Känslan, knappt 5 veckor kvar

Igår var det 5 veckor kvar till start av de De Nio Milen. Min plan var att träna 70 mil innan dess men i och med att jag bara uppnått 15 än så länge känns det inte längre aktuellt att sträva efter det målet.

Men det gör inte så mycket. Skidåkningen känns ändå bra. Konditionen och styrkan verkar finnas där samt att tekniken blir bättre för varje meter som avverkas. I år har jag lagt ett större fokus på stakning och minst 10 av de 15 avverkade milen är stakning. Det känns bra inför De Nio Milen eftersom det mestadels är stakning som gäller där.

Vid den här tiden ifjol hade jag avverkat 20 träningsmil och hann med ytterligare 25 mil innan det var dags för lopp (som ju inte blev av pga magsjuka).

Inför årets träningsperiod på skidorna hade jag som sagt satt målet 70 mil. Jag hade gjort storslagna planer på 4 pass i veckan för att nå detta antal mål. Men ganska snabbt insåg jag att jag inte skulle hinna med så mycket träning och bestämde mig för 3 pass/vecka. Nu har jag släppt lite på det också och åker när jag har tid. Det är inte lika strukturerat som förra året (med kombination av olika typer av pass i en vettig ordning etc.) men känslan i kroppen är ändå bättre. Därför gör inte avsaknaden av planering och struktur - vilket jag vanligtvis älskar och trivs ypperligt med - i träningen så himla mycket.

Mora here I come!


Kommentarer
Postat av: Viktor

Spännande! Jag hoppas att du håller dig frisk hela tiden nu!

2012-01-24 @ 23:27:10
URL: http://mittlivgenomanders.blogspot.com
Postat av: Ola

Det hoppas jag också!!

2012-01-25 @ 16:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus