Istältning

Staffan fyller 24 år idag. 24!! Det är inte utan att min storebror börjar kännas gammal. Och det är lite skrämmande när jag tänker på att jag bara är två år yngre än honom. Snart börjar jag också närma mig gammal. Fast 24 är ju egentligen ingen ålder. Det känns bara ovant och konstigt att min storebror har uppnått den nivån i livet.

Igår stod tältuppsättning på schemat. På snön. På isen. Att tälta på barmark är en sak. Att tälta på snön är en helt annan. Tältpinnarna vill inte sitta fast lika lätt. Oftast är snön för lös för att fästa pinnarna i och om man då skottar bort snön för att fästa dom i det som är under märker man ganska snart att det inte är genomförbart det heller. Antingen stenfrusen mark eller som i vårt fall, stenhård is. MEN. Det finns ett sätt. Om snön är lite hårdare och lite mer samarbetsvillig kan man använda sig av trädgrenar som man lindar fast i trådarna från tältet. Trädgrenarna gräver man sedan ner i snön på tvären och packar ordentligt med snö ovanpå. Efter några timmar i kylan blir denna lilla snöhög hård och håller tältet på plats. Fiffigt va!?

Så efter en stund igår nere på fjärden utanför skolan står nu två tält mer eller mindre ståtligt resta i experimentellt syfte. Vi ska med andra ord inte sova där. Vi satte upp dom för att öva på att sätta upp tält. MEN. Vi får sova där om vi vill. Och jag är i valet och kvalet om jag vill det eller inte. Just nu känner jag mig faktiskt lite sugen på att tillbringa lördagsnatten i min sovsäck där nere på isen, men det är ganska troligt att jag känner annorlunda efter att på lördag eftermiddag ha slängt ett öga på termometern.

Igår skulle tågbiljetter med destination Småland på påsklovet bokas för mig och Liv. Men det avbröts i sista stund. Vi avvaktar. För tillfället är en bilfärd mest aktuellt. Visst, det är en bit att köra, men vi är två som kan bytas av och det kan vara roligt och trevligt att se lite på resan genom Sverige.

Ikväll blir det lite buggträning och förhoppningsvis en bit god chokladkaka á la Liv efteråt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus