Fotopromenad

För exakt två år sedan gick jag på fotopromenad. Det blev en tur i den vackra naturen kring Fögeberg. Bilderna jag knäppte var bland annat dessa:


Som ni ser var det inte mycket snö då. Men de togs ju som sagt för två år sedan och på den tiden hade inte snön hittat till Småland på allvar. Nu däremot, när jag lämnat mitt kära landskap, då minsann kommer den efterlängtade snön. Jag förstår inte vad jag har gjort för fel.

- - - - -

Till sist kan jag meddela att morgonrocken inte åkte av förrän vid ett-tiden idag... Sa jag att den är mysig?

Morgonrock!

Julhelgen har passerat och av tidigare inlägg att döma kan man anta att jag har varit i Norrland. Och det stämmer mycket riktigt, närmare bestämt Röån. Det var trevliga dagar med väldigt kallt väder och mycket mat. Temperaturen var som kallast nere i -37 vid ett tillfälle. Det är ganska osannolikt för en smålänning som mig. Jag blev ju t.o.m. upprymd över -18 på termometern för ungefär ett år sedan, när jag gick på Hampnäs. Jag håller på och få nya perspektiv på tillvaron, helt klart.

- - - - -

Hittills har jag varit ganska dålig på att ta mig tid för skidåkning. Men framöver ska det bli ändring på det! Tanken är att jag innan Öppet spår - måndagen vecka 9 - ska ha åkt åtminstone 50 timmar vilket motsvarar ungefär 50 mil och därmed 5-6 mil/vecka.

Idag var jag iväg en sväng till Stångtjärn och åkte två varv på deras elljusspår. Det blev totalt 1,5 mil och den farten jag höll skulle innebära en sluttid på ca 8 timmar i Vasaloppet. Det är jag mycket nöjd med såhär i början av min träningsperiod. Jag tror på härliga veckor framöver och framförallt härliga 9 mil den 28 februari!

- - - - -

Jag fick en morgonrock i julklapp av min älskling och just nu sitter jag och myser i den. Gubbvarning. Dels att gå omkring med morgonrock och dels med tanke på hur morgonrocken ser ut... Men den är som sagt mysig och det är huvudsaken. Om man dessutom går omkring i raggsockar så förstår ni ännu mer mysfaktorn. Och kanske även gubbvarningen.

- - - - -

Jaha, nu har jag suttit så länge vid datorn att diskvattnet jag tappade upp för en stund sedan har blivit kallt. Det är inte direkt första gången det händer...

- - - - -

För övrigt är morgonrock ett väldigt intressant ord. Det kan betyda två helt olika saker. Dels är det namnet på mitt nya mysplagg men också namnet på en morgonshow i en rockkanal på radio. Intressant. Det är ju inte direkt samma sak, mysplagg och rockkanal.

Norrland

Jag har noterat två tecken på att jag nu är i Norrland:
1. Temperaturen har krypit ner under 30 minusgrader
2. Man ser varningsskyltar för skoter längs vägarna

Bakhalt

Nu förstår jag vad försäljaren av skidorna på Stadium menade när han sa att det sämsta med att ha klistertejp som valla är att det inte funkar så bra när det är nysnö. Det blev lite tungt idag. Jag får fixa till det där på något sätt.

- - - - -

Chansen att få se en pigg Esterel på travbanorna framöver är faktiskt ganska god. Hon har varit hos veterinären och inga tecken på att gamla skadan i knät var orsaken till galoppen hittades. Det var istället nån mindre åkomma som besvärat henne men som nu är åtgärdad. Om tidigast tre veckor är det aktuellt med start igen.

- - - - -

Skidåkningssläktet verkar vara ett trevligt gäng. Jag fick tips pch råd av två stycken under min timme på Lugnet idag. En av dom frågade jag inte ens om råd men fick ändå!

- - - - -

Alstermo vann i handbollsallsvenskan idag. De mötte serieledarna på bortaplan och tog en härlig seger. Imponerande!

- - - - -

Nu är det julledigt från föreläsningar. Det som återstår är en tenta i matte och två stycken PM. Alltså inte riktigt jullov än, men snart så! :)

Äntligen snö!

Som jag har väntat. Och längtat. Nu är förutsättningarna för skidåkning helt klart förbättrade. Nu är bara den lilla bagatellen tid som ska infinna sig. Men det ska nog fixa sig!


Tilläggas bör ju att det är just nu inte är några gigantiska mängder snö som fallit men det är i alla fall en bra början. Det ska komma mera har jag hört.

- - - - -

Lägg märke till att det nu är två inlägg i rad som innehåller bilder. Ni som läser detta bör känna er priviligierade! Det är inte många gånger som det har inträffat.

- - - - -

För övrigt köpte vi nya dubbdäck igår. Snacka om timing!

Att pynta pepparkakor

Det händer att saker sker i lite fel ordning på Jungfruvägen 3A. Idag har vi bakat pepparkakor och igår pyntade vi pepparkakor med kristyr. Logiskt? Nja...

När man pyntar pepparkakor är man först seriös och arbetar noggrannt och målinriktat...



... då uppstår fina kreationer som man är nöjd med...



... men när man är nöjd glöms noggrannheten bort och man börjar fåna sig...



... sammantaget blir det dock en mycket trevlig stund!

- - - - -

Sanningen angående mysteriet med ordningen på pepparkaksbakent och pyntningen är naturligtvis att de pepparkakor vi pyntade igår bakade vi redan för ett par veckor sedan. Det hade du säkert redan klurat ut. Dagens nybakta ska få åka med till Röån i julhelgen (om de inte ätits upp innan dess...).

Första skidpasset

Efter loppet i lördags (som slutade med galopp) har inte tongångarna angående Esterel varit särskilt positiva. Det spekuleras i att hennes knän spökar nu igen och är det så kan det enda tänkbara alternativet vara avel. Det tycker jag är jättetråkigt, men är det så är det bara att ta det därifrån och göra det bästa av situationen. Hon ska göra ett besök hos veterinären och då kommer det komma ett mer definitivt besked.

- - - - -

Jag har spanat in listan över de artister som redan är klara för Peace & Love i sommar och där hittade jag bl.a. Christian Kjellvander och The Sounds. Det är mycket goda nyheter tycker jag! Med bara två mil dit känns ett besök åtminstone någon av dagarna givet.

- - - - -

Idag har jag gjort vinterns första skidpass. Det blev en liten runda i det strålande solskenet! Visserligen 14 minusgrader men det kan man ha överseende med när solen skiner och man ska avverka årets första meter på skidorna. Att det var årets första meter på skidorna märktes verkligen på tekniken. Ojojoj. Där finns det lite att jobba med...

- - - - -

Till sist undrar jag varför dräkterna som skidskyttarna har är så fula? Och framförallt så undrar jag varför de olika ländernas dräkter inte motsvarar sitt eget lands färger, t.ex. färgerna i flaggan? Det måste ju vara prio ETT när en ny dräkt ska tas fram! Nu har man ju ingen aning om vilen nation de olika åkarna är ifrån. En grå dräkt med lite rött, vilket land är det? Omöjligt. Skärpning!

Sista minuten

Klockan är just nu alldeles för lite egentligen för att man ska vara vaken. Och ännu mindre var den när jag klev upp för en dryg timme sedan. Men behöver man plugga till tenta i sista minuten så har man inget val!

Tentan börjar om knappt två timmar och jag känner mig inte helt påläst inför den. Men jag har på sätt och vis prioriterat annat och därmed inte hunnit plugga och då får man stå sitt kast.

Så min plan inför dagens tenta är att vara koncentrerad och verkligen göra mitt bästa. Har jag försökt allt jag kan kommer jag vid dagens slut vara nöjd, även om jag inte klarat godkänt. En omtenta i början av nästa år är inte hela världen. Jag kan leva med det.

Ett underbart år!

Idag firar jag och min älskade Liv ett år tillsammans, fantastiskt!

- - - - -

Det gick inget bra för Esterel igår. Hon galopperade direkt från start och hade aldrig någon chans. Surt. Men det är bara att ta nya tag, det är såhär det är att vara hästägare. Jag börjar inse det nu. Förhoppningsvis berodde inte galoppen på någon skada och då är hon nog tillbaka på tävlingsbanan snart igen.

- - - - -

Om cirka en timme får vi gäster. Pappa, Staffan, Johanna, Per och Kajsa kommer och hälsar på. Så många har vi aldrig varit i vår lägenhet tidigare! Vi ska fira mini-julafton denna dag. Det blir trevligt tror jag.

- - - - -

Denna morgon har jag gått omkring i lägenheten och nynnat på "jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra". Och anledningen till att jag gjort det är naturligtvis att det faktiskt har snöat! Annars skulle jag ju vara lite konstig. Snöande betyder bättre skidspår = en glad Ola!

- - - - -

Grattis på oss! <3

3 dec

Jag vill åka skidoooooooooooooooooooooor!

Nu.

Men jag hinner inte.

Tråkigt.

Men säg såhär, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :D

Brev till meteorologerna

HV vann idag. 7-3 borta mot Timrå och tre friska poäng in på HVs rad i tabellen! Här är en länk om man vill njuta av målfesten!

- - - - -

Sista föreläsningen idag innan tentorna. Känns sådär, inte hundra procent redo när det gäller kunskapsbiten inför kommande prövningar nästa vecka. Men jag har en plan och lyckas jag bara hålla mig till den ska det nog gå bra. Planen går i korta drag ut på att plugga som bara den så fort jag är ledig!

- - - - -

På söndag blir det lite julstämning här hos oss i Falun. Då kommer pappa och mina bröder samt deras respektive. 7 pers alltså i vår lägenhet, det blir spännande! Spännande blir det även när julklappsspelet äger rum. Totalt 21 paket att "slåss" om och med mycket flyt (eller manipulering av tärningarna) kan man få hela 15 paket! Vilken jul det skulle bli i sådana fall om man fick så många! Fast det skulle nog inte bli så kul för de övriga 6 och bara en glad människa ger ingen julstämning! Det är nog bäst att klapparna blir jämt fördelade.

- - - - -

Bara två dagar kvar till V75-starten. Jag tror att en förhoppning om plats är realistiskt.

- - - - -

Det är tydligen en meter snö i Småland. Varför!? Ingen där nere verkar ju vilja ha snön. Jag vill ha den här och nu! Kan inte jag få den? Jag tror jag ska skriva ett brev till de där meteorologerna..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus