Esterel Gull

Då är det klart för ny start! På fredag ska Esterel springa på Kalmartravets oval. Det är i det första loppet för kvällen, det så kallade FLEX-loppet. Att det är FLEX-lopp innebär att det sänds live i TV4 klockan 17.51. Dessvärre kommer jag sitta på HIFF-möte då så jag missar det, typiskt. När väl chansen att se henne live ges har jag annat för mig! Hmm.. får se om jag lyckas fixa fram en tv och dessutom avbryta mötet en liten stund för att få en liten glimt..

Att det är FLEX-lopp innebär också en annan sak. Nämligen att det är 15 hästar bakom bilen. Det är fler än det vanligtvis brukar vara vilket innebär att det i princip är två hela rader med hästar bakom bilen. Om man då har en bra häst vill man inte ha startnummer i bakre ledet.

Beroende på hur mycket pengar hästarna tjänat kunde Esterel i spårlottningen få startnummer 1-6 eller 9-10. Det betyder i främre ledet eller de innersta två platserna i bakre ledet. Egentligen hade inte spårlottningen så himla stor betydelse för Esterel, bortsett från att spår 9 inte vore bra. Gissa vilket spår hon fick! Just det, spår 9. Det blir svårt att vinna därifrån. Troligtvis hamnar hon på innespår hela loppet och kan inte göra så mycket. Förhoppningarna på bra placering är inte stora.

- - - - -

Att hon kommer till start redan nu på fredag tycker jag talar för en start på Romme 27 nov, trots allt! Efter fredagens start är det drygt 3 veckor till V75 på Halmstad 4 nov och det är väldigt långt uppehåll för en häst i toppform anser jag. Lite hopp har återvänt!

Esterel och tränaren Fredrik under Stochampionatshelgen 2009

Esterel var ju en RIXallsvenskan-häst när det begav sig. Nu är jag med i den där svängen igen! Liv och jag har köpt en andel tillsammans i Stall Malmös häst. Vilken häst det är är inte bestämt ännu, men tränaren är utsedd och det är pga honom som vi valt just det stallet. Han heter Michael Lönborg och är en personlig favorit. Vi hoppas vi får mycket spänning under det kommande året för de ynka 300 kronorna vi spenderat i Stall Malmö!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus