Lucia

Idag är det Lucia. Jag tror inte det kommer påverka mig nämnvärt denna dag. Annat var det i fredags. Då hade vi vårt luciatåg här på skolan. Och inte vilket luciatåg som helst, ett bra luciatåg! Och annorlunda. Ett luciatåg som gav publiken både härlig julstämning och goda skratt. Tror jag. Vi som gick i luciatåget var i alla fall nöjda. Vi sjöng ovanliga stämmor, hade två lucior och tågade ut ur lokalen en och en efter att bockat och nigit inför publiken. Dessutom bjöd vår pianist på ett litet mellanspel som avbröts när en av stjärngossarna slog honom i huvudet med sin stjärna. Annorlunda som sagt.

Idag har pappa åkt hem. Han packade ihop sina saker och åkte söderut för en halvtimme sedan. Mycket trevligt att ha honom här på en snabbvisit. Huset han kom hit för att titta på visade sig dock vara ett riktigt ruckel och inte värt att lägga ett enda öre på. Men vi har inte låtit oss nedslås för det. Vi har kastat pil, julhandlat i Ö-vik, manifesterat för Hampnäs räkning, tittat på innebandy och spelat biljard. Haft en riktigt trevlig helg alltså.

Idag ska jag försöka ha en göra-så-mycket-som-möjligt-dag. Det innebär bland annat att jag inte borde sitta här och blogga. Men vad tusan, en mjukstart på dagen är aldrig fel. Det jag borde ta tag i är framförallt ett arbete om Ölands alvar. Sen bör jag läsa lite Jägarexamen, baka pepparkaksmuffins, förbereda morgondagens matlagning på näringsläralektionen, pilla med lite bilder samt rensa bort skitmusik från datorn. Även bra om jag rensar bort lite skit lite varstans (städa alltså).

Idag är det skidskytte på tv. Om jag tröttnar på (läs skiter i) min göra-så-mycket-som-möjligt-dag kanske jag sätter mig och kollar in hur det går för svenskorna. De verkar ju onekligen ganska duktiga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus