HoMaM II

Jag är fast i Heroes. Inte tv-serien utan Heroes of Might and Magic II. Jag har varit det förut och blivit det igen. Minsta lilla stund som blir över får mig att plocka fram datorn och klistra fast mig framför den. Det är 2010 och det som intresserar mig i datorns värld är ett spel från förra årtusenden. Så det kan va!

- - - - -

Några av Bergstedtarna åkte faktiskt hem med mer pengar i fickorna än de hade, när de anlände till Dannero. Till skillnad mot 100% av de med efternamnet Pettersson (i alla fall de Pettersson jag känner som var på travet = bara jag). Bra jobbat av dom, mindre bra jobbat av mig.

Men i gengälld så spelade jag - precis som Per nämnde i en kommentar på mitt förra inlägg - inte bort några pengar på Kalmartravet i midsommarhelgen detta år. Det är positivt.

Å andra sidan har pappa och jag bestämt oss för att åka till Axevalla om tre veckor och då blir det nog inte särskilt svårt att lätta plånboken lite om jag skulle känna för det. För övrigt så kanske inte Viola Silas kommer leka hem den där miljonen så himla enkelt som jag trott. Hon förlorade mot lättare motstånd i söndags. Men jag håller på henne ändå. Hon är ju lite av en hemmahäst för mig.

- - - - -

På jobbfronten är det mörkt och dystert. Men faktum är att jobbsökandet den senaste tiden har gått jättebra! Jag har sökt en massa jobb. Problemet är att jag aldrig får de jobben jag söker.

Nu har det gått så långt av sommaren att jag tvivlar på att jag kommer hitta något ordentligt jobb. Lite målande här och där kan bli den lilla inkomstkälla jag får klara mig med i sommar. Något litet jobb nån gång i veckan här i Falun skulle vara på sin plats.

Samtidigt kan jag inte sticka under stolen med att det är skönt att vara ledig. Man kan göra vad man vill om dagarna. Få ordning i lägenheten i lugn takt. Städa lite här, städa lite där. Slå av allt utom radion och lyssna på Rockklassiker hela dagen. Eller så kan man ju trycka igång datorn. Och spela lite Heroes.

Travtider

Det är mycket trav framöver. Redan ikväll ska jag titta på när hästarna springer. Det är midnattstrav på Dannero (Kramfors) och vi gör ett stopp där på väg till Röån. En massa lopp med en massa hästar och förhoppningsvis en massa publik som skapar en trevlig kväll. Några som jag vet ska dit som säkerligen kommer bidra till trevlig kväll är delar av Livs släkt. En hel hop med Bergstedtare ska dit och försöka vända hemåt med mer i fickorna än de hade när de kom. Det alltid lika kluriga när det gäller att åka på trav.

Om inte jag lyckas åka därifrån med mer pengar än jag hade när jag åkte dit så kanske jag får en ny chans om ungefär en månad. Då är det trav i dagarna tre på Axevalla. Det vore kul att åka dit och se Viola Silas leka hem en miljon i finalen av Stochampionatet. Sen vore det ju kul att åka dit och försöka leka hem en miljon till mig själv.

Mellan dessa båda travhöjdpunkter äger en tredje rum. V75 på Kalmartravet i midsommarhelgen. På söndag körs den traditionella V75:an i Kalmar och många fina hästar visar upp sig. En av dom är nämnda Viola Silas som ska värmas upp inför det som komma skall på Axevalla. De senaste åren har jag och min lillebror åkt till Kalmartravet just denna dag och haft trevligt. Iår blir det dock inte så. Min midsommar firas i Röån, vilket jag är säker på också kommer innebära trevliga stunder.


Bröllop & Loppisfynd

I lördags var det bröllop. Det har väll inte undgått någon. Man kan tycka att det är logiskt att de gifte sig samma dag, 19 juni, som kungen och drottningen gjorde för 34 år sedan. Men det är faktiskt en slump. De tänkte gifta sig den 18 juni men med respekt för en viss födelsedag, flyttade de fram det en dag. Kungahuset kan man räkna med.

För övrigt tycker jag bröllopet var jättefint! Vi satt och kollade på det mesta från vigseln och framåt. Vi stängde inte av teven förrän de dansat sin vals. Väldigt elegant vals, tycker jag utan att någon som helst kunskap i hur vals ska dansas.

Jag har aldrig känt ett så stort sug efter att gifta mig som jag gjorde när jag såg de två ståendes i kyrkan, sådär lyckligt nervösa. Mycket fint. Och sen alla tal. Kärlek är vackert.

- - - - -

I måndags var Liv och jag på utflykt. Vi åkte en sväng till Sundborn för att se om det fanns något att se där. Solen sken och vägen var lika kuperad och svängigt som Virserum-vägen, dock med bättre utsikt. Perfekt för en sight-seeing tur en ledig dag!

När vi kom fram till Sundborn gick vi omkring i området kring Carl Larson-gården och konstaterade att allt som hade med honom att göra kostade pengar så vi nöjde oss med att strosa omkring i de fina och gröna trädgårdarna. Jag tror det passade oss bättre. Framförallt passade det våra plånböcker bättre.

Efter en timme åkte vi hemåt och med siktet iställt på Falu stad och något lunchställe missade vi nästan den loppis vi på vägen till Sundborn pekat ut att vi skulle stanna till vid på vägen från Sundborn. Men jag lyckades bromsa i tid och vi svängde in och parkerade bredvid en lada. En äldre kvinna mötte oss och förklarade att det fanns en massa grejer inne i ladan som vi inte fick missa. Snälla och ordentliga som vi är så gick vi in i ladan för att kolla utbudet. Det var jättekul att kolla bland alla gamla och framförallt BILLIGA grejer som var till försäljning. Vi hittade massor och fick för 50 kronor:
* 2 fina vaser
* 4 rejäla och bastanta ölglas
* 1 vackert målad kruka
* 1 bok av Nora Roberts
* 2 stickor
* 1 köksklocka som tickade mycket mindre än den som hängde i vårt kök

För 50 KRONOR! En ny värld har öppnat sig för mig. Mitt första gårdsloppisbesök någonsin slutade med succé. Det lär blir fler loppisbesök i framtiden.

22

Att fylla 22 är stort. 22 låter mycket mer vuxet än 21. Det är bra. Men jag tror nog att 23 kommer låta mycket mer vuxet än 22. Så det är nog inte så stort att fylla 22 trots allt.

Idag blev det rabarberpaj till frukost, underbart! Tack älskling!

Framåt eftermiddagen blir det fortsättning på min födelsedagstradition vilket innebär ett besök på systemet. Jag ska köpa mig en Newcastle att njuta av ikväll.

Kvällen kommer även innebära friterad kyckling till middag och friterad banan med glass till efterrätt. Mmm!

Strutsar!

Idag har jag uppdaterat mig lite i något jag påbörjade i våras. Geocaching. Man ger sig ut och letar, med hjälp av GPS-koordinater, reda på lådor som någon gömt i naturen. Spännande och mycket roligt! Problemet är nu att jag varken har en karta eller en GPS så det är lite svårt att hitta dom...

- - - - -

Sommarjobb. Ännu inget sommarjobb för mig. Jag jobbar på det, väntar på samtal från ett par potentiella arbetsgivare. Men Liv har fått ett, det är jättebra. Hon jobbar på en strutsfarm med att baka strutspajer, göra strutsägglass och sälja diverse prylar som på något sätt förknippas med strutsar.

- - - - -

Jag har kommit på att jag fyller år imorgon. Det har varit så mycket sista tiden att jag knappt har reflekterat över att min 22 födelsedag stundar. Men men, en trevlig överraskning, helt klart.

- - - - -

För övrigt var Argentinas 4-1 oerhört snyggt! Vilken känsla, vilken finess. Om Argentina bjuder på sånt vill jag se dom hela vägen till finalen.

IKEA

Vi har besökt IKEA idag. Spännande ställe, på många sätt.

Så kvällen spenderades med insexnyckeln i högsta hugg. Därefter lite besvikelse över att en hel del el i köket inte är samarbetsvillig samt att det är alldeles för mycket betong i väggarna kring vår lägenhet. Lamporna vill inte fungera och det är hårt att skruva och spika i betong. En tredje besvikelse inträffade lite senare då jag kikade på sista kvarten av England-USA och konstaterade att England är precis så tafatt och håglöst som jag hoppades att de inte skulle vara.

Trots alla besvikelser så är inte lösningarna långt borta. Lamporna kanske börjar lysa om vi byter säkring imorgon och betongen kanske går med på att bli hålig tack vare pappas slagborr. Men fotbollen däremot, där hyser jag ingen större förhoppning om att det ska lösas. Ett England med dagens alla storstjärnor kommer nog aldrig kunna spela som ett lag.

Grattis!

Grattis Sverige på nationaldagen!

Kanske i senaste laget men det är ju faktiskt på rätt dag, om än väldigt sent...

Nytt kapitel

Det är dags att vända blad.

Två ska bli ett.

Ett liv.

Det är nu det börjar.

Det nya livet.

Det framtida livet.

Det riktiga livet.

Jag älskar varje sekund.

 

<3 <3 <3

<3 <3

<3


Update

Jag blev utespelare. Och jag blev utspelad. Eller ja, inte helt men kanske till viss del. Vi fick stryk med 6-0 och hade inte så mycket att säga till om mot ett duktigt Fågelfors.

Min position blev inte vänsterback som jag hoppades. Näe, sån tur skulle jag visst inte få ha. Jag blev placerad som vindsnabb, inläggsstark och fullkomligt outtröttlig yttermittfältare. Liten missräkning i sammanhanget att jag inte uppfyller ett enda av de där kriterierna. Men i brist på spelare hamnade jag där och det faktum att vår avbytarbänk var helt tom gjorde inte saken bättre för en hyfsat otränad ex-halvnorrlänning.

Dock kom det efter en stund en spelare och satte sig på den där bänken, men det underlättade inte för oss på planen direkt. Det var nämligen vår vänsterytter som skadat och sig och därmed klev av och vilade. 10 man på planen när man redan ligger under leder inte så ofta till vinst.

- - - - -

Det är mycket på gång nu. Framförallt är det mycket som ska planeras och fixas. Inflyttning sker om en vecka och för ett par dagar sedan såg allt väldigt mycket ut som frågetecken och en viss oro flöt fram som dimma. Men nu tycker jag att det klarnat och jag ser med otroligt mycket optimism och spänning fram emot inflytten den 9:e!

Det som gjorde att det klarnade var Livs besök i Falun igår. Efter lite trubbel och omkastande beslut vid avfärden åkte Liv själv - hennes pappa skulle ha följt med - ner till Falun för att prata jobb och kolla lägenheten. Vi vet nu att vi får tre rum omtapetserade och att lägenheten nog allt ska gå att leva i ett tag.

- - - - -

Iceland vann Elitloppet. Jag såg det inte men hästen gjorde säkert ett kanonlopp. Det brukar vinnare göra.

- - - - -

Jag håller nu på och målar om dagarna. Hjälper pappa och tjänar en slant på det. Har jobbat tre dagar och dessa dagar har dominerats av målartvätt och radiolyssnande. Det var lite kul när jag hörde min gamla lärare från tiden på Ölands Folkhögskola vara med i morgonshowen på SR Kalmar. Blev förvånad till en början men sen insåg jag att han passar bra med sin lugna röst och sin aning sjuka humor.

- - - - -

På lördag blir det nog folkrace och på måndag troligtvis trav.

På onsdag blir det Falun och äntligen ses vi igen <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus