Dagens visdom

Ge dig inte ut på cykeltur i okända områden med en elva år gammal karta. Det är inte säkert att alla skogsvägar går som de en gång gjort. De vägar som finns på kartan kan ha växt igen och det kan ha tillkommit vägar som inte är inritade på kartan.

Om man struntar i denna visdom kan det hända att man cyklar fram på det man tror är en väg ända tills man måste leda cykeln på det man tror är en väg för att en stund senare konstatera att det var ingen väg. Men så vips hittar man en väg och tänker "aha, här är det ju!". Med nyvunnen optimism ger man sig iväg i full fart, som på lätta moln, för att en stund senare komma till ett vägskäl och en aning sorgsen konstatera att man var på just detta ställe för en stund sedan. Då är det bara att vända hem på en väg man säkert hittar, utan att ha fått ta sig runt den slingan man så gärna ville. Och komma hem mycket senare än man gärna ville dessutom.

Fast det är ju skönt att få vara ute i naturen, även om cykelturen inte riiiktigt blir som man har tänkt sig.

Shit,

imorgon åker jag till Arvikafestivalen.

Man skulle kunna säga att jag inte är laddad. Men det vore att ljuga och sånt tycker inte jag om.

Jag är lite besviken.

På främst två saker.

1. Vi förlorade mot jumbolaget igår. Ariel - Björkshult slutade 7-4. Kanske att de vann för att de kanske hade för många a-lagsspelare i denna b-lagsmatch. Fast som vi uppträdde förtjänade vi inte att vinna. Det var den gnälligaste matchen jag har spelat och det var mestadels vårt lag som stod för gnälligheten. Dock en väldigt skön kommentar av en kille i vårt lag. Han sa "vi spelar i den sämsta serien, då har vi också de sämsta domarna". Och det har han ju helt rätt i. Problemet var att domaren hörde det.. Det tog inte många sekunder innan det gula kortet sken ikapp med eftermiddagssolen.

2. Det blir inget hölassåkande. Grannen har slagit en åker vid vårt hus och hållt på att vända och vända för att torka det. Igår var jag och luktade på höet och konstaterade att det var färdigt. Tillräckligt torrt för att köras in. Och mycket riktigt, idag kom bonden och förberedde insamlingen. Så jag gick och pratade med honom för att höra när han skulle komma och hämta det. Då säger han att han ska göra rundbalar av höet istället för att samla upp det i en stor vagn. Inte alls roligt, jag har ju gått i flera dagar och sett fram emot denna åktur.


Men jag ska inte tjura. Det är sommar och allmänt underbart. Var och plockade smultron i morgonsolen. Kanske blir en plockningsräd ikväll med. Jag har fått lukta på ljuvlig och somrig hödoft, även om det inte blev hölassåkande. Snart ska jag åka ner till sjön och bada. Nu ska jag göra mig en glass och sätta mig utomhus och njuta. Allmänt underbart som sagt.


MUMS!

Michael Jackson är död.

Det verkar som att alla bloggare skriver om Michael Jacksons död. Jag vill ju inte vara utanför så jag tänkte att det måste jag också göra.

Action

Ikväll var det rörelse i byn. Mamma klippte gräset. Grannen klippte gräset. Jag klyvde ved. Grannen och ett gäng andra bönder plastade ensilagebalar. Och så finns det folk som säger att det inte händer grejer på landsbygden..


För övrigt lite tråkigt att Spanien förlorade ikväll. Jag gillar Spaniens landslag men idag gjorde USA en bättre match och därför vann de.

Dagens namn

Kolla till vänster, där står idag tre namn. Johannes, Döparens och Dag. Johannes vet jag flera som heter och Dag är också ett bekant namn för mig men finns det någon som heter Döparens? Jag tvivlar.


För övrigt vann vi matchen igår. 2-1 blev det och kanske att ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist men fotboll är inte rättvis, flest mål vinner. Jag tycker vi i försvaret gjorde en bra match. De pressade på ordentligt i början och i slutet av matchen men vi var alerta och fick undan bollen.

Bojkotta solen

Ikväll är det match. Tror faktiskt att det är den mening som förekommit flest gånger i den här bloggen.. I alla fall, vi möter Mörlunda på Ekingen klockan 19. Serien har nu vänt vilket innebär att vi redan har mött Mörlunda en gång den här säsongen. Det gjorde vi i seriepremiären och vi vann med 6-2. En härlig seger där starten av andra halvlek blev avgörande eftersom vi öste på och tryckte in två bollar direkt.

Idag har jag varit och klippt mig. Känns bra att fått skallen gallrad, som min lillebror hade uttryckt det.

Just nu sitter jag ute i trädgården på en filt. Jag har tagit skydd under ett päronträd för jag har nämligen bestämt mig för att bojkotta solen. Ja det är sant. Jag ska bojkotta solen. Jag insåg igår att jag inte kan få liiite färg på huden, utan att jag antingen ser ut som en blekfis eller en grisrosa blekfis. Och då föredrar jag faktiskt att enbart se ut som en blekfis. Så från och med nu är solkrämen och skuggan mina bästa vänner i kampen mot solen.

JAG VANN ALLA MILJONERNA!








Näe, nu skojade jag. Jag vann knappt ett öre. Men vädret var fint och jag fick se "Loket". Inte så illa ändå.


Yeah!

Snart lämnar jag Fögeberg för en dag på Kalmartravet. Yeah!
Det är jackpot, 46 miljoner kan man vinna!            Yeah Yeah!!
Fast det lär inte jag göra, men jag är glad ändå! Yeah Yeah Yeah!!!

Värdelös

Jag sitter och kollar på U21-matchen mellan Sverige och Italien. Eller ja det är väl en liten lögn. För det första är det halvtidsvila just nu och för det andra slumrade jag till under flertalet av de första 45 minuterna. Men jag var tillräckligt vaken för att kunna konstatera att den största förändringen som bör göras till andra halvlek är att byta ut Jesper Hussfeldt. Kommentatorna alltså. Jag har förr tyckt han varit helt okej, men idag är han VÄRDELÖS! Han säger en massa totalt ointressanta saker. "Nu har den italienska tränaren tagit av sig kavajen". Vem bryr sig.

För övrigt tycker jag inte att det var utvisning. Jag tror domaren gick på att svensken med nummer 4 på ryggen rusade fram och var fruktansvärt förbannad på Balotelli. Jag tycker inte att förseelsen var så farlig. Den gula ostskivan hade räckt.

21

Jag fyller år idag. 21. Min nyligen instiftade tradition att handla på systemet på min födelsedag varje år håller ännu i sig. Förra året fick jag ett grattis av kvinnan som satt i kassan men i år var det tyst. Inte heller fick jag ett tuggummipaket, det fick jag också förra året. Det verkar som att det är snåla tider på Systembolaget.

Idag har jag fått en del pengar som är ämnade åt en resväska. Så nu ska jag leta reda på en stor och bra resväska och om det blir pengar över ska jag köpa något att stoppa i den.

När det gäller presenter fick jag flest från... *trumvirvel* ...          ...mig själv! Hade nämligen beställt ett gäng CD-skivor och flera filmer som jag hämtade ut idag! Så jävla smart, då får man precis det man vill ha!

Nyss åt vi tårta och om det inte hade varit så att jag är ett enormt tårtmonster hade någon hunnit ta en bild på den fina smultrontårtan.

Nu sitter jag och lyssnar på en av skivorna jag köpte, The Sounds nya Crossing the Rubicon. Har snart lyssnat på halva skivan och det känns lovande. Om cirka två veckor står jag på Arvikafestivalen och kollar på dom och jag tror faktiskt att det kommer kännas riktigt bra. Till och med bättre än att fylla 21.

Tavlor

Efter lite trubbel är det nu klart att det blir Arvikafestivalen för mig om två veckor. Jag ska tälta ihop med en kille jag aldrig har träffat. En kompis kompis. Ändå känns det som att det kommer bli en kanonfestival. Fast det är klart, jag har ju fått nys om att han sympatiserar med både HV och Liverpool. Det betyder ju att det i alla fall finns lite vett i pojken.


Vi vann ikväll. Vi spelade mot Oskarshamns UBK hemma på Ekingen och resultatet skrevs till 4-2. Jag stod för två målgivande tavlor och är därför mycket glad att killarna gjorde fyra baljor så jag slapp bli syndabock.


Jag ger mig inte. Återigen deltar jag i bildtävlingen på SR P4 Kalmar-programmet müslis hemsida. Denna gång är kategorin väder och min bild är bild nummer 13. Etta, trea. Röstningsfunktionen hittas under alla bilderna på högersidan. Jag har läst att det just den här veckan betyder tur att rösta på otursnumret 13. Testa vetja!

As You Die

Så heter Takidas nya singel.

Om man kan vara kär i en låt, är det precis vad jag är nu.

God natt

Jag är helt slut.

Så kan det gå när en konditionssvag målvakt spelar vänsterback!

Dags att sova.

Vänsterback

För en timme sedan blåste domare Gunnarsson av matchen mellan Björkshult och Rödsle. Det blev 4-0 (tror jag) till Rödsle, inte kul. Det var första gången jag var med och spelade i Björkshult och min position var, hör och häpna, vänsterback! Inget målvaktsjobb idag inte! Eller ja, vid ett par tillfällen fick jag offra mig som sista man och rädda. Takterna sitter väll i helt enkelt.

Jag spelade alla 90 minuter och misstänker att jag imorgon kommer vara en aning stel. Det är STOR skillnad på att vara målvakt och utespelare. Det är efter en sån här dag man förstår att det är ganska glassigt att vara målvakt.

Kanske att något av målen är mitt fel. Jag vet inte. Men jag kämpade på och var på rätt plats i åtminstone några situationer. I vilket fall som helst, jädrigt kul var det! :D

Nu blir det vila i soffan och en bra film.

Student

Nu är det klart! Jag ska på Crossover-vecka i början av augusti. För en liten stund sedan betalade jag in anmälningsavgiften till folkhögskolan. Beställde även tågresan som faktiskt kostar lika mycket som själva kursen..

Men skit samma, det är det värt! Tror jag, det går ju faktiskt inte att veta förrän det är över. Men jag har goda skäl att tro det. Min mamma och min morfar har varit i de områden jag ska till och de trodde båda två att jag kommer gilla det. Sen är det ju så att det här är tredje sommaren som jag spanar in den här lilla kursen och det tycker jag säger en del. Tredje gången gillt alltså! :D

Igår tog min lillebror studenten. Mycket skrik och ståhej, men det är ju kul för de små barnen att få sluta skolan så de kan göra vad de vill. I dessa tiden får väll hälften av dom gå till arbetsförmedlingen på måndag så man kan ju undra vad de egentligen firar...

Härligt firande av Per var det i alla fall. God mat och trevligt sällskap. En bra dag helt enkelt.


När vi väntade på att Per skulle springa ut såg jag en skylt som jag ville ha ett kort på. Jag kryssade mig fram bland alla studenter och dess anhöriga för att komma tillräckligt nära för ett fint kort.
Jag tror man måste ha sett filmen Dirty Dancing för att fatta meningen med den här skylten.


Skogsby

Strippklubb. Det trodde jag verkligen inte om den lilla idylliska håla jag tillbringat våren i.




Här är en bild från ett vårsoligt Skogsby

Crossover-vecka

Jag vet inte riktigt vad Real Madrid håller på med. De senaste dagarna har de värvat Kaká och Cristiano Ronaldo samt har David Villa på ingång. Dessa tre stjärnor tvingar Real Madrid att punga ut med totalt över två miljarder svenska kronor! Och folk säger att det är finanskris...

Idag har jag bestämt mig för att hoppa på en sommarkurs i augusti. Jag ska paddla i 2,5 dagar och vandra i 2,5 dagar. Platsen är Jämtlands fina natur. Frågan är om inte detta är precis rätt grej för mig att göra i sommar. Jag hoppas på det i alla fall! Ska bli grejjt!

Skatteåterbäring

Jag fick tillbaka på skatten idag, tjoho!

Jag tror jag ska fira med en dusch.
Senare kan det dessutom bli tal om lite glass.
Vilken kväll.

Ny vän

Med facit i hand, känns det som att jag röstade på rätt parti igår. Jag känner mig helt klart som en vinnare.

Har för övrigt blivit vän med en man vid namn Ola Pettersson på Facebook, som jag dessutom har en gemensam bekant med. Jag tycker det är så fruktansvärt roligt. Trodde aldrig att det på min sida skulle stå: "Ola Pettersson skrev i din logg" haha!

Jag är lättroad ibland.

She's Minimal Like The Wind

Jag har haft planer på att köpa en endagsbiljett till Hultsfred om de för mig intressanta banden spelar samma dag. Nu är det så att Regina Spektor, The Killers och Takida spelar samma dag! Tre av mina favoriter. Skitbra tänkte jag och gick in på biljettsidan. Då märkte jag en liten detalj jag inte gillar. Dessa band spelar på torsdagen och till den dagen säljs inga endagsbiljetter..

Skit.

---------------

Min favoritlåt just nu är Minimal med Pet Shop Boys.

Gick in på youtube för att hitta en bra version att länka till.

Då hittade jag en mashup, She's Minimal Like The Wind.

Inte så dum.

---------------

I Wanna Dance With Bloodbound är inte heller så dum.

Ganska otippat med mashup mellan Hammerfall och Whitney Houston.

Men jag tycker det funkar.

Sverige

Jag har i flera dagar tänkt skriva ett inlägg om de folkhögskolor jag har sökt till hösten. Jag har tänkt för mig själv att "åhh vad långt det kommer bli, jag har så mycket att berätta" och troligtvis har jag av den anledningen bävat lite för att skriva det. Nu när jag har gott om tid att skriva, då kommer jag inte på vad det var jag hade att berätta...

...så det får bli en kort version.


Fan vad jag är bra! Eller är det helt enkelt så att det inte är så många som sökt folkhögskolor i höst... Jag har nämligen sökt 6 kurser på olika folkhögskolor runt om i landet och kommit in på 5 av dom. Den sjätte ville att jag skulle åka till Sala för en intervju och det tyckte jag var lite väl långt. Dessutom hade jag i det läget redan kommit in på en annan skola så jag tackade nej till intevjun.

Tyvärr kan man inte gå på fem olika skolor samtidigt så jag har bestämt mig för att gå en utbildning till Naturguide på Hampnäs folkhögskola utanför Örnsköldsvik. Jag är fullkomligt övertygad om att det kommer bli sjukt kul och längtar enormt mycket!

Sverige fick stryk igår. Sverige är inte så bra. Två mål framåt på fem matcher kvalificerar man sig inte till VM med. Låt oss hoppas på svensk glädje idag istället när Robin Söderling spelar final i franska öppna. Heja heja!

Korv

Det är intressant att klyva ved. Man märker att olika trädslag luktar olika saker. Till exempel äppelkräm och korv.

Alltså, KORV!? helt jädra vanlig korv! Hur gick det till?? I vilken fas av evolutionen bestämde sig en trädsort för att lukta korv!? Och i vilket syfte?? Jag fattar ingenting.

För övrigt gör det ont att klämma sig.

Söderling

Det är mycket fotboll i dessa tider.

Nu ikväll har jag spelat match. Vi vann mot Älghult hemma på Ekingen med 3-0. Vi spelade stundtals helt okej men stundtals var det riktigt dåligt från vår sida. Men tydligen inte tillräckligt dåligt för att förlora mot Älghult. De är visst inte så bra.

Imorgon är det VM-kval, Sverige - Danmark. Vart man än vänder sig snackas det om den matchen. Är inte så himla insatt men jag har förstått att Sverige är i stort behov av poäng så en vinst skulle inte sitta fel. Men jag tror på 0-0 och en riktig skitmatch. Danskarna ser nog till att förstöra vårt nationaldagsfirande, danskjävlar!

Om tio dagar börjar U-21 EM. I år spelas turneringen i Sverige, närmare bestämt den västra delen av vårt avlånga land. Det pågår i två veckor och det kommer en hel del namnkunniga spelare. Man borde egentligen ta sig dit och spana i en match eller två...

På söndag klockan 15.00 sitter jag bänkad vid teven. Då är det final i Franska Öppna mellan Roger Federer och Robin Söderling. Lyssna hur det låter, Federer.. Söderling.. Final..  Snacka om prestation av svensken att ta sig så långt som han gjort! Känns riktigt stort att en svensk är i final i franska öppna.

Ps. Nån mer än jag som är sugen på U21-EM?

Trött

Det är många som inte har möjlighet att gå i skogen på morgonen. Det är synd om dom. De missar morgonsolen som sakta men säkert reser sig bakom tallarna och granarna. De missar också fåglarna som sjunger dagens första truddelutter, sittandes uppe i träden. Det är synd om dom. (Alltså inte fåglarna utan de som.., ja ni förstår.)

Imorse var jag väldigt trött. Jag var seg och loj. Antar att det har att göra med Lisebergsresan i tisdags. Men tröttheten hindrade inte mig från att njuta av skogens uppvaknande. Lite naturen-ger-mig-ro-feeling.

Liseberg

Jag körde på ett rådjur igår. Vi (Jessica, Martin och jag) var på väg hem från Liseberg när ett gulligt rådjur fick för sig att det var en bra idé att rusa upp mitt framför en bil. Jag tror att han/hon idag, när han/hon promenerar runt i rådjurshimlen, ångrar sig.

Jag tror också att han/hon slapp lida. Min högra lykta träffade ganska klockrent i huvudet på rådjuret och efter en liten stund låg han/hon helt stilla. Alla vi tre i bilen klarade oss undan skador, bara lätt chockade till en början. Måste berömma vårt handlande. Vi hjälpte varandra att göra rätt saker. Ringa polisen, märka ut platsen osv. Inte alltid man har närvaro nog att göra dom sakerna. Tyvärr vet jag det av egen efrarenhet.

Som sagt, vi var på Liseberg. Mycket trevlig dag. Tack allihopa! Det var inte så mycket folk i parken så väntetiderna var korta. Dagens höjdpunkt var nog första turen i Balder. Den är mäktig! Gillar också Uppswinget och de två tornen på berget. Kållerado var fruktansvärt mesig. Förr fick man ju anstränga sig för att inte bli blöt. Nu hade de stängt av den ur vattensprutnings synpunkt mest spännande delen av banan. Tråkigt. Samtidigt är det ju skönt att inte bli blöt. I och för sig brukar inte jag bli blöt i Kållerado. Men bara för att jag skrev det här lär jag ju se ut som om jag har badat med kläderna på nästa gång jag åker den.

Jag var hemma strax efter 2. Väckarklockan var ställd på 05.00. Fantastiskt egentligen att jag har genomgått en hel dags arbete och en fotbollsträning och fortfarande klarar av att hålla mig vaken. Dagen håller ju på och bli natt för tusan!

Imorgon är det upp klockan fem igen och sedan skogsplantering till 16 innan jag ska hem och klippa gräset samt klyva ved. Det där med att sova får jag nog vänta med tills jag blir pensionär och har gott om tid.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus