Naturturen

Skrivet 1/4, samma dag som vandringen ägde rum.

"Vår första vandring skedde under ledning av Sigrid. Egentligen skulle man kunna säga att det var Fredrik och jag som hade befälet eftersom den runda vi gick, ”Naturturen”, är det vi som har snitslat ihop. I alla fall, slingan vi gick är ca 5,5 km lång och består av blandad natur, något för alla helt enkelt!

Ungefär hälften av slingan består av traktorväg omgiven av åkrar eller lövskogar. Vissa delar av traktorvägen är riktigt mysiga medan andra är blåsiga men har sin charm på annat sätt. Där vi inte gick på traktorväg gick vi en bit på asfalt men mestadels på knappt upptrampade stigar i lövskogen. På dessa stigar är det lite ojämnt och lite sly här och där så det gäller att vara vaksam var man sätter fötterna. Jag gillar sådan terräng så det är inget problem för mig, skönt att behöva vara aktiv!

Syftet med den här promenaden var nog att vi skulle njuta av det fina vädret och på något sätt inviga temat ”natur” som började den här veckan. Jag tyckte det var en skön och avkopplande promenad i fint väder. Perfekt start!

Utmed vägen såg vi blåsippor, vårlök, snödroppar och murgröna. Klassiska blommor och växter för Öland den här årstiden. Vi hörde även ett gäng fåglar, bl.a. sånglärka om jag inte minns fel. Jag skulle vilja lära mig mer om fåglar, så att man vet vad det är man ser och hör i naturen.
"


Blåsippor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus