Tedags

Om två dygn sitter jag i en stuga - om inget osannolikt i stil med ett brutet ben eller att stugan helt enkelt brunnit ner inträffat - och umgås med mina klasskamrater. Det är förresten inte helt säkert att jag umgås. Det kan vara så att jag ägnar mig åt en sak som hittills inte fått följa med mig på en enda av våra utflykter. Min stickning. Tänk vad mysigt att sitta i en stuga i ingenstans och sticka i skenet från några värmeljus. Åhh.. Det där med att umgås känns redan nu som något jag inte kommer ägna en enda sekund åt.

I vilket fall så är det Kålhuvudets naturreservat som är platsen för denna stuga (om den som sagt inte brunnit ner), och därmed också platsen för vår lilla skidtur vi ska ha på torsdag och fredag. Med anledning av innebandy imorgon kväll har jag redan idag börjat planera för denna tripp. Det känns som jag har koll både på klädsel, packning och vad jag ska äta. Det där med maten är ju egentligen uppenbart när man ska till Kålhuvudets naturreservat. Men jag väljer att inte fatta det utan kör istället på med ungefär samma matsedel som jag brukar när vi är iväg. Varma Koppen och nötblandning. Den kombinationen klarar man utan bekymmer ett par dagar i naturen på.

Skidturen till Kålhuvudet är som sagt på torsdag och fredag. Som en liten uppvärmning och som en stor orienteringsövning var vi idag ute på Rutberget med skidorna fastspända på fötterna. Vi fick några koordinater av Niclaz och sedan var det upp till oss själva att ta oss till olika punkter inom en viss tidsrymd. Man kan säga att vi hade lärarfritt idag. Man kan säga att det blev succé. Vi matade på där i skogen som aldrig förr och avverkade totalt 1,5 mil i varierande terräng. Allt från uppdragna skidspår av skoter och upptrampade gångstigar till ren ödemark full av orörd snö, lät vi skidorna med varierande fart glida fram över. 3 minusgrader, vindstilla och fullt av härligt vit snö på träden gav ett vintrigt landskap jag aldrig sett skymten av hemma i Småland. Underbart.

Det jag för tillfället kan komma på var det enda negativa med dagens utflykt var att jag glömde kameran på rummet. Denna dag var som gjord för att rasta kameran! Den får följa med på torsdag istället.

Dagens middag här på skolan gick i Indiens tecken. Det gör för övrigt alla middagar denna veckan. Och alla luncher. Den största skillnaden mot en vanlig matvecka är att man nu när man kikar på matsedeln inte blir ett dugg klokare på vad det är för mat som serveras. Det är så konstiga namn på maträtterna! Det är inte lönt att titta på den där lappen. Nåväl, maten är ju god som det spelar ju mindre roll om man kan läsa vad rätten heter eller inte.

Efter dagens middag åkte jag till Utekompaniet och för att få lite uträttat. Med risk för att låta tjatig, men man kan säga att det blev succé. Jag beställde för länge sedan en ryggsäck och jag tänkte att den borde ha kommit vid det här laget. Men nädå, det hade den inte. MEN, istället för att jag skulle få vänta ännu längre plockade de ner visningsexemplaret och packade ihop åt mig. Nice. Som om det inte vore nog med detta, jag tror även att jag fick lite rabatt för att jag praktiserade där i höstas. Nice. Som grädde på moset plockade han fram ett prisförslag på klasströjor till oss naturguider. Även där blir det rabatt. Fast inte för att jag var där en vecka utan för att det på tröjorna kommer stå Utekompaniet. Nice.

Nu ska jag sätta på tevatten.

Kommentarer
Postat av: NA

Hur blev det med Kålhuvudet? för mkt snö eller! / Niclaz

2010-01-28 @ 09:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus