Presentation av Utekompaniet

Utekompaniet är en friluftsbutik i Själevad, några km utanför Örnsköldsvik. I butiken säljs allt från produkter för friluftsliv och fiske till rejäla arbetskläder. Utöver försäljning i butiken utför man olika tryckeriuppdrag samt hyr ut friluftsutrustning, t.ex. kajaker och långfärdsskridskor.

Företaget bildades 1999 av Tomas Wallin och Per Olof Lundgren. Deras målsättning vid starten var att "inom 5-6 år vara en stabil butik med goda kundkontakter och kunna erbjuda kunderna vad de behöver". För att nå målsättninen var planen att "aktivt arbeta med kundbesök, företagskvällar, aktiviteter mm samt att arbeta med utskick mot föreningar, skolor, förskolor och att ta marknadsandelar i Ö-vik med omnejd".

Idag, 10 år senare, anser de att de nått sin målsättning. De har under åren etablerat sig på marknaden och skaffat många återkommande kunder. En stor del av de kunderna är företag som efterfrågar arbetskläder, ofta med sitt eget företags logotype på. Det här är en smart grej tycker jag, samtidigt som man lätt blir beroende av det man riktar in sig lite extra och därmed kan mista en stor inkomstkälla om det går tungt för det man nischat sin mot.

För tillfället är det en liten downperiod i och med efterdyningarna av finanskrisen. Utekompaniet har dock klarat sig igenom krisen väldigt bra, det blev inte alls så kraftig nedgång som de hade väntat sig. Och det här med upp- eller nedgång svänger hela tiden. Ibland, när det är goda tider, betraktar de sig själva som ett mycket stabilt företag med bra förtjänst medan företaget i dåliga tider känns en aning ostabilt.

Även om det är en liten downperiod just nu så är det bättre än för några år sedan. De hade en period då de la resurser och pengar på sidoprojekt men nu upplever de att de hittat rätt i sortimentet och vet vad de ska syssla med. Kanske att de under den perioden gick utanför sin affärsidé, "att tillhandahålla varor (inom friluftsliv, fiske, jakt och arbets-profilprodukter) som håller hög kvalitet samt att genom god kunskap om dessa varor ge kunden den service han eller hon är berättigad till", och därmed inte fick samma flyt i företaget som nuförtiden.

Utekompaniet har 5 anställda samt 1 extraarbetare som jobbar lite då och då. Vecka 44 hade de även en praktikant som de utnyttjade väl. Precis som det ska vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus