Premiär av Årefjällsloppet

Satt och kollade på premiären av Årefjällsloppet nu på förmiddagen. Ett vackert lopp i den jämtländska fjällvärlden som blev väldigt spännande! En flack avslutning över Åresjön där bröderna Aukland visade sig vara starkast. De stack ifrån de övriga med dryga kilometern kvar och till synes finåkte in mot mål. Grym stakning av de grabbarna!
 
Denna tävling var avslutningen i långloppscupen och förusättningarna var att Anders Aukland behövde bli sämst trea för att vinna cupen, oavsett hur värste konkurrenten, brodern Jörgen, placerade sig. Det innebar att när de ryckt och lagt beslag på första- och andraplatsen i loppet spelade deras inbördes ordning inte någon roll för utgången av den totala cupen. Därför beslöt de sig för att dela segern. Kort före mål tog de varandras hand och gled sakta över mållinjen som ett par siamesiska tvillingar. Mycket fin start på Årefjällsloppets historia!
 
Nu är det snart dags för herrarnas masstart över 15 km i klassiskt stil i Falun. De svenska förhoppningarna bör nog inte vara så höga, utan det lär återigen bli en röd uppvisning signerad vårt västra grannland. De är grymma för tillfället! Om inte annat är det bara att titta i resultatlistan för damernas masstart som avgjordes nyss, bara norskor på pallen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus