Fåglar, hat och ledigt

Fågelskådardagen är över. Jag är nöjd med mitt resultat. En promenad på en dryg timme runt Höglandssjön resulterade i 16 olika arter. Det fanns naturligtvis fler, men de kände jag inte igen och kan ju därmed inte räkna dom.

De jag såg var:
* Björktrast
* Blåmes
* Brunand
* Fiskmås
* Gräsand
* Grönsiska
* Kanadagås
* Knipa
* Kråka
* Skata
* Skrattmås
* Sothöna
* Storlom
* Sångsvan
* Sädesärla
* Talgoxe


Idag på morgonen tror jag att jag såg två stycken bergänder. Vet inte riktigt om det var sådana eller om de ens är tänkbara att se i den här regionen. Men lite efterforskning tyder på att det var bergänder jag såg.

- - - - -

Igår kom beslutet som är så hatat här på skolan. Hampnäs Folkhögskola ska flytta in till stan och bli en dagfolkhögskola. Ingen gillar det, förutom de som bestämmer. De vill ha snabba pengar istället för långvarig kunskap och livsglädje. Att beslutet inte är optimalt är nog alla som satt sin fot på Hampnäs överrens om, men nu gäller det att samla kraft och göra det bästa situationen så att antalet glada Hampnäsare bara växer och växer i många år framöver!

- - - - -

Nu är det helgledigt. Vi har kompledigt idag för den 22 maj då vi ska ha öppet hus här på skolan. Så det blir en långhelg som för min del kommer handla mycket om Jägarexamen. Vi ska skriva provet på torsdag och det är en hel del som behöver pluggas in. Men jag känner mig inte orolig, vilket är konstigt eftersom jag inte har pluggat till ett prov på nästan tre år!

- - - - -

Gårdagens fågelskådande har gjort mig inspirerad till mer av den varan. Ska nog ge mig ut och spana efter de små liven fler gånger. Måste bara skaffa mig en bra kikare, en fin fågelbok och en massa tid först.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus