Precis vad jag vill

Igår kom vi hem från en nätt resa på 100 mil med målet att titta på en teaterföreställning. Trots den väldiga sträckan till spektaklet var det väl värt varenda avverkad mil!

Pjäsen det handlade om var En Midsommarnatts Dröm och spelplatsen var Döda Fallet, östra Jämtland. Det spektakulära med pjäsen var att en kompis till oss hade en av rollerna och att läktaren snurrade på sig och vilket gav stora möjligheter för skådespelet och stundtals vackra vyer ut över Döda Fallet och indalsälven för oss åskådare.

De var jätteduktiga! Sven Wolter gjorde en rolig insats som den småjävlige Puck. Vår kompis Jocke var skogshuggare och fick vid ett tillfälle spela tjej i en pjäs i pjäsen. Med rosiga kinder och röda läppar trippade han fram och talade med så ljus röst han kunde och skapade skrattsalvor bland oss i publiken. Kanske framförallt bland oss två i publiken som känner honom.

Vi åkte norrut i onsdags och tillbaka igen igår, torsdag. Vi hann, förutom att se En Midsommarnatts Dröm, prata en hel del med Jocke och besöka en loppis i Bispgården där bl.a. en hylla och en Bustertidning från mitten av 80-talet införskaffades. Vi fick även en guidning om historien om Döda Fallet, dubbelt upp! Först fick vi agera provpublik när Jockes teatergrupp spelade en liten föreställning om det som hände. Sedan fick vi följa med när Jocke gick runt med sin guidegrupp och pratade lite mer utförligt om den där natten, 6 juli 1796, då Storforsen blev till Döda Fallet.

Som om det inte vore nog med detta, vi hann även med ett besök på IKEA med resultatet att det står två mörka sängbord i sovrummet. Sovrummet är för övrigt omtapetserat nu och vi är jättenöjda! Ljuslila tapeter med en lila fondvägg där olika blomformationer breder ut sig. Trots att jag är man gillar jag tapeterna.

- - - - -

I tisdags ringde en kille till mig och sa:
- Du är välkommen till ekonomutbildningen på Högskolan Dalarna.
- Tack så mycket, sa jag glatt.
Till och med så glatt att mannen i andra änden verkade lite förbluffad av glädjen.
I vilket fall som helst så ska jag med andra ord bli ekonom. Jag börjar i höst och slutar om tre år.
Precis vad jag vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus