Uppgift: 2 nya erfarenheter

Uppgiften var:
Skriv ner två nya erfarenheter du skaffade dig under dagarna i Nätra Fjällskog.


Den här uppgiften kom på tal redan under utflykten. När vi låg i vindskyddet på tisdagskvällen frågade Niclaz oss om vi hade någon sak som vi lärt oss under det dygn som hade gått dittills. Så vi har alla en sak gratis, alltså en sak som vi redan har tänkt ut.

Det jag sa där i vindskyddet var att om man är väl förberedd klarar man det mesta. Och då menar jag att man ska vara förberedd både ur utrustningssynpunkt och mentalt. Som till exempel ett sådant äventyr vi var ute på. Jag visste att det skulle bli regnigt och blött och att vi skulle vara utomhus i princip hela tiden. Med bakgrund av dessa fakta packade jag ner allt i plastpåsar - minst en - och tog på mig regntäta kläder. Dessutom ställde jag in hjärnan på att det skulle fresta på humöret under utflykten att hela tiden känna blötan men att jag ändå skulle vara glad och se positivt på allt. Jag visste att jag skulle få komma tillbaka till varma och sköna skolan och en hel garderob torra kläder. Då klarar man ett par blöta dagar.

Min andra nya erfarenhet under dessa dagar är att det inte är helt omöjligt att ta sig från punkt A till punkt B fast det är helt mörkt ute. Med hjälp av karta, kompass och en ficklampa går det att orientera sig riktigt bra. Vi var ute på mörkerorientering flera gånger och visst, i vissa lägen var mörkret ett hinder i vår navigering, men oftast funkade det att med kompassens hjälp komma rätt. Karta och kompass är viktiga och väldigt värdefulla, det är jag glad att jag fick komma underfund med.

Kommentarer
Postat av: NA

Är det inte lustigt att man måste göra typ denna aktivitet för att inse vikten av karta och kompas. Jag måste själv påminna mig då och då hur viktigt det är med kompass. Er grupp såg hur illa det gick för mig när jag valde bort kompassen för en stund. (Min skarpa högersväng) / NA

2009-11-22 @ 19:56:04
Postat av: Gunnar

Ja, en del aktiviteter måste man ladda mentalt inför, som t ex att besöka Ikea...

2009-11-23 @ 10:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus