Update

Den blev helt klart spännande, natten i tältet. Fast det blev inte 10 minus. Det blev 25 minus. Mer om detta äventyr senare.

Idag snöar det. Det börjar kännas som en vana. En trevlig vana. Snöfall som denna dag, med lätta och stora flingor som sakta dalar ner är inte dumt. På förmiddagen idag var jag och Björn ute och rekade för att denna eftermiddag kunna ta med friskvårdarna på en guidning. Det är hela naturguideklassen som håller i denna guidning så egentligen borde inte jag sitta här men jag är inte riktigt fit for fight efter turen till Stockholmsgatorna så en eftermiddag med eventuellt frusna fingar och tår bör jag undvika. Men en förmiddag med skidåkning i vackert snöfall och härlig natur och konstant rörelse (= varmt) satt inte fel!

Helgen som passerade åkte jag och min älskling till Röån, eller vackra Röån som det också kallas och som jag tycker är en mycket passande benämning. Röån är den lilla byn där Liv bor och det var trevligt att få hälsa på där. Fredagskvällen innebar matlagning (fläskfilé och senare även äppelpaj) följt av filmmys. Lördagen vigdes till en början åt Sollefteå. Ett samhälle som själv verkar vilja kallas stad men som jag inte riktigt kan acceptera som en stad. Det är en bit kvar när det gäller affärer för att få kallas stad. Men vi hade trevligt där ändå. Trots att Sollefteå inte klassas som stad så fanns det faktiskt några shoppingbutiker att strosa runt i. Dessutom erbjöd "Solle" möjligheter till fikande, bowlande och middag på kinarestaurang. Allt detta utnyttjade vi med entusiasm.

På vägen hem stannade vi till i Resele, hos Livs kompis Ida. Jag hörde något om att jag måste "godkännas" av Ida men det kanske snarare var så att jag var den som var tvungen att ge någon form av godkännande angående Ida. Om det var så, vill jag definitivt godkänna Ida! Mycket trevlig, var rädd om henne älskling!

Söndagen blev en lugn dag utan stress. Jag blev guidad runt på gården och fick se minsta lilla skrymsle i det stora stallet. Det blev även en skotertur i byn och allt värt att se passerades. Dessutom fick jag en förfrågan som jag inte kunde säga nej till. Inte nog med att jag åkte skoter för första gången denna söndag, jag fick även köra. Jag fick sätta mig främst och därmed bestämma över detta monster. Beskrivning monster är just vad som slog mig när jag satt där och gasade fram längs vägen. Även om jag inte körde så himla fort, insåg jag dess potential. Stor och tung och med en massa krafter att släppa loss om jag bara ber om det. Häftigt. Hoppas det inte var sista gången jag satte mig på en skoter.


1. Bild från Röån
2. Monstret
3. Livs underbara och mycket söta pudel Nicki



Ikväll är middagen förskjuten en timme till förmån för Samkväm som ikväll går i medeltidens tecken. Vet inte riktigt vad detta tema kommer sätta för prägel på samkvämet men det blir nog helt klart spännande.

I torsdags var jag på hockey. Det blev förlust för HV. Det hjälpte inte hur laddad jag än var inför matchen, det blir ingen seger om inte killarna på isen är laddade. Hv blev utspelade och förlorade skotten stort. Dagarna efter var fulla med påpekande av modos vinst. Dagarna efter var också fulla med prat om att jag varit med i tv. Min storebror skickade sms till mig under matchen och berättade att han sett mig jubla efter HV:s mål. Men det var inte bara han som såg mig. En av de som jobbar i köket sa i fredagsmorse "här kommer TV-stjärnan" och på buggkursen i måndags var det en tjej som påpekade att hon sett mig bland hv-supportrarna på teven. Alltid något.

Helgen spenderades som sagt i Röån, dvs. Norrland. Och ska man sätta ett namn på min helg kan "den norrländska helgen" definitvit vara ett alternativ. Jag såg livs levande renar framför ögonen. Jag fick åka och köra skoter. Till fredagens middag drack vi Zeunerts läsk Portello och till våfflorna på söndagen åt vi hjortronsylt. Renar - Skoter - Portello - Hjortronsylt, det är norrländskt så de förslår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus