Kunskapsvandring med Pav

Skrivet 6/4, samma dag som vi vandrade med Pav.

"Pav gillar fåglar. Mycket. Väldigt mycket. Det märkets tydligt idag när vi skulle ut och vandra en bit med Pav efter lunchen. När lektionen börjar kommer Lisa (rektorn) in till oss och säger att Pav stuckit iväg för att spana in en fågel. En enda fågel! Det innebar att vi i klassen fick traska första biten av vandringen utan läraren. Den lilla vandringen är i sig inte så märkvärdig utan det anmärkningsvärda är att vi fick gå själva för att läraren (!) ”skolkade” från lektionen för att kunna ägna sig åt sin hobby! Nastja tyckte det var väldigt komiskt och skrattade länge åt hela situationen. Vilket jag förstår, så tillåts man nog som lärare inte göra i Ryssland. I vilket fall som helst så var nog Pav nöjd med sin skolkning. Han kunde nämligen pricka av sin Ölandsfågel nummer 333, Havssula.

Dagens vandring kom att mestadels handla om sjöar och dess invånare. Vi besökte två av de många konstgjorda bevattningssjöar som finns på Öland. Den ena ligger i lunden nedanför Torslunda kyrka och den andra utmed den blåa sex kilometersslingan. Fokus låg som sagt på djur i och i närheten av sjöarna, vilket innebar att naturen kom lite i andra hand idag. Men det innebär ju inte att vi inte passerade några naturtyper alls! En liten stund var vi inne i en lövskog där vi kunde konstatera att vitsipporna börjar sätta sin prägel på naturen. Sedan gick vi vidare på en traktorväg innan vi kom fram till av de nämnda sjöarna, vilken var omgärdad av åkrar.

Jag känner att dagens utflykt var nyttig. Inte bara för att man fick frisk luft utan också tack vare att Pav kan så mycket om naturen. Han berättade om blommor, skalbaggar, fjärilar, paddor och givetvis fåglar. Mycket gick in till hjärnan och förhoppningsvis lyckades en del fastna. Naturundervisning är bäst i naturen! Vi spanade in svalört, majbagge, nässelfjäril, påfågelöga, smådopping, gråhakedopping, sothöna, vattensalamander och fladdermus, för att nämna några saker.

När jag såhär i efterhand tänker tillbaka på dagen dyker några frågor upp i huvudet. Långt ifrån spektakulära frågor, men några små saker om de konstgjorda sjöarna som jag kom att tänka på. Pav berättade en del om sjöarna men han sa inget om hur djupa de är och om man kan bada i dom. Vattnet såg ganska grumligt ut och det lilla man såg av botten såg inte särskilt inbjudande ut så lite tveksamheter kring hur badvänligheten är skulle jag nog vilja hävda.

Under förmiddagen och framförallt kvällen igår kände jag mig lite deppig. Jag har i efterhand kommit fram till att det kan ha att göra med HV:s förlust i finalmatch 3. Den förlusten satte sig djupare än jag trodde den skulle göra. Efter en sådan förlust är nog en rofylld promenad det bästa. Då kan man konstatera att det kommer fler matcher!
"


Visserligen kom det fler matcher, men inte så många. HV förlorade ytterligare två och sen var säsongen över. Men det kommer en ny säsong snart! Med nya matcher och nya möjligheter! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus