London!

Big Ben är en bluff. I engelskaundervisningen på mellanstadiet målas Big Ben upp som en av de mest fantastiska sakerna i London. Med sin ståtliga höjd och säregna form kan man inte missa den när man är i London! Jo, det kan man.

När pappa och jag första dagen tog en promenad mot Westminister Abbey såg vi en jättevacker byggnad längs Themsen som såg väldigt gammal och fascinerande ut. Det var som ni förstår just Westminister Abbey. När vi kom upp på Westminister Bridge och närmade oss byggnaden trängdes vi alltmer med en massa turister. Dessa turister verkade ha ett väldigt intresse av att vrida huvudena bakåt så att de kunde fotografera i det närmaste rakt upp. Varför!? undrade vi och tittade rakt fram för att inte gå in alla människor.

När vi sen på natten gick förbi samma ställe igen var alla turister borta. Men något annat hade dykt upp. The Big Ben. Hur den kom dit har vi ingen aning om...


- - - - -

Themsen är ett smutsigt stycke. Och konstigt. Ibland lite vatten, ibland mycket vatten. Plus att det åker båtar där som har hjul och rätt var det är ser man dessa båtar åkandes på land! Vart är världen på väg...

Det som är bra med Themsen är att den är stor och går under samma broar hela tiden. Det gör att man kan använda den till att navigera trots att man sprungit bort sig lite grann i en park.


- - - - -

Madame Tussauds är ett fascinerande ställe! Mycket folk, både levande och vaxade. Bästa minnet är att jag slog Per i reagera-snabbt-grejen. Det lever jag på ett tag.


- - - - -

London Eye var vi uppe i en sväng. Man såg väldigt mycket, tråkigt dock att man inte riktigt vet vad det var man såg...


- - - - -

"Mind the gap" - Det verkar vara det viktigaste budskapet till de tunnelbaneåkande Londonborna.


- - - - -

Ed's är ett mysigt krypin! Efter tips från Nina (och även telefonguidning för att hitta) besökte vi detta matställe. Jag tror de är kända för sina milkshakes, men jag testade aldrig någon. Däremot åt jag en kycklingburgare och den var inte att leka med! Smaskens!


- - - - -

Tower Bridge är det vackraste jag såg i London. Fantastiskt tjusig bro! Vi var inte där länge för vi såg den från en sån där turistbuss som åker omkring i London och passerar alla sevärdheter, men det jag hann se sa mycket.


För övrigt åkte vi nog inte på den där bussen helt enligt reglerna. En busschaufför lät oss åka från en station till en annan för endast en liten slant, och inte de 26 punden han egentligen ville ha (som skulle gett oss fritt åkande i ett dygn). Med tanke på detta trodde vi att vi kunde göra samma sak på nästa buss men det gick sådär. Vi höll på att få åka gratis men busschauffören kom ihåg oss och kom fram och sa "ten pounds". Vi misstänker starkt att dessa tio pund hamnade i hans egen ficka...

- - - - -

Vistelsen avslutades med en trevligt besök på Hard Rock Café med mycket mat och god efterrätt. Just det där sista med efterrätt har jag full koll på, i och med att de andra inte förstår att man ska spara sig till efterrätten. Jag fick ju rensa skålarna!


- - - - -

Förresten, det sista var ju resan hem som inleddes med uppstigning klockan 02.20 för bussfärd mot Stanstead. Så kan det bli när man flyger för 1 krona!

Kommentarer
Postat av: nina

hahha! roligt att ni missade bigben :P

2011-06-05 @ 11:41:10
URL: http://hallongaffel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus