Frukter och bär!

Häromdagen kunde man köpa jordgubbar utanför Maxi för 14,90 kr litern. Vi köpte 3 liter. Är det billigt så är det! Det var dessutom mycket goda jordgubbar, som föga förvånande är slut nu.

Av jordgubbarna gjorde vi bland annat saft. Första gången både Liv och jag gjorde saft och det blev faktiskt ganska bra! Frågan är dock om det inte var råvarornas förtjänst mer än vi som gjorde den... Saft gjord på rabarber och jordgubbar kan väl knappast bli äckligt!?

Några jordgubbar hamnade också på pizzan igår. Jag gillar att testa lite nya saker så det fick bli en jordgubb och blåbärspizza (kan tillägga att blåbären inte är årets skörd utan köpta i affären. Det var säkert någon som undrade just detta).

Att vi köpte blåbär beror i första hand på att vi skulle göra blåbärsglass. Vi har en glassmaskin och att göra egen glass var för mig en ny upplevelse. En mycket trevligt sådan vill jag bestämt hävda! Glassen blev väl iofs inte supergod, men för att vara egengjord glass för första gången smakade den gudomligt!

Tidigare idag gjorde Liv kiwisorbet som just nu är i frysen på kylning. Den blir spännande att smaka! Tänk er blåbärsglass och kiwisorbet, vilken kombination! Om inte annat rent utseendemässigt!

Kommentarer
Postat av: Karin

Här finns det smultron att plocka till födelsedagstårtan i helgen, men du kommer väl inte hit och firar...

2011-06-15 @ 16:15:50
Postat av: Ola

Nja, så blir nog inte... men det är klart att smultron på tårtan den 18 juni ska det ju vara! och här har jag fortfarande inte ens sett en smultronplanta...

2011-06-15 @ 20:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus