Tenta vs. Kunnande

Jag har idag jobbat på Cederroth och det innebär ett ganska enkelt och ensidigt arbete, vilket öppnar upp möjligheter för härligt grubblande. Dagens funderande bestod i att det är dumt att hafsa igenom kurserna på högskolan med målet att få godkänt (och därmed så småningom en examen). Ett knappt G räcker gott för att få examen, men när det är dags för jobb och man ska använda kunskaperna som inhämtats under studietiden är det inte mycket att komma med.

Jag kom fram till att när man nu tar en massa studielån och skrivit in sig på en utbildning, så är det ganska slarvigt att inte göra något vettigt av tiden. Jag ska försöka att i fortsättningen fokusera mer på att lära mig saker, istället för att plugga kortsiktigt mest för att klara tentorna. Jag tror inte det är lätt att uppfylla det målet, men samtidigt känns det egentligen som det enda riktiga målet. Det är trots allt kunskaperna som används i arbetslivet, inte några bokstäver på ett papper.

- - - - -

Rullskidåkningen i söndags gick bra. Det mesta gruset var borta och jag kände mig starkare i kroppen än när jag åkte rullskidor i höstas. Det är ett skönt kvitto på att jag faktiskt lyckades någorlunda med vinterns skidträning.

- - - - -

Det är tentatider nu. Igår var det redovisning som stod på programmet och efteråt kändes det inte fullt så bra som jag hade hoppats. Därav dagens grubblande.

På fredag är det tenta i marknadsföring och där har vi haft seminarium på alla delarna som ingår i kursen så allt borde vara påläst en gång redan. Men inläsning för några veckor sedan behöver ju nödvändigtvis inte innebära att det sitter kvar i hjärnan nu. Tyvärr.

Efter marknadsföringen på fredag kan man tro att det är slut med skrivningar för de här veckan men så är det inte! På lördag är det dags för Högskoleprovet och både Liv och jag ska skriva det. Jag skriver mest för att jag helt enkelt tror att jag kan göra bättre ifrån mig än vad jag gjort tidigare gånger jag skrivit det provet. Sen är det ju kul med prov, att få testa vad man kan! :)

- - - - -

För övrigt tycker jag det var helt rätt att Hyvönen fick dubbla matchsstraff i matchen mellan Färjestad och Brynäs nu ikväll. Först en ful elbowing och sedan kastade han handskarna i ett gruff. Klockrent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus