Update

Imorgon kommer pappa och hälsar på. Lite otippat och kanske även lite onödigt - med tanke på att vi ses vid jul - men han har en anledning. Han ska titta på ett hus här uppe att eventuellt köpa. Vilket även det känns lite otippat och kanske även lite onödigt.
I vilket fall kommer han imorgon eftermiddag och stannar till söndag förmiddag och lördagen kommer vigas åt dels hustittande och dels julklappshandlande i Ö-vik. Jag tror på en trevlig helg.

Idag har vi haft en kort skoldag. Redan klockan 11.30 var den över. Dock inte mindre intressant för det! En polis vid namn Roger Björne kom hit tillsammans med sin hund Totte. Han skämtade och sa att han och hans hund inte är ett särskilt respektgivande ekipage och syftade då på namnen (Björne och Totte). Men jag tror nog ändå att de bovar som stöter på Björne och Totte, framförallt Totte, är en aning skraja. Totte är en Melanois - hundras som liknar schäfer - som har vunnit flera SM och är en erkänt duktig polishund. Snabb, smidig samt väldigt aggressiv och bitsk i rätt lägen. Och fruktansvärt lydig! Där har du lite att lära Brasse.

Igår var klassen på besök hemma hos vår kursföreståndare Niclaz. Efter lite återbud och problem kring ett studiebesök blev det omkastningar i planeringen och vi hamnade i Niclaz hus i Örnsköldsvik. Där kollade vi på lite bilder och hade lektion om olika skidtyper. Allt vi gjorde ackompanjerades av Niclaz små barn. Först var de bara två i huset men sen ringde dagis och sa att det var dåligt med personal denna dag så då kom även de övriga två små liven hem. Alltså fyra barn, två föräldrar och sex naturguider under samma tak. Det var lite rörigt stundtals.

Men det gick bra och vi fick gjort det vi skulle. Vi bjöds på väldigt god mat till lunch, ris och linsgryta. När jag började här i höstas visste jag inte mycket om vegetarisk mat och hade heller inte testat det särskilt ofta men jag har helt klart svängt och inte bara smakat det frekvent utan även börjat gilla det.

Efter maten begav vi oss till Bergsjön. Där skulle det praktiseras långfärdsskridskoåkning - puh, långt ord - och isvaksbadande. Allt detta var frivilligt och därför var det bara två som hade med sig utrustning för att kunna genomföra det, John och Lena. Anledningen till det var nog att Niclaz dagen innan skrämt oss lite, han målade upp scenariot lite värre än det med facit i hand blev. Det innebar att det bara var en som hoppade ner i isvaken, John. Stor eloge till honom! För att kompensera att vi andra inte hoppade ner gjorde han det två gånger. Dagens roligaste ögonblick var när John plumsat i och helt plötsligt ställde sig upp i vaken och hade vatten till midjan! Helt klart en liten missräkning när vaken gjordes iordning.

Jag hade som sagt inte plockat med mig utrustning för att ge mig ut på isen, trodde man var tvungen att plumsa om man hade det. Men jag fick mig ändå en skridskotur på isen. Jag lånade Lenas skridskor och en flytväst samt isdubbar från Niclaz och staplade iväg. Lite annorlunda att åka långfärdsskridskor gentemot hockeyrör! Men det är nog sjukt härligt när man kan det och har fin teknik.

För övrigt kommer nog Hampnäs Folkhögskola att flyttas från dessa lokaler. Den 100:e årgången elever blir nog den sista. Tråkigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus