50på50

Jag har aldrig varit någon hejare på armhävningar. Några orkar man ju, men inte så många. Det blir liksom tråkigt att trycka sig upp från golvet gång på gång på gång, och då är det svårt att motivera sig att ta i det där lilla extra.
 
Så för att kunna göra det, ta i lite extra alltså, har jag utmanat mig själv! Jag har valt att kalla utmaningen 50på50. På måndagen vecka 50, ska jag göra 50 armhävningar! Naturligtvis ska de vara i följd utan vila, annars är det ju ingen utmaning. Jag har även bestämt att de ska gå lugnt till, dvs. man stannar till en kort sekund i det nedre läget och håller statiskt. Det blir lite tuffare så, men ska det vara en utmaning så ska det ju också vara utmanande!
 
Som om inte detta vore nog, har jag en till övning som jag ska göra 50 stycken av på måndagen vecka 50. Det är den där övningen där man har händerna bakom ryggen på en stol (sittdelen), med benen rakt fram och hälarna i golvet och sänker ner rumpan mot golvet för att sedan pressa sig uppåt igen. Mycket träning för baksidan av överarmarna! Och som av en händelse är dessa muskler användbara vid skidåkning...
 
Planen för utmaningen är att öka med en extra repetition, två gånger per vecka. Jag började med att göra 10 stycken på måndagen vecka 30. Ikväll blir det således en ökning till 13 repetitioner. Om mina matamatikkunskaper hänger kvar sen mattelektionerna i skolan borde det bli 50 repetitioner på måndagen vecka 50, den nionde december.
 
50 på 50 alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus