det kanske inte var så konstigt, det är inte så mycket träning för låren när man åker skidor (i alla fall inte med den stilen jag har, kanske är annorlunda för andra).

Träningslust som sagt, och idag blir det årets första tur på rullskidorna. Hoppas de sopat ordentligt!

990 gram

Det finns bra saker med att godiset på ICA Maxi kostar 29,90 kr/kg.

Och så finns det dåliga. Som att man köper för mycket. Inte för mycket som i "oj, vad dyrt det blev" utan istället för mycket som i "oj, vad ont i magen jag kommer få".

Igår köpte jag 990 gram, enbart till mig. Jag räknar med ont i magen och tänder som protesterar hela helgen. Men det kostade ju under 30 kronor, så frågan är om det inte kommer vara värt det i alla fall!

Surt när en plan går i kras, men...

För er som inte vet det har Liv och jag ett tag funderat på att flytta från Falun för att vi båda ska kunna utbilda oss till något som vi båda vill och tror oss ha en framtid i.

Ett tag har vi varit inne på att flytta till Örnsköldsvik. Då skulle jag kunna fortsätta mina studier på Civilekonomprogrammet i Umeå och Liv skulle kunna studera på Spa-programmet i Ö-vik, vilket hon är intresserad av.

MEN. Idag på förmiddagen upptäckte Liv att de till höstterminen inte ska ta in något folk på Spa-programmet och att de förmodligen kommer lägga ner hela utbildningen. Snacka om bakslag.

Surt när en plan går i kras, men det öppnar upp för nya möjligheter, så är det alltid. Nu är vi visserligen inne på att flytta till Ö-vik i alla fall, så det blir ju inte så mycket nytt jämfört med vår ursprungliga plan.

Fortsättning följer...

Måste vs. Vill

Jag har tänkt. I somras var jag iväg på en kickoff med HAC och då var det en inspirerande föreläsare som pratade mycket om vad vi säger till vår egen hjärna och på vilket sätt detta sedan påverkar vår vardag. Jag vet att han pratade om det här med att hjärnan inte kan uppfatta ordet "inte" och att vi därför ger en mängd tokiga instruktioner hela tiden.

Men det var inte det som fastnade djupast hos mig. Jag kommer ihåg att han pratade om "måste" och "vill", och skillnaden mellan dessa. Han menade att "måste" är väldigt negativt laddat och skapar olustkänslor inom oss medan "vill" inte har den effekten. Jag har tänkt på det där lite då och då och kommit fram till att han hade väldigt rätt! Om man i varje situation man är på väg att tänka att det är något man "måste" göra, bör man instället tänka att det är något man "vill" göra.

Om man tänker efter hittar man ett "vill" i alla situationer där man tror det är ett "måste". Om man mot förmodan inte hittar ett "vill" finns det överhuvudtaget ingen anledning att göra det man tänkt.

Ett exempel. Man har lovat sin granne att hjälpa till med att laga en gräsklippare. Man har fullt upp med sitt egna och har egentligen inte tid med detta, plus att man inte tycker det är särskilt kul att laga gräsklippare. Men man gör det ändå för att man känner att man "måste". MEN det bör inte vara därför man gör det! Man gör det för att man vill genomföra det man lovat och därigenom hjälpa sin granne. Alternativt gör man det för att man vill bli av med det, inte för att man måste bli av med det.

Det är värt att tänka på det. Man blir gladare av att vilja saker än att tvinga sig till saker, även om det är samma saker!

- - - - -

Igår snöade det i Falun. Dagen efter skidspelen. Är det inte lite komiskt?

- - - - -

Idag ska jag nog ta mig en tur i Skidspelsspåren. Det skulle i så fall bli min första tur på skidorna sedan De Nio Milen! Dock hörde jag att många spår tagits bort och den snö som legat på vissa ställen flyttats till hoppbacksgropen, de ska nämligen ha ett snowboard/snöskoter-event där i helgen, Clash Of Nations. Det är lite tråkigt, hade varit kul att åka upp längs Mördarbacken och känna sig som en riktig värlsdscupåkare.

- - - - -

För övrigt fick jag tillbaka på skatten i år. Jag trodde det skulle bli restskatt på fem-sex tusen men det visade sig bli några tusenlappar tillbaka. Vilken jackpot!

Svenska Skidspelen

Igår anlände mamma hit till Falun. Hon stannar till söndag och det är framförallt Svenska Skidspelen som står på programmet. Idag är det "King of Mördarbacken" samt "Queen of Mördarbacken" som ska avgöras. Små korta lopp med mycket stigningar. Jag tror det blir bra. Framförallt ser det ut att bli bra väder, och det är alltid roligt!

- - - - -

Och när jag ändå är inne på skidåkning. Igår blev Vasaloppet 2013 fulltecknat! Endast 11 dagar efter biljettsläppet är de 15 800 platserna bokade. Imponerande! Tur jag var på hugget.

- - - - -

Till sist, två glada nyheter:
1) HV vann över Färjestad igår, vilket innebär att matchserien fortfarande lever och hoppet om vidare avancemang för HV finns alltjämt.
2) Imorgon visar de nästa match i denna spännande kvartsfinalserie på TV4. Kl 16.00 drar det igång och då jädrar ska det hejas!

Nya mål i sikte!

Jag verkar ha blivit av med den värsta sjukan. Visserligen är andetagen ibland lite besvärande och näsan rinner lite som den vill, men jag är ju på benen och fullt kapabel till det mesta. Så jag får vara nöjd!

Till exempel har jag idag gått en promenad med Liv och Emilie och det var inga problem. Dock lite isigt i skogen men det är ju inte min förkylnings fel.

- - - - -

Igår satt vi och planerade sommarens höjdpunkt lite grann. Jag tycker läget är under kontroll, det är ju drygt 5 månader kvar och de viktigaste sakerna är ju bokade. För tillfället är det hur inbjudningskorten ska se ut som är på tapeten.

- - - - -

Satt förut och skulle lägga ett platsspel i ett lopp till dagens tävlingar på Bollnästravet. Men dessvärre krånglade internet och jag kunde inte lägga spelet. Jag kollade nu hur det gick i loppet. Skulle jag inte ha gjort. Hästen jag skulle satsat en tia plats på kom tvåa. Tills oddset 14,10 gånger pengarna. Inte kul när sånt där händer.

- - - - -

En sak som jag klurat på i några år och som känts nästintill omöjligt har nu börjat kännas mer och mer realistiskt och verkligt och är från och med nu mitt nästa stora mål på idrottsfronten. Det handlar om att genomföra En Svensk Klassiker. Det innebär att ta sig i mål på fyra specifika långlopp under ett kalenderår. Loppen är Vasaloppet, Vansbrosimningen, Lidingöloppet samt Vätternrundan.

Skidorna bör inte bli några problem, de nio milen känns som att jag ska kunna klara igen. Simningen tror jag att jag ska klara av om jag bara tränar upp min simteknik ett tag innan och inte har något resultatkrav. Löpningen är lite samma sak som med simningen, den bör jag klara om jag tar det lugnt. Och ett varv runt Vättern, som många anser vara den jobbigaste, ser jag faktiskt fram emot! Om jag införskaffar en riktig cykel som är skapad för att cyklas på 13-14 timmar i sträck så tror jag det blir en härlig cykeltur.

- - - - -

En Svensk Klassiker känns så realistiskt att jag redan börjat fundera på en eventuell utmaning efter att jag genomfört det. Vad det är för utmaning tänker jag inte avslöja men det är lite på samma tema som En Svensk Klassiker...

Upp och ner!

Idag var en häftig dag! Det är konstigt hur kroppens tillstånd kan svänga så mycket på bara en dag. I morse när jag vaknade hade jag ont i halsen men kunde ändå vara som vanligt, dock med en halsduk kring halsen och honungsvatten istället för kaffe efter morgonens tallrik med havregrynsgröt.

Men allteftersom dagen gick började jag må sämre och sämre, tack vare en begynnande huvudvärk. Det var inte alls bra då jag skulle ägna dagen åt skolarbete. Men jag kämpade på det jag kunde! Dessvärre fick jag kapitulera strax efter lunchtid då huvudvärken fick mig att gå till sängs. Väl där började känslor av illamående stiga inom mig och jag noterade att små små justeringar angående sovställningen påverkade detta illamående förbluffande mycket. Det var en kamp, jag mot illamåendet!

Och ännu en gång fick jag kapitulera. Rejält. Det positiva är att jag faktiskt hann till badrummet. Annars var det mest negativt med den upplevelsen.

Fast det fanns faktiskt ytterligare en positiv grej, jag började må bättre. Med hjälp av ett par alvedon och tacksamt ompysslande av min underbara älskling kombinerat med ett par timmars sömn kom jag på fötter igen!

Så från helt okej till helt utslagen tillbaka till helt okej på en och samma dag. Fascinerande.

Inspiration upp över öronen!

Jag var ju på utbildning i helgen. Och jag skulle vilja säga att det fanns gott om Vasalopps-viljor, så det blev förlängd frukost, utökade raster och kombinerad rättning av tipsrunda med de sista kilometerna av loppet. Vi satt alltså och småkikade på åkarna på storbildsskärmen samtidigt som utbildningsledarna stod och pratade. Inte helt optimalt för att lära sig saker, men inte alls dumt om man vill se skidåkning!

Och när det närmade sig upplopp, bara några hundra meter kvar, avbröt vi ledarna så att vi kunde höja ljudet och koncentrera oss fullt ut på det som faktiskt var viktigt denna dag, målgången i Vasaloppet.

Och vilken målgång det blev! Jag höll nog lite på Tynell men Brink var helt enkelt lite för bra för de andra. Fantastiskt bedrift att vinna 3 år i rad!

- - - - -

Utbildningen då, som ju faktiskt var huvudmålet med helgen, var toppen! Jag blev så inspirerad av alla tips de andra studentidrottsföreningarna gav under helgen att jag hade lite svårt att sova igår. Många idéer som rullade runt i huvudet. Jag undrar hur vi ska hinna med allt...

Tyvärr tror jag inte vi kommer göra det, hinna med allt alltså. Det gäller att gallra bland tankarna och välja ut de viktigaste och börja jobba med dessa. En av de roligaste tankarna är angående att arrangera en triathlon-aktig tävling, fast med enbart två grenar men istället två etapper av varje gren. Kan det kallas Duathlon? Löpning och cykling om vartannat är det i alla fall. Hoppas det blir av, jag tror på idén!

Fixat!

Sådärja, då är jag anmäld till Vasaloppet 2013!

Bara att börja träna.

Utbildning!

Återigen en vårdag. Ja jag klagar inte, jag har ju åkt mitt skidlopp. Hade jag varit Vasaloppsarrangör eller framförallt, arrangör av Svenska Skidspelen, hade jag nog klagat en hel del. Två veckor kvar till Världscupen i längdskidor ska avgöras här i Falun och för tillfället håller den sista snön på att smälta bort. Låt oss hoppas att de har ett rejält lager med konstsnö någonstans!

- - - - -

I helgen ska jag åka till Uppsala. På programmet står en natt på hotell och två dagar med styrelseutbildning tillsammans med Sveriges Akademiska IdrottsFörbund, SAIF. Naturligtvis kommer jag inte ensam ha utbildning med ett helt förbund utan vi är studenter från flera olika Studentidrottsföreningar runt om i landet som ska åka dit. Jag tror det blir en trevlig helg och hoppas jag åker tillbaka till Falun på söndag med många nya och värdefulla kunskaper!

Det tråkiga är att vi kommer missa Vasaloppet. Men samtidigt är alla vi som är där idrottsmänniskor på ett eller annat sätt så man kan ju hoppas att någon form av gemensam vilja att se loppet kommer infinna sig, vilket kanske förlänger en rast eller förkortar en föreläsning!

Cykeln har talat om att det är vår.

Det är lite vårkänslor ute nu. Solen skiner, fåglarna kvittrar och överallt är det vatten.

Dessutom har växlarna på min cykel tinat så nu kan jag använda alla mina 7 växlar och inte bara en enda!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus