Uppgift: Artiklar om eftersök av saknade

Uppgiften löd:
Leta reda på två artiklar - nyhet, reportage etc. - som handlar om något som har hänt alternativt hur man förbereder sig sig för att det inte ska hända något när det kommer till eftersöksituationer. Lägg ut en del av texten på bloggen tillsammans med en länk till den ursprungliga artikeln. Kommentera därefter två av dina kurskollegors inlägg angående vad som kunde gjorts bättre alternativt något som bekräftar inlägget.


Artikel 1:
"Mannen färdades i en bil tillsammans med två män i samma ålder när de fick bensinstopp. De började leta efter en stuga där de kunde få hjälp, men kom ifrån varandra."
Här är länken.

Artikel 2:

"Polis och militär deltar i sökandet, och det sista spåret polisen har efter mannen är hans mobiltelefon som kunde spåras till någonstans i centrala Karlskoga."
Här är länken.


Kommentarer
Postat av: Maria

I den första artikeln låter det nästan som om det skulle vara ett brott inblandat. Annars tycker jag att det är lite märkligt att polisen i Sveg inte tog över fallet på en gång. Men det kanske bara är aftonbladets sätt att skriva som får mej att tänka så, dom har ju en förmåga att vinkla det mesta.



Den andra låter som en gubbe som är på rymmen från ålderdomshemmet. Som han jag träffade på i somras, som lyckades cykla fyra mil innan polisen hittade honom.

2009-12-03 @ 23:23:16
URL: http://marieaellenaturguide.blogspot.com/
Postat av: NA

Spännande inlägg.... !

2009-12-04 @ 13:11:51
Postat av: mari

Tycker att det verkar lite skumt när en man i 25 år ålder kommer bort sig på det viset och efersom han har två mobiltelefoner men inte har haft de igång på flera dagar så verkar det mer som han inte vill bli hittad av vem som helst

2009-12-05 @ 13:43:11
Postat av: Henrik

Väldigt märkligt tycker jag att det är.

Hur kan man bara försvinna på det viset och ingen vet något.

Tror inte att hela sanningen har kommit fram.

2009-12-07 @ 18:27:16
URL: http://henriknordeng.blogspot.com/
Postat av: linnea

rätt skumma artiklar egentligen. Man kommer på sig själv med att sitta och hmmmm...och tänka att det där låter skumt! Men jag tror nog också att mannen i första artikeln kan ha råkat ut för något. Och vad gäller den äldre mannen tycker jag det är lite knäppt att han kommit bort också, och knäppt att han bara har stängt av sin telefon. Om det nu är han själv som har stängt av den. hmmmm...

2009-12-07 @ 19:21:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus