Bivack

Denna dag har till största delen handlat om bivackbyggande. Mitt föregående inlägg fungerade som en introduktion för oss naturguider och som en bakgrund för dagens diskussioner kring det här med att bygga en bivack. Så efter ett inledande klassråd i morse pratade vi på en stund om våra olika reflektioner vi gjort angående filmerna. Sen tittade vi på bilder från när fjolårets klass byggde snöbivack, för att få en liten försmak av vad som väntar oss.

Det sista vi gjorde innan vi gick ut till snöhögen var att kolla på en film. Det är väldigt liten bild, synd att den inte går att få större. Det kan vara så att den hamnar på Youtube inom en snar framtid och då med större bild. Jag hojtar när så sker. Jag tycker i vilket fall att det är en härlig film. Den fångar stämningen. Bra jobbat Niclaz!

Väl ute vid snöhögen var det bara att börja jobba. Vi konstaterade snabbt att snöhögen var i minsta laget men att den fick duga i övningssyfte. Jag och Mari bildade bivack-byggar-lag och satte igång med ingången. Såhär i efterhand - när bivacken är stor och rymlig invändigt - är det svårt att tro att den en gång endast bestod av ett litet litet hål. När vi började gräva kändes det inte som att vi några timmar senare skulle ha åstadkommit det vi faktiskt har åstadkommit. Ganska stolt över oss faktiskt.

Uppgiften vi i klassen fick - innehållande tittande på vissa filmer om bivacker - samt dagens praktiska arbete i snön har gjort mig riktigt taggad inför vecka 12. Den veckan är vår vinterfjällvecka då två nätter i bivack står på schemat. Det kommer bli såååååååååååååååååå mysigt!

Kommentarer
Postat av: NA

Nu finns en Youtube variant ! Kul att du tyckte om den och att du laddar inför v 12 / NA

http://www.youtube.com/watch?v=EPXwmzgS27I&feature=player_embedded


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus