Förberedelser i Uttersjö

Jag förstår inte att jag inte har berättat om förra måndagen. Det var en ju hejdundrandedag!

För ett tag sedan skrev jag om när jag körde skoter på vägarna i Röån. Nu har jag avancerat. Inte bara en liten bit utan ett ganska långt steg. Jag har kört skoter i skogen i trånga passager mellan alla träd. Jag har kört skoter på skoterleder på öppna myrar i en väldans fart. Och kanske framförallt, jag har kört skoter på en sjö full med orörd snö som skrek åt mig "kör här!". Och jag är ju inte taskigare än att jag tog en tur där. Och vilken tur det blev. Det var full fart rakt fram, sedan fullt lutandes åt ena sidan för att få monstret att svänga och sedan upp igen för att så småningom slänga mig åt andra hållet och göra ytterligare en sväng. Det var fart och fläkt och hit och dit. Jag fick berättat för mig när jag kört färdigt att det bokstavligen lös om mig. Och jag tror dom. Igen! Igen!

Skoterkörningen ägde rum hemma hos vår lärare i djur & kultur, Jenny Martinell, i Uttersjö. Men innan vi fick hoppa upp på skotrarna hade vi fågelsångsförhör i hennes kök samtidigt som vi gladeligen stoppade i oss varsin ljuvlig semla. Förhöret gick inget bra. Jag trodde jag hade hyfsad koll på fåglarna men nej, det hade jag uppenbarligen inte. Jag skäms lite. Med tanke på all fågelkunskap som finns i min släkt och min vår på Ölands Folkhögskola för ett år sedan tillsammans med fågeltoken Pav borde jag kunnat en del. Men jag misstog mig som sagt.

Efter förhöret skulle vi bege oss till Frättsjön för att genomföra syftet med utflykten, att bygga en snöhög. Att vi skulle åka skoter dit var inget jag visste på förhand men det kom, som ni säkert förstår, som en glad överraskning. Väl där började vi ösa snö till den hög som vi imorgon ska gräva en quinzee i. En quinzee är en sorts snöbivack, fast aningen lägre och mindre. I quinzeen ska några naturguider och en från hälsa & friskvård sova. Egentligen skulle hela hälsaklassen med på utflykten imorgon men pga kylan får de som vill stanna hemma. För oss naturguider finns inte det alternativet. Men så är vi lite hårdare än alla andra...

Hårda eller inte så tror jag vi får två fina dagar vid Frättsjön. Dagen vi var där och öste snö var i alla fall fin. Sol hela tiden och lagom temperatur, cirka 10 minus. Jag hoppas på något liknande även denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus