Strutsar!

Idag har jag uppdaterat mig lite i något jag påbörjade i våras. Geocaching. Man ger sig ut och letar, med hjälp av GPS-koordinater, reda på lådor som någon gömt i naturen. Spännande och mycket roligt! Problemet är nu att jag varken har en karta eller en GPS så det är lite svårt att hitta dom...

- - - - -

Sommarjobb. Ännu inget sommarjobb för mig. Jag jobbar på det, väntar på samtal från ett par potentiella arbetsgivare. Men Liv har fått ett, det är jättebra. Hon jobbar på en strutsfarm med att baka strutspajer, göra strutsägglass och sälja diverse prylar som på något sätt förknippas med strutsar.

- - - - -

Jag har kommit på att jag fyller år imorgon. Det har varit så mycket sista tiden att jag knappt har reflekterat över att min 22 födelsedag stundar. Men men, en trevlig överraskning, helt klart.

- - - - -

För övrigt var Argentinas 4-1 oerhört snyggt! Vilken känsla, vilken finess. Om Argentina bjuder på sånt vill jag se dom hela vägen till finalen.

Kommentarer
Postat av: Hans Persson

Om man väljer cachear lite strategiskt så går det faktiskt att hitta en del utan GPS, genom att titta på Google Maps i förväg var de ska vara och sedan gå till rätt gathörn och leta. Det fungerar dock främst i någorlunda bebyggda trakter, mitt ute i skogen är taktiken inget vidare...



Jag hittade nyligen min 500:e låda!

2010-06-17 @ 16:55:24
URL: http://www.duarvaddulaser.se/
Postat av: Ola

Jag gick lite efter den taktiken igår när jag letade efter en cache och jag trodde stenhårt på idén när jag satt vid datorn men när jag kom till platsen insåg jag att det inte skulle bli lätt. Den låg i utkanten av bebyggt område, vid skogen. Jag hittade den inte. Man måste nog ha ögon som är mer cachetränade än mina för att lyckas med dessa metoder. Du som har hittat 500 skulle säkert hittat den! :) Mycket imponerande med 500! Hur lång tid har det tagit?



För övrigt har jag nog en gps på G som jag kan använda.

2010-06-18 @ 10:06:21
Postat av: Hans Persson

Ett annat tips när man letar utan GPS är att läsa tidigare loggar, de kan ofta ge ledtrådar. Även om de inte berättar var man ska leta så berättar de rätt ofta var man inte ska leta.



Vi köpte vår första GPS sommaren 2004. Sedan dess har jag tagit ungefär 100 cachear om året (fast nästan bara under sommaren). Precis nyss har jag fått både GPS och internet i telefonen, så det kan tänkas bli fler cachear tagna framöver eftersom det är lättare att bara plötsligt komma på att man vill göra det, utan att ha planerat i förväg. Perfekt på semestern!

2010-06-18 @ 10:48:21
URL: http://www.duarvaddulaser.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus