Statistik!

Jag förde under våren anteckningar i ett excelark - såklart! - över hur mycket tid jag la ner på skolan. Tanken var att se hur det verkligen ligger till. Lärarna under hösten ifrågasatte hur mycket tid vi ägnade åt skolarbete i och med att resultaten generellt sett i klassen inte var så lysande.

Så jag bestämde mig alltså för att notera mitt pluggande. Jag hade ju naturligtvis gärna fört statistik över alla i klassens pluggande men frågan är om jag då hade haft tid till att plugga något överhuvudtaget... Plus att deras pluggande är deras ensak! (Fast föra statistik är ju som tidigare nämnts väldigt kul...)

Det jag kom fram till genom att föra statistik på hur mycket jag pluggat är att jag pluggade för lite. Det kändes så i alla fall. Men å andra sidan klarade jag alla tentor/duggor på första försöket och har därmed inget som släpar. Så jag pluggade uppenbarligen tillräckligt, även om det som sagt kändes alldeles för lite. Svaret på den ekvationen är nog att lärarna gjorde det ganska enkelt för oss genom att vara snälla och styra oss att plugga på de områden som senare skulle examineras. Vilket får anses som schysst och kanske inte helt korrekt...

Jag tror inte att lärarna i höst kommer vara lika tillgodoseende gällande vår vilja att klara tentorna utan det blir nog tuffare för oss! Därför tar jag diagrammen nedan på allvar och höjer mitt plugg-mål rejält! 25-30 timmar/vecka ska jag försöka ägna åt skolan. Får se hur det går.



Notera att man kan urskilja vissa trender i stapeldiagrammen. Pluggandet till Handelsrätten gick upp mot slutet av terminen medan pluggande av Statistik gick åt motsatt håll. Samband?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus