Semester

Nu känns det lite som semester. I helgen blir det en resa till Norrland och kära Hampnäs. Årets teaterelever ska göra en föreställning av fjolårets teaterelevers diktsamling. Det blir spännande! Det blir också kul att återse Hampnäsudden och den del av Hampnäsmänniskorna som kommer dit.

Förutom Hampnäs ska vi till vackra Röån. En helg där kommer sitta fint! Emellertid innebär en semestertripp till Röån inte att det är pluggfritt. Det har jag inte tid med. Men en annan miljö när jag pluggar kommer göra gott.

- - - - -

Esterel ska anmälas till ett lopp på Åby den 7 oktober (om exakt en vecka). Det verkar dock som att det kan bli tufft att komma med bland de tolv som får starta. Därför ska hon också anmälas till ett lopp på Halmstad den 10 oktober där hon får starta med 20 meters tillägg. Kan gå!
Det är mycket prat om min häst just nu. Man kan säga att jag är inne i en älska-trav period.

- - - - -

Kom igen nu HV! 0-1 i början av sista perioden, ni vänder det killar!

Femma!

Det gick ganska bra för Esterel igår. Hon kom visserligen inte bättre än femma men hon slog nytt personligt rekord på distansen och passerade mållinjen med krafter kvar i ryggen på en tröttnande häst. Problemet är att hon nu har passerat 200.000 intjänade kronor med endast ett par tusen och därmed kommit upp i klass på V75 samt att hennes femteplats bidrar till att hennes startpoäng numer är ganska låga. Dessa båda små problem innebär att det kan bli lite kruxit att hitta passande lopp.

Detta samtidigt som hon verkar vara i toppform gör det hela till en lite tråkig situation. Men vi hundra ägare är glada ändå. Hon är en fin häst och det är räcker i många lägen för att bli nöjd.

Heja Esterel!

Ikväll startar Esterel på Halmstad. Jag hade gärna varit där men det är inte riktigt möjligt. Strax efter 19 ikväll går starten och jag ska se loppet i efterhand på ATG Play. Om man inte kollar upp resultatet innan blir det som live. Smart va!?
Esterel Gull
Min häst, iaf 1/100, Esterel Gull.

- - - - -

Idag har jag sökt ett litet jobb. Eller ja, jag har hört mig för ifall det finns något jobb att söka. På Rommetravet. Kanske att man kan få sitta i totokassorna under tävlingsdagarna. Jag tror jag skulle gilla det.

- - - - -

Innebandyn i lördags blev en liten missräkning. Det kom bara 4 personer. Förra året hade de på liknande träffar varit 30, nu var vi som sagt 4. En liten skillnad. Men vi hade kul och jag har fortfarande träningsvärk efter innebandypasset. Så kan det gå när man glömmer uppvärmning och struntar i nedjoggning!

- - - - -

För övrigt gick även travet åt skogen i lördags. 4 rätt på V75 får man inga pengar för. Det får man däremot i lotto. Där får man också - såklart - pengar för 5 rätt, vilket var exakt det jag lyckades skrapa ihop på min rad i Speljävlar. Jag och Liv satt och kollade på dragningen på tv och när vi hade fem rätt efter de fem första bollarna såg det onekligen bra ut! Men sen sket det sig och resultatet blev 68 kronor. Det är inte mycket, men bättre än noll.

Innebandy!

Nu är det paus i mitt pluggande. Om en knapp timme vankas Innebandy!! HIFF (Högskolans IdrottsFörening Falun) har bokat in ett innebandypass på två timmar i en idrottshall här i stan. Lite käk nu framför senaste nytt inför dagens trav och jag är redo för en eftermiddag med innebandy (och trav-resultat när jag kommer hem). Nice!

Startklart!

Efter olika turer hit och dit angående kommande start för Esterel Gull är det nu klart vilken dag det blir race. Måndag på Halmstadstravet i lopp 3 (V65-1) är det som gäller. Det är såklart kul, men spåret hade kunnat varit bättre. Bricka 8 är ingen dröm precis. Tufft motstånd är det dessutom. Vinstförväntningarna är nära noll, men man kan hoppas på att hon smyger med på innespåret och spurtar till en fin placering till slut. Tränaren är nöjd med henne just nu så lite borde hon kunna springa tycker jag.

Gud vad spännande det blir på måndag!

Vi i Femman

Ikväll har jag lyssnat på inspelningen från när jag var med i Vi i Femman för drygt 10 (!) år sedan. Halleluja vad tiden går! Som tur är har jag lagt förlusten bakom mig och min lilla fadäs med nyckelbenet verkar vara glömd hos de flesta. Min röst kände jag inte igen men det brukar ju vara så.

Jag vet inte riktigt varför, men vid flera tillfällen under programmets gång kände jag mig nervös. Troligtvis var det någon form av återkoppling till den där tisdagen i februari år 2000 då jag var med i radio och jag svettades ymnigt av just nervositet.

En sak jag la märke till med inspelningen var att programledaren var en man vid namn Tomas Forsell. Det är samma man som är lärare för musikteaterklassen på Ölands Folkhögskola. Det hade jag inte en aning om när jag gick där förra våren. Men nu vet jag. Tomas är säkert känd bland den äldre generationen från diverse musikprojekt, bl.a. Häjkån Bäjkån, men för mig blir han först ett känt namn när man nämner att han är pappa till Gry Forsell. För övrigt visade en googling på honom att han är bror till Johannes Brost. Otippat! Fast de är, när jag tänker efter, ganska lika utseendemässigt.

Valvaka

Det blir inget V75 för Esterel denna gång. Hon har inte tillräckligt med startpoäng och kom inte med i loppet. Nu blir det istället troligtvis ett lopp på Karlshamn på V65 om en vecka. Det är inte dåligt det heller!

- - - - -

Valvaka, spännande värre!

V75?

Det kan bli V75 nästa vecka för Esterel Gull. Hon har tränat på bra och Fredrik Persson (hennes tränare) är helnöjd med. Svaret kommer ikväll vid halv niotiden. Spännande...

Stallbacken

Travkväll på stallbacken är något jag vill vara med om flera gånger. Det var otroligt fascinerande! Närheten till hästarna är både härlig och skrämmande. De är djur med stor kraft vilket gör dom både fantastiska och obehagliga. Än så länge tycker jag definitivt deras positiva och underbara sidor är dom som lyser igenom.

- - - - -

Dessutom hände något annat fantastiskt. Jag gick jag plus. Jag hade mer pengar i plånboken när jag lämnade travet än jag hade när jag kom dit. Helt otroligt. Det är nog första gången. Visserligen bara 6 kronor men det är fortfarande plus.

Snart börjar det..

Med en minimal spelbudget och snudd på maximalt humör styr vi om en liten stund (ska bara förtära en kopp kaffe först, och därmed höja humöret ytterligare ett snäpp) kosan mot Rommetravet. En kväll med trav står på programmet.

- - - - -

Imorgon börjar skolveckan igen och jag är redo. Jag har pluggat på bra i helgen och känner att jag inte bara har läst utan även förstått det som stått i böckerna.

- - - - -

På torsdag börjar HV:s väg mot guldet och jag är glad. Även glad för att en plats på bortastå i Läkerol Arena (Brynäs) bara verkar kosta 63 kronor. 20 mil och 63 kronor för att se mitt HV, det är det definitivt värt!

Jobb, trav och HOCKEY

Det blir nog inget med det där jobbet. Jag fick känslan att jag inte var intressant och intervjun var över ganska snabbt. De fick inte de svar de ville ha och då var det ju ingen idé att slösa tid på mig när jag ändå var ointressant. Så kändes det. Iofs sa hon "vi hörs" när jag gick därifrån men det kan ha varit en förkortning av "vi hör av oss" och den frasen är ju inte positiv att höra när man söker jobb.

Men det är inte hela världen om jag inte får jobbet. Faktiskt ganska skönt. Då kan jag koncentrera mig fullt ut på studierna och det lär behövas. Jag satt och planerade mitt studieupplägg för de kommande veckorna och insåg att det är mycket att plugga samtidigt som det är lite skralt med tid. Men det ska nog lösa sig. Jag plockar fram optimismen och konstaterar att den som vill lära sig nåt kan lära sig nåt!

- - - - -

På måndag kväll blir det förhoppningsvis trav. Rommetravet är arrangör för V65 och DD vilket lockar flera fina hästar. Dessutom lockar den travdagen Livs mammas kompis man att åka upp med en av de hästar han tränar. Att just han ska dit och "vi" känner honom kan innebära att Liv och jag får tillgång till stallbacken och det låter i mina öron otroligt spännande! Jag vet att jag för länge sedan varit på en stallbacke under tävling - nu tycker jag det är dags igen! Dessutom var jag så liten förra gången att jag inte fattade någonting. Nu kan man väl säga att jag är mer eller mindre vuxen och kan ta in det som sker i min omgivning något bättre än man kan som barn.

- - - - -

Förresten börjar Elitserien snart. Nästa onsdag mjukstartar den med en match. Dagen efter gör de stora lagen - däribland det största av dom alla, HV 71 - entré i vinterns skådespel. Det är guld som är målet.

Mera jobb?

För ett par veckor sedan sökte jag ett extrajobb inom ekonomi. Manpower student ville ha ekonomistuderande och det är jag ju så jag sökte. Hade inga förhoppningar om att det skulle ge resultat eftersom de ville ha de som läst ekonomi på gymnasiet - och det har ju inte jag. Men imorse pratade jag med en från Manpower som vill boka in en intervju med mig. Så idag klockan 14.00 ska jag befinna mig nere i stan och prata en stund och kanske få ett erbjudande om jobb.

Jag hade som sagt inga förhoppningar om att detta skulle ske och jag har heller inga förhoppningar om att jag ska få något jobb. Jag har ju precis börjat utbildningen och kan i princip ingenting än så länge. Plus att jag egentligen inte vet ett dugg om vad det är för jobb, bara att det har med ekonomi att göra. Men spännnade och lite smickrande är det i alla fall.

Jobb!

Jag har jobbat idag! Det hör inte till vanligheterna nu för tiden. Och det har aldrig hänt tidigare att jag blivit inringd för att jobba. Klockan halv nio idag åkte älskling iväg till Sahlins Struts för att jobba under en höstmarknad som de anordnade idag. Strax efter tio ringde det på min telefon och jobbet var ett faktum. Det kom en massa folk till marknaden och min hjälp behövdes. Jag har stått och tagit betalt för strutsburgare och strutsägglass, båda två väl värda ett smakprov!

Lite pengar in på kontot vilket alltid är välkommet. En annan fördel med dagens jobbande var att jag inte förlorade några pengar på Rommetravet, vilket jag eventuellt hade besökt.

Om denna dag har gått positivt var gårdagen en liten bevikelse. En missad brännbollturnering för studenter till följd av missad/oexisterande information och en förkylning. Tråkigt men sant.

Men det kommer fler tillfällen att ha roligt tillsammans på sportigt sätt tillsammans med de andra studenterna. Jag har blivit medlem i studentkåren och studentkårens idrottsförening här i Falun. Jag hoppas på många timmar fotboll och innebandy i sådär härligt dåligt ventilerade gympasalar i vinter.

Anonym kändis

Jag skulle tro att detta gör mig till anonym kändis. Jag är med och uttalar mig i en tidning (= kändis) men ingen som läser tidningen vet vem jag är eftersom det är i Dalarna (= anonym).

För övrigt är det lite faktafel i artikeln angående mig och min älskling. Men man vet ju hur journalister är så det är ju inget konstigt. Och jag fick ju vara med i tidningen så jag ska inte klaga!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus