Dyestad - Ismantorp

Idag har det regnat. Man kan tycka att det är mycket tråkigt med sådant väder när man ska ut och vandra. Men jag kände mig faktiskt pigg och glad när vi traskade fram på skogsvägarna med kapuschongerna uppdragna och regnet strilandes ned för regnjackorna. Är man rätt klädd njuter man bättre av utevistelsens syfte! Det är en regel som jag har lärt mig sista tiden och som stämmer otroligt bra.

Dagens vandring gick mellan Dyestad och Ismantorp. Vi började dagen med att ta oss de dryga två milen till Dyestad där vi satte oss i Malins hus och fikade. Kaffe och vetelängd. Jag åt tre bitar. De andra var så dåliga på att äta så jag offrade mig och tog deras bitar också. Vi satt där en liten stund och samlade ihop oss medan kamera efter kamera åkte fram. Jag tror det sammanlagt var 6-7 kameror framme samtidigt. När alla fotat klart inomhus gick vi ut och efter väntan på vissa personer som skulle byta kläder hit och dit kunde vi komma iväg.
Vi började ta oss fram genom gles lövskog som för många år sedan var åkermark. På marken hittade vi massor av vitsippor och gulsippor. De fanns med vid vår sida under hela promenaden. Vi såg också skogsbingel och sankt pers nycklar. För oss i hälsaklassen blev dagens vandring en bra repetition på det vi lärde oss i måndags. Pav pratade då väldigt mycket om olika arter och det gjorde han idag också.

Det var inte bara vi i hälsaklassen som vandrade idag. Kärnkursen och Form och Design var också med. Eller snarare, vi var med dem. Form och Design har någon form av uppdrag att göra den slingan vi gick attraktiv och intressant. Kanske sätta upp lappar med information eller göra roliga skulpturer utmed vägen etc. Form och Design eleverna hade med andra ord mycket att tänka på under dagens promenad, medan vi i hälsaklassen bara gick. Fast å andra sidan, vi behövde också tänka. På många ställen där vi skulle gå var det mycket vatten så man var tvungen att tänka till så att man tog den torraste vägen. Vilket i vissa fall i alla fall innebar att man klafsade runt i lera.
På några partier var det extremt mycket vatten. Om de ska göra denna slinga attraktiv måste de komma på något smidigt sätt så man inte behöver tänka på var man sätter fötterna hela tiden. Visst, gummistövlar är ju en lösning men jag personligen är inte förtjust i att gå längre sträckor i gummistövlar så någon form av byggnation med plankor kan vara på sin plats.

Pav pratade som sagt en hel del om arter. Han pekade ut flera olika fågelläten för oss. Jag har tidigare sagt hur kul jag tycker det är att få lära mig vilka fåglar som är vilka. Jag har dock märkt hur svårt det är att få in något i skallen som sedan lyckas fastna. Jag tror det beror på att all information om fåglarna kommer så snabbt inpå varandra att man helt enkelt blandar ihop det. Pav är jätteduktig som kan en massa fåglar, men det är så svårt att hinna med att plugga in det innan nästa fågel och fågelläte presenteras.

Sammantaget var det en trevlig promenad där jag fick stor nytta av mina vandrarkängor. Vattentäta och supersköna! Bara det höjer humöret. Vid ett tillfälle utmanade jag verkligen hur mycket vatten de tål och jag blev inte ett endast dugg blöt. Perfekt!

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus