Tältande

Nu är festivalen slut. Jag missade fredagens två band men den allmänna uppfattningen verkar vara att det var en bra kväll. Lördagens sju band såg jag dock. Enligt mig var alla bra utom ett. Det rosa.

I alla fall, en mycket lyckad dag från första sekunden till sista. Det var skönt att sitta på filtar och lyssna på musiken. Små pauser för mat och små pauser för att gå och klä på sig mer kläder. På kvällen sjönk temperaturen snabbt och jag som fryser ganska lätt hade när mörkret började lägga sig långkalsonger, raggsockor, vanter och vinterjackan på mig. Fast jag frös lite i alla fall. Men så började några kasta en badboll och då vill jag ju vara med. Och det stillsamma och trivsamma bollkastandet övergick i en hetsig jag-vill-ha-bollen-lek då alla jagade varandra för att lägga beslag på bollen. Då behövdes varken vantarna eller vinterjackan längre. Svetten började rinna och det var lek på liv och död, om det nu kan vara det. Vi sprang runt fightandes och stångandes samtidigt som kvällens sista band dånade ut sin hårdrock i högtalarna. Faktiskt ganska passande musik till just den här leken.

När jag-ska-döda-dig-för-att-få-tag-i-bollen leken tog slut började kvällens lilla dansuppvisning. Vi var några som roade oss med att gå igenom alla möjliga tänkbara dansmoves. De flesta av dom bör verkligen inte praktiseras på ett dansgolv. Om man stod och spanade in oss fick man bl.a. se Tjernobyldansen, muraren, tvättaren och kundvagnen. Mina bidrag till vår lilla privata show var kissande hunden och fotbollsmålvakten. Det verkade som att avslutningen på fotbollsmålvakten var uppskattad. Jag slängde mig nämligen raklång på gräsmattan...

Efter allt bollkastande och dansande gick jag, Lova och Jessica hem till Jessicas hus. En anledning var för att äta kyckling. En annan för att se till att Jessica, som endast orkade hålla ögonlocken halvöppna, skulle krypa till sängs. När vi klarat av båda sakerna gick jag och Lova och spelade biljard. Efter en stund fick vi kvalificerat motstånd i form av Jonas och Lillebror. Men vad hjälpte det att de är duktiga. Vi vann. Enkelt.

Wipeout är fruktansvärt kul att kolla på. Lova och jag fortsatte kvällen med att kolla roliga Wipeoutklipp på Internet. Sjukt roligt! Sedan var det dags för det som man oftast gör på festivaler. Man sover i tält. Jag och Lova lånade Marks tält och sov som man alltid gör i tält, lite obekvämt och inte så bra. Man kan tro att det måste vara kallt att tälta så här års. Och ja, det trodde vi också. Men det var inte så farligt. Rätt kläder och utrustning så klarar man sig. Då var det jobbigare med den värmen som kom på morgonen/förmiddagen när solen gått upp. Jag tror vi var de enda som levde ut festivallivet så ordentligt.

Idag har jag städat lite efter festivalen och efter det kollat på reprisen av Eurovision Song Contest. Kul att Norden dominerade så totalt!

Snart blir det en promenad följt av masserande av headbangsskadade nackar. Kanske en film på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus