Denna dag i Röån.

Idag har jag ägnat mig åt pimpelfiske och skoteråkning. Mysigt var det och fort gick det!

Jag har ätit tjälknöl (konstigt namn, jag vet) med potatisgratäng och ska snart äta friterad kyckling med friterad banan till efterrätt. Yeah!

Jag har kört det sista passet skidor inför De Nio Milen på måndag. Det blev en liten tur på en lägda (kontigt namn, jag vet) med stakintervaller i skoterspår med bitvis skitdåligt stavfäste. Är det samma förutsättningar på måndag blir det tufft!

Jag har missat flera lektioner i skolan idag och igår. Men det känns bra, jag kommer vara laddad när jag kommer tillbaka till skolan!

Jag kommer framöver jobba lite mer än det har varit tänkt. Det känns bara positivt! Att få in en fot i arbetslivet och pengar på banken är välkommet!


Ps. Vill ni följa mig under min resa från Berga By till Mora kan ni gå in här och söka på mitt startnummer, 12465!

Återträff, galopp och låååååååångt träningspass!

Mitt hittills längsta träningspass på ett par skidor (även överlag sätt också skulle jag tro) genomfördes idag. Jag åkte Falun-Borlänge spåret fram och tillbaka. Det blev en sträcka på 50 km. Solen sken, jag hade bra skidor och spåret gick i väldigt mysig terräng! En kanondag! Enda nackdelen var att det blev lite kallt. När jag vaknade i morse för att äta frukost visade termometern -26... Men jag gick tillbaka till sängen en stund och samlade kraft och gav mig sedan iväg när temperaturen stigit till hela -23! Men det positiva övervägde det negativa och lite frusna fingrar och tår kan man stå ut med när det är en så härlig dag i övrigt!

- - - - -

Just nu sitter jag och kollar på melodifestivalen. Inga höjdarbidrag ikväll tycker jag. Gillar mer låten Oh my God med The Moniker som tävlade förra veckan. När inte de tävlande låtarna är på topp får man vara glad för annat. Som till exempel mellanakten med Lena Ph och Dead By April, kvällens bästa framträdande!

- - - - -

Det gick inget bra på travet idag. Min fina pålle Esterel galopperade. Det verkar vila en förbannelse över kombinationen V75 och Esterel Gull. Hon galopperade även i december när hon testade travets elitserie. Denna dag kom galoppen i ett skede då hon var till synes ostörd. Hon hade efter ett misslyckat försök att nå ledningen placerat sig i andra par utvändigt och så plötsligt hoppade hon. Inte vad vi hoppats på.

Efter galoppen gjorde hon ett helt okej lopp. Det blev fjärde par utvändigt och med i spåren på sista bortre långsidan och till slut en sjätteplats. Det är bara att ta nya tag!

- - - - -

På onsdag är dags för en resa genom Sverige! Liv och jag ska på återträff på Hampnäs om en vecka och passar på att besöka Röån ett par dagar innan det. Men vi måste hem snabbt efter återträffen, på söndag nästa vecka går nästa resa och den går mot djupa dalaskogarna och så småningom Berga By.

Överraskning

Alla hjärtans dag lider nu mot sitt slut. Min bättre hälft är och jobbar och jag sitter själv i lägenheten. Vilket nederlag, kan man tycka en dag som denna. Men så tycker inte jag! Näe, jag har nämligen tänkt ut en liten överraskning till henne när hon kommer hem om en ganska dryg timme. Hoppas hon gillar den!

I och med att jobb stod på hennes schema hela den här kvällen passade vi på att igår ägna lite extra tid åt varandra. Vi åt på restaurang (kinarestaurang såklart!) och gick sedan på bio. "Aha!" tänker ni, "de gick på bio för att se en romantisk film när alla hjärtans dag ska firas". Det hade ju varit passande men jag tror nog att filmen vi såg dög minst lika bra! Den heter "Wälkom to Knohult" och handlar - inte helt oväntat med tanke på namnet - om Åsa-Nisse. Rolig film där en av de absoluta höjdpunkterna var kvinnan som pratade oerhört bred östgötska. Varenda ord blev roligt! Fantastisk dialekt!




Liv, jag älskar dig!

...och jag bara njöt

Vilken promenad jag just var ute på! Det var den bästa på länge. I och för sig också den enda på länge, otroligt nog... jag måste börja gå mer promenader!

I vilket fall, det var en underbar promenad. Jag gick inte långt, är lite halvkrasslig så det gäller att ta det lite lugnt. Men jag gick till en fin plats, och då behöver det inte vara långt.

Det som gjorde promenaden underbar var att vädret var så underbart! Klarblå himmel, mycket sol och ett lugn i luften. Jag gick till en solig backe och satte mig i en snödriva och slöt ögonen. Vantarna fick agera sittunderlag så att inte rumpan skulle bli kall. En hackspett hamrade i närheten och jag bara njöt.

Mot V75!

Revanschen får vänta på sig. Brynäs vann nämligen matchen men det var en sevärd match med mycket spänning och dramatik. Inget lag ledde med mer än ett mål och resultatet vid full tid var oavgjort och förlängning väntade. Den blev mållös och det innebar straffläggning där det bjöds det på totalt 20 straffar innan en segrare kunde koras. Mycket spänning och kast mellan hopp och förtvivlan! Dessvärre var det till sist Brynäs som drog det längsta strået men matchupplevelsen var en klar förbättring jämfört med matchen i höstas.

- - - - -

Ikväll vann Esterel i sin årsdebut. Hon har vilat från tävlingsovalen 2 månader och varit hos veterinären men det bekom henne inte. Jag är så glad! Enligt rapporter blev det ett smyglopp med körning på slutet där Esterel sprang förbi de andra. Vinnaroddset blev riktigt fint, dessvärre hade jag denna dag inte satsat någon slant pga. ren glömska. Men det gör inget, det viktiga var att hon var duktig och att det blev vinst är superkul! Nu är siktet inställt på V75 på Kalmartravet 19 februari och hon borde komma med med tanke på de poäng hon har nu.

- - - - -

Idag inleddes Korpiaden här i Falun. Det är en tävling som vem som helt får ställa upp i. Jag är med i innebandyturneringen (mixed) och vi spelade vår första match tidigare ikväll. Vi vann med 4-0 och jag spelade back. Mycket kul! Lite ovant med den positionen men det kändes helt okej. Imorgon väntar tre nya matcher, förhoppningsvis tre vinster.

- - - - -

Till sist, jag känner mig lite dålig. Här lägger jag upp länkar till bloggar som inte uppdateras så ofta och sen är det precis samma sak som sker med min blogg. I och för sig var det inte 8 månader sedan jag bloggade...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus